Sport

Súlyemelés: Nagy Péter Bjelgorodban fejezi be az esztendőt

Súlyemelés: Nagy Péter Bjelgorodban fejezi be az esztendőt

2011. december 16., péntek
Súlyemelés: Nagy Péter Bjelgorodban fejezi be az esztendőt

Az idén Universiadét nyert, s a múlt hétvégi londoni olimpiai tesztversenyen is első helyezett Nagy Péter az e hétvégi oroszországi nemzetközi versennyel búcsúztatja az óesztendőt: a szegediek ólomsúlyú kiválósága Bjelgorodban áll rajthoz az Elnök Kupán.

A sportági világszövetség, az

Aján Tamás

irányította IWF Grand Prix-nek hirdette meg a viadalt, amelyet az orosz államfő,

Dmitrij Medvegyev

hívott életre, s ezúttal első alkalommal rendezik meg az elnök szülővárosában. A szombat-vasárnapi versenynek egyszersmind a jövő nyári ötkarikás játékok szempontjából is van jelentősége: a londoni olimpiát megelőző csapatkvalifikációk tavaszi lezárulását követően a bjelgorodi vetélkedő is beleszámít az egyéni kvóták elosztásáról határozó sorrendbe. Ezért sem mindegy, hogyan szerepel a plusz 105 kilósok mezőnyében a vasárnap délután esedékes fellépésén a Szegedi Lelkesedés SK Universiade-győztes, sokszoros magyar bajnok versenyzője,

Nagy Péter

, aki egyébként a "potenciális olimpiai résztvevők" rangsorában igen jól áll a novemberi, franciaországi világbajnokságon összetettben elért 8. helyének köszönhetően. "Az oroszországi Elnök Kupán nem a helyezés, hanem az eredmény számít igazán, ezért is akarok minél jobban emelni, s ha lehet, felülmúlni a párizsi vb-n 415 kilogrammal felállított egyéni csúcsomat" - mondta elutazása előtt a szegedi versenyző az MTI-nek. A bjelgorodi GP amúgy pénzdíjas, és ebben a sportágban kifejezetten komolynak számító összeget, 50 ezer dollárt osztanak fel az érmesek között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.