Sport

Női vízilabda: küzdelmes meccseken kapott ki az SZTE EHÖK

Női vízilabda: küzdelmes meccseken kapott ki az SZTE EHÖK

2011. december 20., kedd
Női vízilabda: küzdelmes meccseken kapott ki az SZTE EHÖK

Vasárnap újabb két mérkőzéssel folytatta szereplését az SZTE EHÖK SE nyáron alakult OB I/B-s női vízilabdacsapata. A 2. fordulóban rosszul jött ki a lépés Fabó Lili együttesének.

Az októberi 1. forduló után ezúttal a fővárosi Hajós Alfréd Sportuszodában mérkőztek meg a szegedi lányok, az ellenfelek ezúttal a Honvéd és a Bánki VE együttesei voltak. A 10 fős keretű gárda ismét két cserével játszotta le meccseit, ezúttal betegség miatt

Hajdú Enikő

nem tudott a többiekkel tartani. Az októberi mérkőzésekből kiindulva a Bánki ellen valódi csoportrangadóra számíthatott az SZTE EHÖK SE. A szegedi lányok támadójátékát nagyon sok pontatlanság jellemezte, sorra a kapufán csattant a labda, mindössze

Gémes Ivett

tudott az ellenfélnek betalálni a harmadik negyedben. A védekezéssel nem volt gond, a sokkal hosszabb kispaddal rendelkező ellenfél csak három gólt tudott elérni. A délután folyamán a Honvéd következett, akik ellen októberben 8-5-ös győzelmet arattak Bordás Tímeáék. Ezúttal a fáradtság és a küzdelmes előző meccs rányomta bélyegét a csapat teljesítményére, s nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az ellenfelet számos játékos erősítette a Honvéd élvonalbeli alakulatából, köztük több utánpótlás és korábbi felnőtt válogatott-kerettaggal. A találkozón a vezetést Gémes góljával a szegediek szerezték meg, ám hamar fordítani tudott a Honvéd és végül magabiztosan, 13-6-ra nyertek. Az ellenfél csapatából a Debrecen elleni 37-3-as győzelem során 11 góllal sziporkázó, OB I-ben is játszó

Dombrádi Fruzsina

ezúttal 6 gólig jutott, míg az SZTE EHÖK részéről Gémes Ivett volt a legeredményesebb 4 találattal. A négycsapatos B csoport utolsó alapszakaszkörét a kiírás szerint március 25-én rendezik, ekkor a debreceniekkel és a Bánkival mérkőznek meg a szegedi pólóshölgyek. "Mindkét meccset hoznunk kell, ha szeretnénk elérni a csoport második helyét, és akkor a felsőházban folytathatjuk a rájátszást. Szeretnénk dobogós helyen zárni a bajnokságot, ám ehhez több összpontosításra és több közös munkára lesz szükség" - összegezte a célkitűzéseket portálunknak

Fabó Lili

.

Női vízilabda OB I/B, B csoport, 2. forduló:

SZTE EHÖK SE - Bánki VE 1-3 (0-1, 0-1, 1-1, 0-0)

Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Bors.

SZTE EHÖK SE:

Varga Z. - Rózsa, Bordás, Kuczora, Fabó, Makra, Gémes 1.

Csere:

Molnár Gy., Polyák.

Játékos-edző:

Fabó Lili.

Bánki VE:

Doroszlai O. - Molnár E., Butuza, Magyarfalvi, Lampert, Nagy N. 2, Győrfi-Budai 1.

Csere:

Doroszlai V. (kapus), Pagács, Bogár, Farkas, Varga A., Szabó K.

Vezetőedző:

Turda Elek.

Gól - emberelőnyből:

3/-, ill. 3/-.

Ötméteresből:

1/-, ill. -/-. Fabó Lili:

"Nagyon nyerni szerettünk volna, ez rengeteg hibába sodort bele minket. Az eredmény egy focimeccset, a játék pedig egy úszóversenyt idézett, mely pontatlan és túlhelyezett lövésekben végződött. 29 lövésből mindössze 1 gólt szereztünk, ez nagyon kevés, így nem lehet meccset nyerni, holott a védekezésünkkel nem volt probléma, hiszen a három kapott gól nem sok."

SZTE EHÖK SE - Honvéd POLO 6-13 (1-3, 1-4, 1-1, 3-5)

Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Bors.

SZTE EHÖK SE:

Varga Z. - Rózsa, Bordás, Kuczora, Fabó, Makra, Gémes 1.

Csere:

Molnár Gy., Polyák.

Játékos-edző:

Fabó Lili.

Honvéd:

Papp - Beck, Gyergyák, KövesdiBodócs, Ráduly, Kling.

Csere:

Gabula, Olajos, Dombrádi.

Vezetőedző:

Rottler Antal.

Gól - emberelőnyből:

6/1, ill. 6/2.

Ötméteresből:

2/2, ill. 2/2.

Kipontozódott:

Makra (16'). Fabó Lili:

"Ezúttal teljesen más csapattal állt fel a Honvéd, mint amikor legutóbb legyőztük őket, két-három élvonalbeli játékos és különböző válogatott-kerettagok erősítették soraikat. Az első mérkőzés sokat kivett belőlünk, elfáradtunk erre a meccsre."

További eredmények a 2. fordulóban:

A csoport:

Váci VSE - Honvéd POLO Up. 8-12 (3-2, 0-4, 3-3, 2-3) Kecskeméti NVSE KESI - Slávia UK Bratislava 17-5 (4-0, 2-1, 6-2, 5-2) Honvéd POLO Up. - ASI DSE 5-14 (1-4, 1-3, 0-5, 3-2) Slávia UK Bratislava - Váci VSE 7-15 (1-5, 4-3, 1-3, 1-4) ASI DSE - Kecskeméti NVSE KESI 13-8 (4-4, 2-2, 3-2, 4-0)

B csoport:

Honvéd POLO - Debreceni Cívis Póló VSE 37-3 (9-0, 8-2, 9-0, 11-1) Debreceni Cívis Póló VSE - Bánki VE 2-20 (1-4, 1-5, 0-7, 0-4)

A női vízilabda OB I/B B csoportjának jelenlegi állása:

#CsapatM.Gy.D.V.Lg.Kg.Gk.P.
1.Bánki VE44--48133512
2.Honvéd POLO42-26025356
3.SZTE EHÖK SE42-24324196
4.DVSE4--413102-890

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.