Sport

Kézilabda: az "öreglányok" felőrölték a tartalékos listavezetőt

Kézilabda: az "öreglányok" felőrölték a tartalékos listavezetőt

2011. december 1., csütörtök
Kézilabda: az "öreglányok" felőrölték a tartalékos listavezetőt

Másodszor is összemérte erejét a megyei női kézilabda bajnokságban szereplő két vásárhelyi csapat, a főleg egykoron magasabb osztályban is szerepelt játékosokból álló, de ma már csak "hobbi" kézilabdázók alkotta Hódmezővásárhelyi Kézilabda Egyesület és a vásárhelyi utánpótlás nevelést felvállaló Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club.

Az októberben lejátszott első találkozót az "öreglányok" fölényesen nyerték 27-14 arányban, de azóta felvette a felnőtt bajnokság ritmusát a HLKC és sorozatban aratott győzelmeikkel átvették a vezetést a bajnokságban. Borongós hangulatban készülődtek a fiatalok a helyi rangadóra, hiszen a kezdőcsapatuk három meghatározó embere csak a kispad mögött ülve nézte a bemelegítő társakat.

Áncsán István

, a HLKC elnöke is szomorúan latolgatta az esélyeket: "

Wöller Krisztina

egy korábbi bajnokin szenvedett térdsérülést, a gipszet levették ugyan a lábáról, de a térde be van vizesedve, és csak mankóval tud járni. A csapat leggólerősebb játékosa, az átlövő

Tószegi Krisztina

a hét elején szenvedett bokasérülést, most rögzítő kötéssel szurkol a társainak, míg

Vass Nelli

lázas beteg, így ő sem játszhat. Szűk a keretünk, képtelenség pótolni a kiesetteket, nagyon szerettünk volna visszavágni a korábbi vereségért, de erre őszintén szólva kevés az esélyünk." A hétköznapi időpont ellenére szépszámú közönség előtt

Dobra Ildikó

góljával kezdődött a találkozó, aki a bevetődést követően lebicegett a pályáról, valószínűleg megszakadhatott a vádlija. Tíz percig felváltva estek a gólok, érdekesség, hogy a HKE csapatában a kezdők közül szinte mindenki egy gólnál tartott, míg a fiatalok közül az irányító,

Forrai Dóra

jeleskedett (10. perc: 5-4). A következő percekben három góllal ellépett a HKE (14. perc: 7-4), de a remekül védő

Tóth Orsolya

lehúzta a rolót és fiatal társai egyenlítettek (19. perc: 8-8). A félidő utolsó tíz perce kiegyenlített küzdelmet hozott, az "öreglányok"

Lázár Erika

utolsó másodpercben lőtt bombagóljának köszönhetően egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre. Szünet után

Kovács

révén egyenlítettek a fiatalok, sőt Forrai büntetőből lőtt góljával még vezettek is (34. perc: 13-14), de ezt követően

Rozmann Zsuzsa

remek védéseivel már nem tudtak versenyezni Forraiék. Az egyre magabiztosabb HKE játékosait többször is csak szabálytalanul tudták megakadályozni a gólszerzésben a fiatalok. Sorozatban lőtték és be is lőtték a büntetőket Török Juditék (40. perc: 17-14). Érezhetően elfáradtak a mindössze két mezőnycserével rendelkező fiatalok, míg Varga-Tóthnéék rutinosan forgatták csapatukat. A góllövésben

Hodur Nóra

jeleskedett, a különbség folyamatosan nőtt (47. perc: 21-15). Végeredményben a pályaválasztó HKE különösebb erőfeszítés nélkül tartotta otthon a pontokat a maródiak miatt tartalékos listavezető ellen.

Női kézilabda megyei bajnokság 7. forduló:

Hódmezővásárhelyi Kézilabda Egyesület - Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club 26-18 (13-12)

Hódmezővásárhely, Hódtói sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Fekete J. és Réti E.

HKE:

Gombár - Dobra 1, Szenti 3, Csuka 2, Kispál 1, Varga-Tóthné 1, Nagy B. 3.

Csere:

Rozmann (kapus), Beslin 1, Bányai 2, Török 4, Hodur 6, Lázár 2, Kazimír.

Játékos-edző:

Varga-Tóthné Tatár Mária.

HLKC:

Tóth O. - Olasz 2, Blaskovics 2, Forrai 6, Kovács M. 4, Szabó P. 2, Sajtos 1.

Csere:

Molnár M. (kapus), Domján, Krumesz 1.

Edző:

Sipter Lajosné.

Kiállítás:

2 perc, ill. 0 perc

Hétméteres:

5/5, ill. 4/4 A következő fordulóban, vasárnap délután mindkét vásárhelyi női csapat hazai pályán játszik. A HKE 14.30-kor a szegedi Seni Girls, a HLKC 16.15-kor a Bordányi Szövetkezeti SK csapatát látja vendégül a Hódtói Sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.