Sport

Futsal: nem állt ki a Kispest, lehet, kizárják?

Futsal: nem állt ki a Kispest, lehet, kizárják?

2011. december 10., szombat
Futsal: nem állt ki a Kispest, lehet, kizárják?

Péntek este rendezték volna a férfi futsal NB II Keleti csoportjában a Kispest - SZTE EHÖK SE bajnoki mérkőzést, azonban a hazaiak korábban jelezték, nem állnak ki. Kizárhatják őket.

A szezonnyitó mérkőzésen a kispestiek lehengerelték a hazai SZTE EHÖK-öt a Csonka-szakközépiskola tornatermében 8-1-re. Azóta nagyot fordult a világ, az egyetemista csapata új edzővel folytatta a nagy zakó után, s lassan beérett a munka gyümölcse, féltávnál a gárda 16 ponttal 6. helyen áll a tabellán. Péntek este a 12. fordulóban a Kispest FF - SZTE EHÖK SE találkozóval kezdődött volna a bajnokság második szakasza, ám mint

Cserenkó Szabolcs

vezetőedzőtől megtudtuk, a Magyar Labdarúgó Szövetség futsalbizottságának titkára,

Király Gábor

tájékoztatta a szegedi klubot, hogy a vendéglátók nem állnak ki a péntek esti találkozóra. Akárcsak korábban a kupában az UTC, sokáig az SZTE EHÖK SE sem tudta felvenni a kapcsolatot a kispestiekkel a mérkőzést megelőző hét folyamán, így semmilyen egyeztetés nem történt a találkozóról. Délelőtt Cserenkó Szabolcs tájékoztatta portálunkat, hogy sikerült elérni a vendéglátókat, akikkel sikerült megegyezni a halasztásról. Délután azonban jött a hír a szövetségtől, hogy a kispestiek nem vállalják a találkozót, így a szegedi gárda útnak sem kellett induljon. Az ellenfél részéről nem ez volt az első eset a bajnokságban, hogy nem álltak ki: az előző két fordulóbeli meccseik is elmaradtak, az MLSZ adatbankja szerint a játékvezető minden esetben félóra várakozást követően lefújta a mérkőzéseket. Mivel a pénteki volt a harmadik eset, a szövetség akár a Kispest FF kizárásáról is dönthet, ebben az esetben pedig, mivel a félszezont sem játszotta le az együttes, így eredményeiket is megsemmisíthetik a jelen kiírásban. Mivel a Kispest jelenleg 7 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel a tabella 3. helyén áll, ez a döntés több csapatnak is kedvezne, így a szegedieknek is, akiknek a találkozó 1-8-as gólkülönbsége is törlődne. Bárhogyan is történjen, kár lenne, ha egy ilyen patinás és eredményes egyesület nem folytathatná a bajnokságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.