Sport

Röplabda: Szegeden kapott ki az EHÖK SE-Realio

Röplabda: Szegeden kapott ki az EHÖK SE-Realio

2011. november 8., kedd
Röplabda: Szegeden kapott ki az EHÖK SE-Realio

Nem sikerült hazai környezetben nyernie az EHÖK SE-Realio NB II-es női röplabdacsapatának. Páder Zsófiáék a Nyíregyházi NRK vendéglátójaként szenvedtek vereséget.

Az őszi szünet miatt a főleg vidékiekből álló szegedi csapat nem tudott a megszokott rutinnal edzeni, ami a mérkőzés elejétől fogva nagyon meg is látszott a lányok teljesítményén. Idegesen kezdődött a mérkőzés, a vendégek erős nyitásaikkal rögtön elhúztak 5-0-ra. A folytatásban a Szeged csak futott az eredmény után, sőt, még egy sajnálatos sérülés is bekövetkezett, így hátrányát csökkenteni, s ellenfelüket beérni sajnos nem tudták a lányok. A második játszma mindkét fél részéről mind a nyitást, a nyitásfogadást és támadást illetően sok hibával kezdődött. Az NRK rendkívül hatékonyan támadott hármason kívülről, mely ellen a Szeged blokkja nem tudott megfelelően összezárni. A hosszú labdamenetek után rendre a nyíregyháziak örülhettek a pontnak, az EHÖK-ös lányok nem voltak eléggé összeszedettek fejben, nehezen ment a koncentráció, melynek következtében a csapatként való együttműködés sem valósulhatott meg igazán. 10-7-ről 12-17-re, majd 23-17-re tudta növelni előnyét az NRK. A hajrában még szépített a Szeged,

Molcsányi

támadásai ellen a magas blokk is tehetetlen volt. 25-20-ra nyerte a második játszmát a nyírségi csapat. A harmadik szettben a görcsös akarás rengeteg pontatlanságot eredményezett, melyekből nem tudott a Szeged hatékony támadásokat vezényelni, néhány szép egyéni akciót leszámítva a Nyíregyháza akarata érvényesült a pályán.

Csintalan

blokkmunkája és támadásai,

Bíró

nyitásai azonban kevésnek bizonyultak a szettrabláshoz, a mérkőzést viszonylag simán az NRK nyerte, 3-0 arányban. Következő mérkőzését idegenben, a Jászberény csapata ellen játssza az EHÖK SE-Realio november 13-án, 15 órai kezdettel.

Női röplabda NB II Keleti-csoport, alapszakasz, 6. forduló:

EHÖK SE-Realio - NRK 0-3 (-21, -20, -17)

Szeged, Napos út, 30 néző.

Szeged:

Páder, Bíró, Krcelic, Csintalan, Molcsányi P., Fürdök.

Csere:

Fodor Cs. (liberó), Szórád, Pelle, Morvai.

Edző:

Csíkos Gábor. Csíkos Gábor:

"Egy nagyon fiatal és jól szervezett csapat ellen játszottunk, akik most mind magasságban, mind pedig pontosságban felülmúltak minket. A taktikából sajnos nagyon keveset tudtunk megvalósítani és igen pontatlanul játszottunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.