Sport

Labdarúgás: meddő Volán-fölény, két pilisi gól + FOTÓK

Labdarúgás: meddő Volán-fölény, két pilisi gól + FOTÓK

2011. november 12., szombat
Labdarúgás: meddő Volán-fölény, két pilisi gól + FOTÓK
Jobban jött ki a lépés a a Pilisvörösvárnak, akik egy sarokrúgás és egy kontra végén gólokkal ellensúlyozták a Tisza Volán meddő fölényét, bezsebelve a három pontot.
0
-
2
Tisza Volán SC Szeged
-
Pilis Sport
Labdarúgó NB III Alföld csoport 13. forduló
A november közepi napsütötte hidegben nehezen vette fel a ritmust a két csapat. A hazaiak lassan átvették a kezdeményezést, többet birtokolták a labdát, ám az egész első félidőben a legveszélyesebb helyzetük Szilágyi Norbert 16 méteres szabadrúgása volt, mely csak centikkel kerülte el a kaput. A pilisvörösváriak alapvetően kontrázni próbáltak, ám az a kevés lehetőségük, ami nem halt el lesen - Máté Miklós ragadt benn rendre - nem jelentett veszélyt Czirják Tamás kapujára, a legveszélyesebb lövések vagy pontrúgások is általában jócskán elkerülték a célpontot. Fordulás után harcosabb vendégcsapat futott ki a felső Tisza parti centerpályára, hogy-hogy nem elmaradtak a lesre futások, 10 perc elteltével pedig egy ártalmatlannak tűnő szögletre rosszul jött ki Czirják, így a vendégek, egykor a Videotont is megjárt csapatkapitányának, Koller Ákosnak nem volt nehéz dolga a társak és a kék-fekete védők között az üres kapuba találnia 14 méterről (0-1). Nyíltabbá vált a Volán védekezése a bekapott gól után, ugyanakkor betömörült a vendégeké, most már egyértelműen kontrákra berendezkedve. Egy ilyen gyors ellentámadás során a jobb oldalon felfutó Havrán József remekül tálalt a középen üresen érkező Máté elé, aki ezúttal nem volt lesen, s alába sem remegett meg, könnyedén a bal alsóba helyezett a kivetődő Czirják mellett. A második félidőben Kormányos Kolos labdaszerzéseiből is remekül építkezhetett volna Volán, ám mindig közbecsúszott egy-egy hiba, valamint egy-egy védő lába, amiben elakadhatott a labda, így az ellenfél tizenhatosának előterében birkózva csak elvétve sikerült helyzetbe kerülnie Kéri Tamásnak és Beretka Péternek - ők voltak a legaktívabbak hazai részről. A végén Szilágyi Norbert megkapta második sárga lapját, csak hogy a szegény embert az ág is húzza, így végül ember- és gólhátrányban ért véget a találkozó a Buchholcz-legények számára.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 13. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - Pilis Sport 0-2 (0-0) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Bodac (Bán, Kóródi). Tisza Volán SC: Czirják - Kormányos, Vida, Dargó, Grünvald, Kéri, Mucsi, Szilágyi, Beretka, Faragó, Rácz (Csányi 66'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Pilis Sport: Ferenczi - Czuczi, Kollár, Koller, Tóvizi, Gallé, Pásztor, Dékány (Havrán 28'), Hegybányai, Fekete (Bencze 49'), Máté (Nagy G. 84'). Vezetőedző: Rubold Péter. Gólszerzők: Koller (54'), Máté (76'). Sárga lap: Szilágyi (52'), Vida (60'), Dargó (92'), ill. Tóvizi (11'), Koller (44'), Pásztor (85'). Piros lap: Szilágyi (88'). Buchholcz Gábor: "Mi futballoztunk, az ellenfél rúgta a gólokat."

Online közvetítésünk:

93' És itt a vége. Két talált góllal nyert a Pilis Sport.
92' Dargó csúszik be látványosan és fájdalmasan a félpályán Havránnak, sárga lap.
91' Beretka iramodna meg a jobb oldalon, tisztáznak előle. Kéri és Beretka nyomják a jobb oldalt, nem sikerül átküzdeniük magukat.
90' Csányi és Beretka készül szabadrúgáshoz 22 méterről, előbbi méterekkel lő fölé, nemcsak a falnak, a kapunak is...
89' Tóvizi megy le a bal oldalon, Benczét éri középre ívelése üresen, fölé fejel centikkel, Czirják rajta volt.
88'PIROS LAP! Szilágyi kapja meg második sárgáját, megy zuhanyozni...
87' Nagy Gábor országos lesen ugrik ki, nem érti miért intik be... Csányi elől mentenek a védők, de a támadóról megy ki a labda az alapvonalon. Grünvald kap sárgát félpályán elkövetett szabálytalanságáért.
86' Beretka keresztbeívelését Csányi emeli rá, Ferenczi leszedi.
84' Máté jön le, Nagy be. A szabadrúgás magasan felfejelt labdái után Kéri támadja le a kapust, aki szögletre biztosítja a labdát. A sarokrúgás végén fölé durrantanak a hazaiak.
83' Nagy Gábor készülődik a vendégeknél, miközben szabadrúgással jön a Volán 37 méterről.
82' Kormányos, Szilágyi Vida jobbról balra, utóbbi középre ívelése Ferenczié.
81' Kéri ismét, most a tizenhatos jobb sarkáról, alig fölé.
80' Kéri váratlanul lövi kapura kapásból, 25 méterről az elé kerülő labdát, Ferenczi halálos nyugalomban nézi, ahogy mellé megy.
79' Kormányos csen el egy rossz passzt félpályán, megy vele, majd 30-ról laposan lő, megpattan egy védőn, szöglet. A sarokrúgás magasan száll be, a fejes magasan száll fölé.
78' Kormányos indította volna Beretkát, de Peti elől kivágják a bogyót a bekkek.
77' Faragó elkeseredetten bombáz kapura 20 méterről egy kavarodás után, két méterrel fölé...
76'GÓÓÓL... 0-2. Jobb oldalról remekül ad be a társ Máténak, aki a kivetődő Czirják mellett a kapu bal alsó sarkába passzol... 0-2.
75' Mucsi lapos lövése Ferenczié, előtte Kéri ugrott volna ki jól 16 méterről, de térden találta Szilágyi passza...
73' Vida nem találja el jól a labdát a tizenhatoson belülre balról betörő Hegybányai előtt, a csatár középre adás a hazai lábról megy ki bedobásra a túloldalt.
72' Havrán keverget a hazai tizenhatos bal csücskénél, de sikerül tisztázni előle, a kontra azonban elakad. A Volán támadásai vég nélküli birkózásokba fúlnak a vendég tizenhatos előterében...
71' Tóvizi az alapvonalig jut le a bal oldalon, középre ívelését Máté bikázza fölé 14 méterről.
70' Máté elől Czirják vágja ki a labdát a mezőnybe.
68' A szöglet után Mucsi a bal oldalon nem tud helyzetbe kerülni. Kéri közbelépése nyomán Pásztort kell ápolni a vendég tizenhatosnál.
67' Szilágyi a labda mögött, 35-ről lő kapura, Kollár megelőzi kapusát és magasan a saját kapu fölé csúsztat.
66' Csányi váltja Ráczot a Volánnál. Faragó elől tisztáznak haza a védők.
65' Kéri 18 méteres löketét blokkolja Kollár.
64' Beretka a sarokrúgás után keményen a kapu elé, ám a társat találja telibe... Kéri esik el a tizenhatoson belül, nincs büntető, pedig...
63' Beretka a bal szélről középre cselezget be, majd 16-ról lő, elpattog a kapusig a labda. Aztán Rácz puskáz el egy ziccert az ötösről, védőről megy ki a bőr, szöglet.
62' Ráczot gázolják le támadásban a bal oldalon. Nem alakul ki helyzet a szabadrúgásból.
61' Tóvizi ívelt volna középre balról, kifejelik a hazai bekkek.
60' Meddő hazai támadások, lassan, döcögősen haladnak előre a kék-feketék, eredmény nélkül.
58' Hegybányai menne el a bal oldalon, de nem hagyják a hazai védők. Beretka támadásban Kormányossal játszva össze rosszul lő, megpattan, a kapusé a labda.
56' Kormányos combjába lépnek bele félpályánál, óriásit ordít fájdalmasan Kolos.
54'GÓÓÓL... 0-1 A szögletre rosszul jön ki Czirják, Koller középről lőhet tisztán, 0-1...
53' Máté a kapu előtt kap labdát kisodródva az ötösön belül, szöglet.
52' Szilágyi indulhat félpályáról, de elpepecsel a labdával, aztán a passza egy védőt talál meg középen. Szilágyi Norbert kap sárgát egy rossz belépő után.
51' Rácz és Faragó összjátéka félpályán, utóbbi esik el a védő közbelépése nyomán.
49' Kormányost rúgják fel félpályán. Bencze Zsolt érkezik Fekete helyett, a vendég játékos jobb bokáját hosszasan ápolják a vonal mellett.
47' Ölben hozzák le a pilisi játékost, aztán folytatódik a játék.
46' A hazaiak kezdik a második félidőt. A szünetben nem cserélt egyik fél sem. Szilágyi és Fekete esnek nagyot, utóbbit ápolni kell. Áll a játék, lehet csere lesz.
SZÜNET! Enyhe fölényben van a Volán, több veszélyes helyzetet is kialakítottak az első félidőben a Buchholcz-legények, de gólt nem sikerült szerezniük. A vendégek lesek tekintetében viszik a prímet, de a focit gólra játszák...
45' Szilágyi és Máté fejelt össze a kezdőkörben, páros ápolás. Aztán le is fújja a spori az első félidőt.
44' Szilágyi teszi rá a fal fölött, senki nem érti hogy, és mennyivel megy mellé, többen is benn láttuk elsőre...
43' Kormányos Beretkának középre, 14 méterről lőne, de blokkolják. Beretka szépen, sarokkal indítja Grünvaldot, majd visszakapja kényszerítő után és a tizenhatos vonalán átesik egy védőn. Szabadrúgás jó pozícióból.
42' Kéri elől szedi le a pilisi légvédelem a labdát. Mucsi passza pattan meg egy védőn, Ferenczié a laszti.
41' Beretka nem jut lövéshez miután a tizenhatoson leveszi a labdát, aztán elesik, elcsúszott.
40' Rácz is megkapja a magáét, nagyon rosszul indította volna Kérit a jobb szélen.
39' Máté Miklós ismét messze lesen, már rég nem számoljuk hanyadszor...
37' Havrán kap hideget-meleget a hazai szurkerektől, de a két pilisitől is, miután nem ismeri el, hogy egyméteres lesen volt...
35' Szilágyi jól indul be, kapná a labdát de elhagyja az ötös előtt. Aztán Beretka 17-ről leadott ütemtelen lövése kap tapsot, miután fölé száll.
34' A szögletből Rácz fejel fölé.
33' Máté kevergetett a hazai büntetőterületen belül, majd rálépett a labdára... Faragó indította Kérit a jobb oldalon, az alapvonalnál üggyel-bajjal tisztáz szögletre egy vendég védő.
32' Hegybányai sokméteres lesen. A hazai akció kibontakozását hazai szabálytalanság akadályozza meg.
30' Rácz lőtt a vendég tizenhatoson belülről jobbról keresztbe el a kapu előtt.
28' Dékány sérült meg korábban, kényszerű csere a vendégeknél. Havrán József érkezett helyére.
28' Rácz életerős lövést ereszt el a vendég tizenhatosról középről, csaknem kiszáll a stadionból... Máté az ellentámadás végén társától zavarva fejel a hazai kapura, méterekkel mellé.
27' Czirják húz le egy Máténak előrevágott labdát.
26' Beretka indítaná Ráczot, de mögé passzol. Kéri lép oda a kezdőkörben keményen Kollárnak, nincs lap.
24' Vida tisztáz Fekete elől a jobb oldalon. Többet birtokolja a labdát a Volán, de fölényről nem írhatunk.
22' Meddő passzolgatás hátul a Volánnál, nem sikerül beindulni.
21' Vendég szabadrúgás középről 26 méterről, Kollár magasan fölé teker a hazai kapunak.
19' Beretlka ad a vendég tizenhatosnál keresztbe egy labdát, Kéri kavargat a túloldalt, de nem tud lőni, kivágják. Faragó középen szerez labdát, a tizenhatos előtt állva lő, kapufa, vagy Ferenczi véd a lécnél, nem lehetett tisztán látni. Ez volt az első veszélyes hazai helyzet, jön is a taps a lelátóról.
17' Pásztor rántja vissza mezénél Beretkát az oldalvonalnál, nincs lap. Máté aztán lesen ismét, sokadszor.
16' Egy ellenakció után kirúgással jön a Volán. Beretka jut át két emberen, visszasarkaz Kérinek, aki 22 méterről keresztbe lő el egy pattogós, gyenge lövést a kapu előtt.
15' Faragó Bence sokadik indításában esik el és találja el rosszul a labdát.
14' Czirjáké egy vendég előreívelés Máté elől.
13' Faragó ugratná ki Kérit, de elakad a labda egy lábban. Fordítva is eljátszák, úgy sem jön össze. Beretka viszi le az alapvonalig, a visszapasszolt labda az ellené.
11' Faragó tért ölelő előreívelése után jobb oldalon Kérit vágja fel Tóvizi, sárga. Ígéretes szabadrúgás 26 méterről jobbról, Grünvald lövi, kapusé. Az indítás lesen leli Mátét.
10' Rácz és Beretka játszana össze, a passz kicsit hosszú, simán Ferenczi kapusé a labda.
8' Méregetik egymást a csapatok, próbálkoznak, ha nem is egetverő iramban. Máté lesen ugrik ki, lenget a sporttárs.
6' Faragó két ember között tört volna át több ember között, nem sikerült, szabadrúgás. Kéri szabadrúgása 30-ról veszélytelenül tekeredik el magasan a kaputól jobbra.
4' Ápolás után Kéri íveli be a szabadrúgást, kivágják, kontra jön, Dékány vezeti Czirjákra a labdát, leadná a társnak, de tisztáz a védelem szögletre, az meg veszélytelen. Ha Dékány magabiztosabb, már bajban lenne a Volán...
3' Faragó ugratta volna ki Ráczot, a visszapattanó labdára mozduló Mucsit vágják fel a kezdőkörnél.
1' Bodac sípmester jelére a vendégek kezdik a mérkőzést, miközben a műfüvön az FK szurkolói kezdenek rá rigmusaikra. Hajrá kék-feketék, minden pályán!
13.29 A mezzel minden rendben a vendégeknél, már vissza is tértek.
13.28 A hazaiak a megszokott kék-fekete csíkos felső, fekete nadrág, fekete sportszár szerelésben játszanak majd, a vendégek talpig bordóban - hacsak át nem vedlenek, mert most kollektíve bevonult a teljes csapat az öltözőbe. Hamarosan kezdünk...
13.25 Verőfényes napsütés, lanyha szellő, hűvös idő - novemberhez képest ideális futballidőben fog lezajlani a találkozó. Véget ért a melegítés, kezdődnek a bemutatások. Elég családias a légkör, nagyjából félszáz szurkoló van a lelátón egyelőre.
13.20 Sok szeretettel köszöntjük a Kedves Olvasókat a Felső Tisza partról, ahol rövidesen kezdődik a Tisza Volán soron következő bajnoki találkozója, ezúttal a Pilis Sport együttese ellen.
Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.