Sport

Labdarúgás: Szolnokon javítana a Buchholcz-legénység

Labdarúgás: Szolnokon javítana a Buchholcz-legénység

2011. november 4., péntek
Labdarúgás: Szolnokon javítana a Buchholcz-legénység
A négynapos ünneppel rossz sorozatát is maga mögött hagyná a Tisza Volán SC Szeged: három vereség után új szakaszt nyitnának a bajnokságban Faragó Bencéék. Szerdán jelentkeztek tréningre a kék-feketék játékosai, akik azzal az elhatározással láttak neki a munkának, hogy nem nyalogatják sebeiket, csak az előttük álló feladatra összpontosítanak. A Buchholcz-legénység a tabella kilencedik helyére csúszott vissza három zsinórban elszenvedett veresége következtében, viszont ha a hajrá jól sikerül, még jelentősen előre lehet lépni a téli szünetig. Ehhez azonban a lehető legtöbb pontot kellene begyűjteni a még hátralévő négy összecsapáson. Az első feladat vasárnap vár Beretka Péterékre, mikor a Szolnoki MÁV FC II. gárdájánál vendégeskednek. Annál az együttesnél, melytől az előző szezonban kétszer is kikaptak (idehaza 1-0-ra, idegenben 2-0), most azonban mögöttük áll a pontvadászatban.

Online

Vasárnap 13.30-kor folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szolnoki MÁV FC II. - Tisza Volán SC Szeged NB III-as mérkőzésről.
Buchholcz Gábor vezetőedző helyzetét könnyíti, hogy a Tisza-parti derbin már számíthat a betegségből felgyógyult Szilágyi Norbertre és az eltiltásából visszatérő Kéri Tamásra. A két kulcsember hiánya érződött a csapaton múlt héten, játékuk sokat lendíthet vasárnap. "Hála Istennek gyakorlatilag a legerősebb összeállításban vehetjük föl a harcot. A meccs előtt hat edzéssel készülünk, csütörtökön és pénteken is kék-két tréning szerepelt, szerepel a programban, s szombaton is gyakorlunk. Az iskolai őszi szünet adta lehetőségeket kihasználva a péntek reggeli edzést követően közösen reggelizünk majd a stadionban. Azt mondhatom, a társaság bizakodó, meg akarjuk mutatni, a múlt heti zakó csak kisiklás volt. Kemény meccsen be szeretnénk gyűjteni a győzelmet Szolnokon" - így a szakember. A mester alaposan feltérképezte a Szolnokot. A MÁV második csapata fiatal együttes, melynek kerete jóval szűkebb, mint az előző bajnokságban. Akkor ugyanis az első alakulat még az NB I-ben vitézkedett - most pedig az NB II Keleti csoportjában (igaz, ott egyelőre az élen áll). Az NB III-as gárdába ennek megfelelően nem adnak le hétről hétre rutinos futballistákat, ott ifjú tehetségek bontogatják szárnyaikat. Edzőjük az a Horváth Csaba, aki korábban a Szolnoki Spartacus játékosaként több alkalommal nézett farkasszemet a szegediekkel. "Van a két csapat között egyfajta ősi rivalizálás, ami pikánssá teszi a vasárnapi mérkőzést. Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk is a lehető legerősebb tizeneggyel fut majd ki a pályára, hiszen egyáltalán nem mindegy nekik sem, milyen eredmény születik. Határozott célunk, hogy visszavágjunk a tavalyi két vereségért" - jelentette ki Buchholcz Gábor. Hozzátette: a találkozót a hírek szerint a szolnoki stadion műfüves pályáján rendezik, mely már többször hozott szerencsét a Volánnak, ami lehet jó ómen is. "Úgy gondolom, a hazaiak minden mindegy alapon fognak játszani. Mivel nem olyan széles most a merítés a klubnál, játékosaik számára idén adott a lehetőség, hogy ha bizonyítanak, felkerüljenek a 'nagycsapatba', így kettőzött erővel küzdenek. Fizikailag erősek a szolnokiak, hiszen nagyszerűen működik az ottani kiválasztás. Nekünk az adhat esélyt, ha fegyelmezetten futballozunk, és élünk a kínálkozó lehetőségekkel. Fontos, hogy szervezetten védekezzünk, s jó lenne, ha mi tudnánk vezetést szerezni, mert akkor játszhatnánk saját játékunkat" - mondta. A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata: Czirják - Kormányos, Vida, Dargó, Grünvald - Kéri, Mucsi, Szilágyi, Beretka - Faragó, Rácz.

Így játszott a Szolnok a múlt héten:

Az NB III Alföld csoport 11. fordulójában: Makó FC – Szolnoki MÁV FC II. 1-2 (1-2). Szolnok II.: Modla – Németh T., Szakács, Bálint, Markót – Háda (Baté), Rácz, Szecsei, Rézműves (Tóth N.) – Blaskovits (Kis B.), Kalmár. Edző: Horváth Csaba. A szolnoki gólszerzők: Háda (8'), Szecsei (15').

Emlékeztetőül a legutóbbi mérkőzésükön (2011. március 26.):

Szolnoki MÁV FC II. – Tisza Volán SC Szeged 2-0 (0-0). Szolnok, vezette Susánszki Péter. Szolnoki MÁV FC II.: Rézsó – Bálint, Urbán-Szabó, Bezzeg, Rokszin, Pintér (Németh 90′), Antal, Polgár (Blaskovics 56′), Lengyel, Ngalle, Carvalho (Benedek 56′). Vezetőedző: Bontovics Ferenc. Tisza Volán SC Szeged: Czirják – Pénzváltó (Kéri 75′), Dargó, Szabó A., Grünvald – Boldizsár (Mórocz 75′) – Buzási, Beretka, Bursac (Kazi 75′), Végh – Bozovic. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gólszerzők: Benedek (60′), Urbán-Szabó (77′).

A 12. forduló műsora:

November 5. (szombat) 13.30: Tököl VSK – Hódmezővásárhelyi FC, Szarvasi FC – Tápiószecső FC, Jánoshidai SE – Indotek Csepel FC, Pilis Sport – Makó FC, Monor SE – Várfürdő-Gyulai Termál FC. November 6. (vasárnap) 13.30: FC Dabas – Kecskeméti TE II., Szolnoki MÁV FC II. – Tisza Volán SC Szeged, Dunaharaszti MTK – Üllő SE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.