Sport

Labdarúgás: „kivédett” FK-siker az újonc ellen

Labdarúgás: „kivédett” FK-siker az újonc ellen

2011. november 26., szombat
Labdarúgás: „kivédett” FK-siker az újonc ellen

A megye második vonalának 16. fordulójában az újonc Sándorfalva II. látogatott a Felső Tisza parti stadionba. A Szeged egy kis szerencsével és remek kapusteljesítménnyel 3-1-re múlta felül a vendégeket.

A két csapat ebben az osztályban még nem találkozott egymással, ezért érdekesnek ígérkezett az összecsapás. Már az első percekben bebizonyosodott, hogy a makói vereségnek nyoma sem maradt a kék-feketéken. Kezdeményezően lépett pályára a szegedi alakulat, aminek hamar meglett az eredménye: már a negyedik percben megszerezték a vezetést. A gólgyártás azonban elmaradt. A bekapott gól felébresztette a vendégeket. Fokozatosan lendültek játékba, szépen és kulturáltan kezdtek el focizni. Széleken a gyors csatáraik hamar az FK védőfala mögé kerültek, gyakran komoly zavart okozva a hazai kapu előtt. A befejezésekbe azonban mindig valami hiba csúszott, így nem sikerült szépíteniük. Lassan magára talált a szegedi hátsó alakzat, lassan lezárták az utat kapujuk felé. A szünetben összerázta csapatát

Hüvös Gábor

. Azt kérte, hogy minél hamarabb szerezzenek egy gólt, mert érzése szerint azzal eldőlne a mérkőzés sorsa. Óhaja kívánságként hatott, és ismét a bírói sípszót követő negyedik percben zörgött a vendégek hálója. Nem sokkal később jött erre a válasz a másik oldalról. A második félidő további részében a középpályán folyt a játék. A kapura kissé veszélyesebbnek tűntek az időközben egy fővel megfogyatkozó látogatók, de

Brunczvikon

ezen a napon nem tudtak kifogni. A kék-feketék hálóőre klasszisformával rukkolt elő, amivel értékes három ponthoz juttatta csapatát. Lefújás előtt még sikerült újra a kapuba találniuk a diszkoszvetősöknek. A jó erőkből álló vendégek könnyen meglepetést okozhattak volna. Azonban a szerencse most az FK Szeged mellé állt, és sikerült erre az évre győztesen búcsúzniuk hazai közönségüktől.

Percről percre:

4. perc:

Jobb szélen jutottak szabadrúgáshoz a hazaiak. Imre Z. állt a labda mögé, mintaszerű ívelését Dóra csúsztatta a vendégek kapujába. (1-0)

49. perc:

Dóra húzott el a bal szélen, majd a védőket lerázva az alapvonal mellett passzolt középre. Ott jó ütemben érkezett Ács, aki közelről talált a hálóba. (2-0)

55. perc:

A lesvonalról lépett ki Péter A., aki a kimozduló Brunczvik lába mellett lőtte el a játékszert. (2-1)

59. perc:

A gólhelyzetben lévő Ácsot Körmendi utolsó védőként rántotta le, ezért Borbás sporttárs felmutatta neki a piros lapot.

87. perc:

Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A hazai kaputól húsz méterre Csúri lőtt fölé.

88. perc:

Imre Z. volt erőszakos a középpályán. A labdaszerzésből Ácsot ugratta ki, aki harcosságát kihasználva egy vendégvédővel a nyakán Maszlag alatt gurított a kapuba. (3-1)

A megyei II. osztály 16. fordulójában:

FK 1899 Szeged - Sándorfalva SK II. 3-1 (1-0).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Borbás.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Lednitzky (Becsei 82'), Turján, Gonda, Fodor I., Lukács (Meszes 52'), Imre Z., Krausz, Kálmán L. (Burzon 34'), Dóra (Havas 59'), Ács. Edző: Hüvös Gábor.

Sándorfalva:

Maszlag - Antal G., Csúri, Jani R. (Kordás 46'), Mihalkó G. (Erdei 46'), Péter A., Kiss, Szűcs (Szabó 65'), Körmendi, Horváth, Táborosi (Varga 25'). Edző: Dékány János.

Gólszerzők:

Ács (2), Dóra, illetve Péter A..

Sárga lap:

Krausz, Havas, illetve Jani, Kordás.

Kiállítva:

Körmendi.

Jók:

Brunczvik (a mezőny legjobbja), Fodor I., Imre Z., Ács, illetve Péter A., Antal G., Horváth. Hüvös Gábor:

"Nem játszottunk jól, többnyire az ellenfelünk játszotta a focit. Azonban határozott védekezésünknek és jó helyzetkihasználásunknak köszönhetően magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy szerencsés körülmények között és a jobb egyéni játék miatt tartottuk itthon a három pontot. Külön öröm volt számomra, hogy végre csatáraink is hozzátettek a csapat teljesítményéhez, ezzel elmúlt a 'Majoros-átok'. Köszönöm szurkolóink kitartását ebben a téli időjárásban is. Hajrá, Szeged!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.