Sport

Labdarúgás: Batik és Mórocz vezette sikerre a Dorozsmát + FOTÓK

Labdarúgás: Batik és Mórocz vezette sikerre a Dorozsmát + FOTÓK

2011. november 6., vasárnap
Labdarúgás: Batik és Mórocz vezette sikerre a Dorozsmát + FOTÓK
Augusztusban talán nem gondoltuk volna, de középcsapatok rangadójának hívhattuk a dorozsmaiak és a zomboriak ütközetét a megyei I. osztályban. A 13. fordulót megelőzően a 14 pontos Kiskundorozsma a nyolcadik, míg a 13 pontos Kiszombor a tizedik helyen tanyázott. Kemény küzdelemre számíthattak tehát a nézők, hiszen Brinszky Adrián legényei javítani akartak az eddigi haloványabb szereplésen, ám biztosra lehetett venni, a masszív vendégek nem adják majd olcsón a bőrüket. Ami az előzményeket illeti, a tavalyi bajnokságban ősszel Dorozsmán mérték össze erejüket, ahol 2-0-s félidőt követően 3-2-es hazai siker született (gól: Szabó Tibor, Temesvári Norbert 2, illetve Hatvani József 2). A tavaszi szezonban - egészen pontosan az utolsó játéknapon 1-0-s zombori vezetésről fordított, s nyert 3-1-re a Dorozsma (gól: Lehota István, illetve Fődi Bence 3). Azóta mindkét csapat háza táján számos változás történt - a komolyabb átalakulás azért a dorozsmai oldalon volt megfigyelhető. Ahogy az várható volt, a hazai együttes lépett föl támadólag, s több helyzetet is kialakított, gólt azonban nem sikerült szereznie az első félórában. Ezután kissé váratlanul a vendégek jutottak előnyhöz, a 35. percben Paku Imre talált a hálóba; 0-1. Még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Dorozsma, s lélektanilag fontos pillanatban, még az első félidő vége előtt sikerült egyenlítenie: a 43. percben a rutinos Erhardt Szilárd mattolta Flórián kapust; 1-1. Az egyenlítés lendületet adott a Brinszky-gárdának, mely a fordulást követően felőrölte ellenfelét. Három helyzetét is gólra tudta váltani a vendéglátó: előbb a 66. percben a Szeged 2011-től elküldött Batik Bence, majd a 76.-ban Völgyi Roland, végül a 80.-ban Takács Gábor ünnepelhetett. A lefújás előtt két perccel Kovács Attila még szépíteni tudott ugyan kiszombori részről, ám találata nem osztott, nem szorzott. Magabiztosan győzött a Kiskundorozsma, mely így 17 ponttal - egyet javítva - feljött a hetedik helyre. A 13 pontos Kiszombor egy pozíciót rontott, most tizenegyedik.

Labdarúgó megyei I. osztály 13. forduló:

Kiskundorozsmai ESK - Kiszombor KSK 4-2 (1-1). Kiskundorozsma, 200 néző, vezette: Patyi Zoltán. Kiskundorozsma: Korom - Mórocz, Kreizler, Batik B., Takács A. (Simon), Marjanucz (Szélpál A.), Erhardt, Takács G., Fődi, Péter, Zámbori (Völgyi). Játékos-edző: Brinszky Adrián. Kiszombor: Flórián - Tézsla L., Kalász, Rutai, Csizmadia (Horváth I.), Paku, Tézsla K., Kovács A., György, Kovács L. (Kardos), Hatvani Z. (Bottyán). Vezetőedző: Madránszki Zoltán. Gólszerzők: Erhardt Sz. (43'), Batik B. (66'), Völgyi R. (76'), Takács G. (80'), illetve Paku I. (35'), Kovács A. (88'). Brinszky Adrián: "Örömteli, hogy az eddigiekben is meglévő játékfölényünket, dominanciánkat ezúttal gólokra is tudtuk váltani." Madránszki Zoltán: "A Dorozsma könyörtelenül kihasználta védelmi megingásainkat, gratulálok győzelmükhöz."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.