Sport

Kézilabda: nem volt esélye az SZKKSE-nek a kupában + FOTÓK

Kézilabda: nem volt esélye az SZKKSE-nek a kupában + FOTÓK

2011. november 2., szerda
Kézilabda: nem volt esélye az SZKKSE-nek a kupában + FOTÓK

Az első félidőben markánsan kiütközött az osztálykülönbség az SZKKSE és a Békéscsaba között a női kézilabda magyar kupa 3. fordulójában Kiskundorozsmán rendezett mérkőzésen, s a vendégek magabiztosan jutottak a legjobb 16 közé.

Az első pillanattól kezdve magabiztosan játszottak a vendégek, akik az első félidőben esélyt sem hagyva a hazaiaknak megmutatták a két csapat közötti osztálykülönbséget. Kemény védekezésük folyamatosan darálta beálló poszton

Karsai Dórát

- ebben főleg két légiós,

Laposava Glusica

és

Jasna Toskovic

jeleskedett - emiatt többször is emberhátrányba kerültek, de védelmüket így sem tudta feltörni a szegedi alakulat, melynek támadói túl alacsonynak bizonyultak a magas védőkkel szemben -

Velky Viktória

és

Karsai Roberta

átlövési kísérleteit rendre blokkolták. Az első játékrészben a szélső játék sem működött, ráadásul a békésiek hálóőrén,

Veress Zsuzsannán

sem tudtak kifogni a hazaiak. Az eredménytelen támadások után képtelen volt gyorsan visszazárni

Farkas József

együttese, így indításokból, lerohanásokból sorra lőhették góljaikat a csabaiak (a meccs folyamán összesen 11 gólt szereztek így). Ráadásul a fizikai fölényben lévő támadókkal szemben képtelen volt megállni a fal, a Glusica és Toskovic rendre gólokat tudtak szerezni, így a Békéscsaba 4-2-es vezetésről 13-2-re elhúzva már az első játékrész derekán eldöntötte a találkozót.

A 21-5-ös félidő után Kovács Péter vezetőedző fiatalabb játékosainak is lehetőséget biztosított, így képes volt faragni a hátrányból az SZKKSE. Dobó Mónika bravúrjai, Dávid Zsuzsanna harcossága, Mocsári Melinda indulásai és Vadászi Anikó góljai révén, a második félidő közepére 27-16-ra jöttek fel a dorozsmai lányok. A harmadik csabai légiós, Ivana Ljubas jeleskedett a liláknál a második félidőben, az ő fizikai fölényével sem tudott mit kezdeni a hazai védelem. A vége sima 32-18-as vendégsiker lett, ezzel a Békéscsaba jutott be a legjobb 16 közé a női kézilabda magyar kupában.

Női kézilabda magyar kupa 3. forduló:

Szegedd-Kiskundorozsma KSE - Békéscsabai ENKSE 18-32 (5-21) Szeged-Kiskundorozsma, Ács Géza Tornacsarnok, 200 néző. Vezette: Szécsi, Szőke I. SZKKSE: Dobó - Draxler O., Antal, Karsai D. 2, Velky 3, Karsai R. 4, Dávid 2. Csere: Zsibrita, Mocsári 2, Huszka, VADÁSZI 5, Mészáros, Vér. Vezetőedző: Farkas József. Békéscsaba: VERESS - Tóth K. 3, KELEMEN 5, GLUSICA 4, TOSKOVIC 4, Hajduch, Kamper 2. Csere: Futaki (kapus), Drávai 3, LJUBAS 4, Zsilák 3, Szögi, Tarjányi 1, Gávai 3. Vezetőedző: Kovács Péter. Hétméteres: 6/3, ill., 1/1. Kiállítás: 2 perc, ill. 10 perc. Kizárás: Tarjányi (27'). Farkas József: "Az első félidőben megmutatkozott az egyértelmű osztálykülönbség a két csapat között, szétlőttek bennünket, ez ellen nem tudtunk sem védekezni, sem védeni. A második játékrészben a vendégek ifi csapatának méltó ellenfelei voltunk, őket sikerült legyőznünk. Két-három jó egyéni teljesítmény volt a csapatomban, ők hosszú hetek óta hozzák is a formájukat, erre lehet építeni a saját szintünkön."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.