Sport

Futsal: nem tudta megfogni a Vasast az UTC

Futsal: nem tudta megfogni a Vasast az UTC

2011. november 4., péntek
Futsal: nem tudta megfogni a Vasast az UTC

Továbbra sem tud idegenben nyerni az UTC-Junior Sport együttese. A Brinszky-legények a Vasas otthonában ugyan megszerezték a vezetést, ám végül mégis alulmaradtak a 8. forduló péntek esti nyitómeccsén.

5
-
2
Vasas 1988 Déli Futsal
-
UTC-Junior Sport
Férfi futsal NB I 8. forduló

Bár

Bitó Attila

életerős lövéséből meg tudta szerezni a mérkőzés elején a vezetést az UTC-Junior Sport a Vasas otthonában, a hazaiak gyorsan kiegyenlítettek, majd valamivel pontosabb játékuknak köszönhetően a vezetést is megszerezték, mindkét alkalommal

Füzy Zsolt

volt eredményes. Pillanatok alatt egyenlített azonban a vendég alakulat,

Juhász Imre

parádés egyéni akciójából, így 2-2-vel mentek pihenőre a felek. Fordulás után nyomás alá helyezte a hazaiakat az UTC, ám a befejezésekbe rendre hibák csúsztak, ráadásul a keményen védekező hazaiaknak is elnéztek pár faultot a játékvezetők,

Hegyesi Zsolt

hiába került számtalanszor helyzetbe, legtöbbször szabálytalan megállításáért sem járt büntetés. Egy súlyos védelmi hiba után

Fülep Norbert

szerezte vissza a vezetést a hazai alakulatnak, aki ezután visszavettek és kontrákra rendezkedtek be. Türelmesebb játékuk eredményre vezetett: mivel az UTC futott az eredmény után, s a szabálytalanságok is megtorlatlanok maradtak, lecsaptak a hazaiak a szegedi hibákra, s előbb a sérüléséből hosszú kihagyás után visszatérő

Jackes Gil de Mello

, majd a hazai csapatkapitány

Fehér Krisztián

adta meg a kegyelemdöfést a 38. percben. Az angyalföldiek e diadalukkal egyelőre vezetik a tabellát - a hétfői folytatásig biztosan -, míg az UTC sarkában több javuló formát mutató együttes is ott toporog már türelmetlenül a tabellán. Javításra legközelebb november 14-én este 19 órától az újszegedi sportcsarnokban lesz lehetősége Brinszky Adrián csapatának az újonc MAFC együttese ellen.

További eredmények és friss tabella hétfő este a forduló összefoglalójában!

Férfi futsal NB I 8. forduló:

Vasas 1988 Déli Futsal - UTC-Junior Sport 5-2 (2-2)

Budapest, Vasas Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Kovács G., Kömpf, Kovács P.

Vasas:

Gál - Füzy, Veres, Fehér K., Sámson.

Csere:

Solti, Fülep, Makovi, Kovács N., de Mello, Páj, Sajben (kapus).

Vezetőedző:

Nagy Attila.

UTC:

Béry - Hegyesi, Dürgő, Pataki, Trucz.

Csere:

Simon, Pöszmet T., Batik B., Bitó, Bullás, Juhász I., Vasas (kapus).

Vezetőedző:

Szitkó Róbert.

Megbízott edző:

Brinszky Adrián.

Gólszerzők:

Füzy (7', 17'), Fülep (26'), de Mello (36'), Fehér (38'), ill. Bitó (6'), Juhász (18').

Sárga lap:

Kovács N. (35'). Brinszky Adrián:

"Sajnos a mi részünkről csak küzdelemre és küszködésre futotta a mai napon, egy nem túl magas színvonalú mérkőzésen, ahol egy kellemetlen stílusú, ám de képességeihez mérten jól játszó ellenféltől szenvedtünk bosszantó vereséget."

Online közvetítésünk:

40' Pontatlanok a passzok, hiába nyom az UTC nem sikerül helyzetbe kerülni. Lassan lecsorog az óra. Vége, a hazai közönség vastapssal élteti csapatát. Ez a hét nem a miénk volt futsalfronton...
39' Próbálkozunk becsülettel, de nem akar összejönni semmi. A hazaiak felszabadultan védekeznek.
38'GÓÓÓL... 5-2. Eldőlt... Kontra után Fehér kerül helyzetbe középen és kilövi a jobb alsó sarkot, 5-2.
38' Tűzijáték a hazai kapu előtt: előbb Hegyesi, majd Pataki lő rá nagy erővel, utóbbi gyomorba találja Gált, áll a játék, levegő kell a portásnak.
37' Hegyesit ismét lerántják, és nincs síp, nincs lap... Enyhén szólva lejt a hazai pálya e tekintetben, főleg, hogy az UTC ellen mindenért jár a fault, már megvan az öt.
36'GÓÓÓL... 4-2. Megbosszulja magát a sok elrontott akció: de Mello kap balról remek labdát középen, egy csel, aztán Béry mellett a kapuba lő... 4-2.
35' Bő öt perc a végéig, nagyon kellene az az egyenlítő gól, nagyon kellene legalább egy pont, ha már három nem akaródzik összejönni... Kovács Norbert kap sárgát Hegyesi lerántásért. Nem kímélik a csékánkat...
34' Folyamatosan dolgozza ki akcióit az UTC, de hibák csúsznak a befejezésekbe. Előbb Bullás lő mellé, majd batik középen kavargat, passzolhatna a társnak jobbra üresbe, de fellökik a hatoson, a spori nem fúj...
32' Hegyesi próbálkozik ismét, nagyon agilis a fiatal csatárunk, mellé lő ígéretes helyzetből. Két faultnál állunk, az ellenfél is, nem darálják egymást annyira a felek most.
31' Hegyesi iramodik meg, de a labda is, hosszú neki sajnos. Aztán hiba hátul, bepasszolunk középre az üresen álló Fülepnek, szerencsére nagyot lő a labdába, Béry fölé tolja.
30' Továbbra is enyhe fölényben a mieink, visszavettek a tempóból a hazaiak, próbálják tartani az egygólos előnyüket - eddig sikerrel. Mi meg keressük a rést az ő pajzsukon - egyelőre sikertelenül.
29' Ismét Hegyesit tarolják le, ezért is járna a lap szerintünk, ezért sem jár a sporik szerint... 8 méterről jön az újabb szabadrúgás éles szögből... semmi.
28' Hegyesi egyedül próbálkozik, alig bírnak vele, végül elütik. Szabadrúgás, lap nincs, pedig lehetne. A pontrúgás eredménytelen, kivágják.
27' Jön vissza az első sorunk, talán most sikerül egyenlíteni. Hegyesi kavargat, belelépnek. határozottan érezzük Tóth Attila hiányát.
26'GÓÓÓL... 3-2. Megtalálta a rést a pajzson az angyalföldi alakulat. Utolsó védőnk hibázik, ketten mennek rá, elszedeik a labdát, kipasszolják, Fülep belövi, Béry tehetetlen... 3-2. Sajnos sok a pontatlanság a játékunkban s ez megbosszulta magát.
26' A második sorok vannak a pályán, meddő mezőnyjáték.
25' A kezdeti pörgés most kezd visszaállni, nem rohannak a mieink, a Vasas is inkább a rést keresi.
24' Egy hazai kontra után újabb UTC-ellenroham: Hegyesi, Pataki, Trucz passzolgatnak, utóbbi lövésébe lépnek bele.
23' Nyom az UTC, most Hegyesi verekszi át magát két védőn, de nem lövi el, tovább passzol, hosszú a társnak...
22' Hegyesi kerül helyzetbe, de az utolsó pillanatban rosszul veszi át Pataki visszaadott labdáját. Aztán megint ők, az előző eset, csak fordítva...
21' A hazaiak kezdik a második félidőt. A kezdőötösök a pályán. Ha már emlegettük a rutint: a hazaiaknál nem árt figyelni a 34 éves brazil de Mellóra. Egyelőre komolyabb helyzetbe nem került, de a cselein látszódik, vérében a futsal/futball.
SZÜNET!
20' Hegyesi és Dürgő kombináció, a két SZVSE-s jól megérti egymást ezt már régóta tudjuk, Dürgő Peti végül mellé tereli a labdát a kapunak, nem sikerült jól eltalálni... Aztán Dürgő ismét helyzetbe kerül, de jól jön ki Gál megint. A másik oldalon Sámsont nehéz tartani, Béry viszont gyorsan reagál és tisztáz. És itt a vége az első félidőnek.
19' Kár volt emlegetni! Befújják a 6. faultunkat. 8 méterről végzik el, kedvező pozícióból, Fehér a labda mögött... és mellé suhintja!
19' Kiegyenlített küzdelem zajlik a parketten, megélénkült a találkozó, feléledtek az avítt lelátókon helyet foglaló hazai szurkerek is. Az UTC egyelőre nagyon fegyelmezetten védekezik, hogy lekopogjuk.
18'GÓÓÓL!!! 2-2! Egyenlítünk! Juhász Imre csinálja meg magának a helyzetet egyedül, majd középről 8 méterről a kapus lábai között a hálóba lő! 2-2!
17'GÓÓÓL... 2-1. Éppcsak átcsorgunk a 17. percbe amikor a kapunk előtti kavarodás után a felperdülő labdát Füzy és Veres közül előbbi kotorja be... 2-1.
16' 2 az 1 ellen indulhatnánk, de Hegyesi labdája ponttalan Trucznak...
15' Egy helyzet a hazaiak előtt, azonban hosszan szökteti magát Juhásszal szemben Veres, kimegy a labda. Bajban lettünk volna ha elmegy a védőnk mellett...
14' Óvatosan kell védekezni most már, egy rossz mozdulat és 10 méterest lőhetnek a hazaiak...
13' Na talán most! Hegyesi és Pataki nyomulnak előre, kicselez két embert Ballack, de nem lő, leadja társának, odaér a kapus és tisztáz.
12' Béry véd egy nagyot egy hazai lövés után. Továbbra is gyűrik egymást mezőnyben a srácok.
11' Jó erőben lévő csapat a hazai gárda, meglátszik rajtuk a rendszeres edzésmunka. Rutinból sincs hiány persze. Kigyűlt az 5. faultunk, ez nem jó hír.
10' Mezőnyben zajlik a játék javarészt, a kezdeti nagy elánból kissé visszavettek a csapatok. Trucz tisztázott előbb szépen, majd csere után Bullás ment volna el a szélen.
9' Lüktető, impulzív játék továbbra is a pályán, jó iramot diktál mindkét csapat. Sajnos összehoztunk eddig három felesleges faultot.
8' Szabadrúgás miután Hegyesit lerántják. Elvégezzük, Pataki hozza helyzetbe Ballackot, de Gál jó ütemben érkezik, elüti a csékánk elől.
7' Felpörög a mérkőzés, hullámzik a pálya. Elég nyíltsisakos, őszinte küzdelem zajlik a csarnokban.
7'GÓÓÓL... 1-1. Elmélázik a védelem, Sámson megiramodik, passzol az érkező Füzynek középre, aki mihelyt lövőhelyzetbe kerül ki is lövi a bal sarkot... 1-1, gyorsan egyenlített a hazai csapat.
6'GÓÓÓL!!! 0-1! Egy UTC-sarokrúgás után legurított labdát Bitó bal oldalról ballal nagy erővel tűz kapura, Gál bevédi! 0-1!
6' Második sorunk a pályán, Batik, Bitó, Bullás és Juhász. Bullás ereszt el egy lövést, mellé megy. Kontrázik a Vasas, Béry zárja a rövid sarkot, ez is mellé.
5' Méregetik egymást a felek, keresik a fogást a másikon. Pataki nem ér utol egy labdát a szélen.
4' Nyolc méterről Fehér kínálja meg Béryt egy lövéssel, a hálóőrnek nem okoz gondot.
3' Hegyesi és Dürgő összjátéka után utóbbi kiszorított pozícióban, középre adott labdájára azonban jól jön ki Gál kapus.
2' Mindkét csapat letámadással operál az első percekben. Úgy tűnik készültek az UTC által előszeretettel preferált taktikára a vendéglátók. A kapuk egyelőre nem forognak veszélyben.
1' Albert Fórián emlékére tartott egyperces gyászszünetet követően az UTC kezdi a találkozót.
20.55 A bemutatások zajlanak, hamarosan kezdünk...
20.50 A hazaiak fehér felsőbe, fehér nadrágba és kék sportszárba öltözve fognak játszani, az UTC szerelése fekete mez, ezüstszürke nadrág, fehér sportszár.
20.45 Érkezgetnek a nézők, nincsenek túl sokan, főleg családtagok, barátok lehetnek. A 21 órás kezdés, valljuk meg, nem túl családbarát megoldás, pláne péntek este...
20.35 Már pályán a csapatok, javában zajlik a melegítés.
20.25 Mintha időutazáson lennénk: a Vasas sportcsarnoka kissé az 1960-as éveket idézi, mintha megállt volna az idő, akárcsak a szegedi Felső Tisza parti stadionban. Tény hogy a felszereltség nem éppen a 21. századot idézi, azonban a büfében friss szendvicsek vannak szerencsére. Jó étvágyat!
20.15 Sok szeretettel köszöntjük a Kedves Olvasókat és a futsalbarátokat! Mintegy háromnegyedóra múlva kezdetét veszi az UTC-Junior Sport soron következő idegenbeli mérkőzése a Vasas ellen.

Korábban írtuk:

A hétfői Debrecen elleni vereség és a szerdai elmaradt magyarkupa-meccs után péntek este a Vasas Sportcsarnokban lép fel az UTC-Junior Sport csapata. Tombácz Róbert munkahelyi elfoglaltság, Hernády Márk és Tóth Attila sérülés miatt kényszerül kihagyni a cseppet sem könnyűnek ígérkező bajnoki találkozót. Érdekesség, hogy a keretben helyet kapott a csapatban már tavaly bemutatkozó Batik Bence, valamint a közelmúltbeli szabadkai válogatott elleni találkozón próbajátékon szereplő kunszállási Pöszmet Tamás is. A kezdő kapus Béry István, a tartalék hálóőr pedig, ahogy már az edzőmeccseken megszokhattuk, a sándorfalvi Vasas Gábor lesz. Mint Erhardt Szilárd technikai vezetőtől még megtudtuk, készül a csapat honlapja is, mely a november 14-i MAFC elleni hazai meccsre fog elkészülni.

Az UTC várható kezdőcsapata:

Béry - Hegyesi, Dürgő, Pataki, Trucz.

Cserék:

Vasas, Simon, Pöszmet T., Batik B., Bitó, Bullás, Juhász I.

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.