Sport

Futsal: fél lábbal négy között a kupában az UTC!

Futsal: fél lábbal négy között a kupában az UTC!

2011. november 30., szerda
Futsal: fél lábbal négy között a kupában az UTC!

Legfontosabb idegenbeli győzelmét talán nem is arathatta volna jobbkor az UTC-Junior Sport együttese a 2011-2012-es idényben, mint szerda este a magyar kupa negyeddöntőjének első meccsén a Fradi ellen. Nagy lépés ez a négy közé jutásért!

4
-
6
Ferencvárosi TC
-
UTC-Junior Sport
Férfi futsal magyar kupa negyeddöntő

Jó csapatunk van. Ezt már sokszor leírhattuk, ha városunk újonc élvonalbeli futsalcsapatáról beszéltünk. Legendáriumukhoz, hírnevüket öregbítendő, szerda este újabb fontos adalékot tettek hozzá: a magyar kupa negyeddöntőjének "odavágóján" odavágtak a a szebb napokat látott Fradinak, s nem vitás, óriási lépést tettek a négy közé kerülés felé. A jó csapatnak jó szurkolótábor is dukál, most már nem csak a hazai meccseken gyarapszik a létszám, de szerda este már egy lelkes, maroknyi szurkolócsapat is elkísérte a srácokat, s "koncertjüket" talán még most is zengi a Budapesti Spartacus csarnoka, ami talán oly' régi már, mint névadója, a római történelem alakja... Mindenesetre nem szólt hiába a sziréna, nem dübörgött a semmibe a dob, hiszen már az elején vezetést szerzett az UTC-nek

Koncz Zsolt

, s bár a zöld-fehérek hamar egalizáltak, Koncz másodszor is villant, majd

Dürgő Péter

növelte az előnyt, s úgy általában is uralta a meccset a fekete-fehér alakulat. Szünet előtt zárkózott a Fradi,

Érsek Róbert

duplázott, így várható volt, hogy nehéz második félidő vár az UTC-re (2-3). Az is lett. Támadott a Fradi, keményen játszottak a zöld sasok, gyűltek a faultok, de a góljaik is:

Csordás Dániel

egy kontra végén,

Lengyel Béla

hatméteresből nem hibázott (4-3). Ekkor még, tehetnénk hozzá, hiszen a végjátékban újabb, a későbbiekre nézve fontos büntetőt értékesíthetett volna Lengyel, ám talán megremegett lába, mellétrafált. Addig azonban egy bámulatos ötperces periódusban varázsolt az UTC, a legnagyobb mélységből a legnagyobb magasságba emelkedve a találkozón.

Hegyesi Zsolt

, a főmágus három megmozdulása, három villanása, három remek helyzetfelismerése három gólt ért az újszegedieknek, s máris fordult a kocka, de olyan nagyot, hogy onnan már nem volt zöld sas, ki visszaforgassa (4-6). Így aztán a meglepetéseket is hozó magyarkupa-negyeddöntőkben az UTC is győzelmet aratott idegenben, akárcsak a bajnok Győr, vagy a Berettyóújfalut két vállra fektető Üllő, vagy a másik élvonalbeli újonc Nagykátát elgázoló NB II-es Veszprém - utóbbiak otthon. A férfi futsal magyar kupa legjobb négy csapat közé jutásról döntő visszavágót jövő január 11-én, hétfőn 19 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban. Ez a csapat megérdemli, hogy minél többen ott legyünk.

Férfi futsal magyar kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Ferencvárosi TC - UTC-Junior Sport 4-6 (2-3)

Budapest, Budapesti Spartacus Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Szőts, Antal, Janitz.

FTC:

Graeser - Komáromi, Csordás, Érsek, Kulik.

Csere:

Balán, Lengyel, Szabó T., Bogár, Huszty, Suth, Kovács Á. (kapus).

Vezetőedző:

Machalek Attila.

UTC:

Tombácz - Hegyesi, Dürgő, Juhász, Koncz Zs.

Csere:

Pöszmet, Simon I., Pataki, Erhardt, Brinszky, Béry (kapus).

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Gólszerzők:

Érsek (3', 19'), Csordás (24'), Lengyel (25' - büntetőből), ill. Koncz (2', 8'), Dürgő (9'), Hegyesi (28', 31', 32').

Sárga lap:

Szabó T. (10'), Komáromi (30'), ill. Simon I. (33'), Koncz (40'). Brinszky Adrián:

"Kicsit rapszodikus mérkőzést játszottunk, voltak olyan etapok amikor nagyon meggyőzőek voltunk, aztán jött olyan időszak amikor nagyon visszaestünk, de összességében végig irányítottuk a meccset. A Fradi is bevállalta a nyílt játékot, ebben bíztam, hogy nyíltsisakos küzdelemben szoros eredményt érhetünk el, ami a mi javunkra dőlhet el. A végjátékban koncentráltak voltunk, jól összpontosítottunk és megnyugtató eredményt értünk el, pláne egy oda-visszavágós rendszerben, ahol idegenben kétgólos előny nagyon sokat jelent. Gratulálok a csapatomnak!"

További eredmények:

Üllő FC Cső-Montage - MVFC Berettyóújfalu 3-2 (1-1) 1. FC Veszprém - Nagykáta SE Futsal KGSM 5-1 (0-1) Rákosmenti FC - Rába ETO FC 3-13 (0-7)

Online közvetítésünk:

40' Közben a Veszprém 5-1-gyel gázolja el a Nagykátát, de ez most senkit sem érdekel, mert Érsek lő még egy hatalmasat, minden elkeseredettségét beleadva, és Tombácz véd, és aztán vége a mérkőzésnek! Megvertük a Fradit idegenben! Elsőosztályúként ez az első komoly idegenbeli győzelmünk, még ha a kupában is! Fél lábbal a négy között a csapat, de be kell még húzni azt a januári hazai meccset! Szép volt, fiúk! Szép volt, UTC!!!
39' Érsek a legveszélyesebb fradista, nagy erejű a löket, Tombácz fogja meg! Ki kell bírni ezt a kevesebb, mint két percet akár fél lábon is, gyerekek!
38' Egy újabb fault nálunk, naná, hogy befújják 6.-nak! Ráadásul ez is belül történt, szóval hatméteres... Lengyel jön megint... és mellé lövi!
37' Támad a Fradi, hajtanak a gólért, de azért már ők is a bőrükön veszik a levegőt. Érsek nagy lövése, mellé.
36' Időt kérünk, kicsit rendet tesz Brinszky mester a fejekben. Fegyelmezetten kellene végigjátszani ezt a hátralévő pár percet, és akkor már fél lábbal a négy között érezhetnénk magunkat.
35' Nagy Fradi bombák sisteregnek a levegőben, a kaput elkerülik.
34' Mezőnyben megy a játék, a kapuk most nem forognak veszélyben. Na de majd most, sort cserélünk, jön vissza a kezdősor. Hajrá, UTC! A sziréna szakadatlanul szól, a dob pedig dübörög, elképesztő hangulatot varázsolva a sokat megélt csarnokba.
33' Simon szabálytalanabb a kelleténél, ez is lap, nekünk is kigyűlt az 5 hiba.
32' Időt is kér Machalek Attila, ez a két hiba és sok volt a zöld sasoknak! Meg a pillanatok alatt lőtt Hegyesi-mesterhármas is.
32'GÓÓÓL!!! 4-6! Hegyesi a középkezdésnél ugyanúgy mint az előbb, labdát lop, egyedül viszi, Graeser sem állhatja útját, 6-4 ide!!!
31'GÓÓÓL!!! 4-5! Hegyesi vércseként csap le saját térfélen egy labdára, Erhardttal kényszerítőzve vezetik fel, aztán Ballack lő, góóóóóóól!!!!! 4-5!
31' Aztán gyorsan fújnak ellenünk is kettőt. 5-4 a faultarány ha jól számoltuk, eredményjelző ugyanis nincs, kettőt meg már láttunk.
30' Komáromi kap sárgát, ez az 5. faultja a Fradinak.
29' Koncz lő a kapusba, aztán Hegyesi hagy ki egy helyzetet. próbálunk nyomni és újra vezetni.
28'GÓÓÓL!!! 4-4! Hegyesi gyönyörűen fordul le az emberéről, egyedül van a kapussal szemben és nem is hibázhat Ballack, ott az egyenlítő gólunk! 4-4!
27' Bár eddig kritikát nem igazán fogalmazhatunk meg a játékvezetés felé, azt az érdekességet meg kell jegyezzük, hogy a kupát tekintve a Fradi azért kap némi támogatást hazai pályán, legalábbis az elmúlt két fordulóban sárgultak-pirultak az ellenfeleik ebben a csarnokban...
26' Mezőnyben gyűrik egymást a srácok. Kemény a meccs, a Fradi most szerezte meg 3. faultját. Nekünk 2 van.
25'GÓÓÓL... 4-3. Még nehezebbé tesszük, miután Pataki szabálytalan a hatoson belül Érsekkel szemben, a spori határozottan a vonalra mutat, hatméteres. Lengyel Béla jön elvégezni... Be is varrja, 4-3...
24'GÓÓÓL... 3-3. Aztán elveszítjük a labdát, 2 az 1-ben támadnak a hazaiak, Csordás nem is hibázik a befejezésnél... 3-3. Hát magunknak tesszük nehézzé...
24' Két gyors Fradi akció, Csordás villan mindkétszer, Tombácz véd.
23' Hegyesi lő kapufát, a sarokrágást meg Koncz vágja fölé.
22' Közben egy bombameglepetés a korábban kezdett meccsen: a Monti 3-2-re legyőzte a Berettyót! Ez persze belefér a bihariaknak, hiszen a visszavágót otthon játszhatják.
21' A Fradi kezd. Hegyesi labdát is lop rögvest, jól fel is vágják izibe. A szabadrúgást Dürgő végzi el, de nem lesz helyzet, kihozzák a hazaiak, kezdődik a tili-toli.
SZÜNET!
20' Mezőnyben megy a játék, mintha a szünetet várnák a felek. Kihajtották magukat a srácok mindkét oldalon rendesen az első 20 percben az biztos. Csak a Fradi nem tartalékos, az UTC viszont igen... És itt a vége az első felvonásnak.
19'GÓÓÓL... 2-3. Ennél a szögletnél a bravúr sem segíthetett volna, a beadott labdát Érsek varrja be a hosszú alsóba védhetetlenül... 2-3.
19' Védelmi hiba, kapunkra tör a hazai gárda, Tombácz véd bravúrral szokás szerint.
18' Dürgő és Juhász, előbbi keresztlabdája nagy helyzetben lelné az utóbbit, ám egy zöld-fehér megelőzi Imrét és elhozza a labdát.
17' Kulik Renátó ismét helyzetben, Tombácz ezt is fogja! Hegyesi cselez át mint a villám azöld-fehér védelmen, három ember is fekszik már - talán beleszédültek? - gurít az üres kapura Ballack, de valaki a semmiből visszaér és a gólvonalról ment...
16' Aztán ellentámadás, Dürgő lő, éppcsak mellé. De beleérhetett ujjheggyel a kapus, mert sarokrúgás jön. Nem lett belőle semmi.
15' Kimarad egy nagy hazai helyzet, kicsit jobban alányúlt Kulik mint kellett volna, de nem sírunk miatta...
14' Erőtlen hazai válaszok, gyenge löketet ereszt meg Bogár, aztán Csordás. Faultok: 4-3. Második sorunk játszik, kicsit pihen a kezdő.
13' Előreívelés után Pataki fejesét védi Graeser. Aztán ismét Sanyi, Pöszmettel összejátszva támadnak, Pataki lő, de a kapusba.
12' Hegyesi cselez át három emberen, szemmel nehéz követni a mozgását, aztán Graeser óriásit véd. Jön a második sorunk. Szöglet után Erhardt lő, véd a kapus ismét.
11' Szabó Tamás kapott az imént sárgát, Hegyesit lökte fel. A faultok aránya egyelőre 3-2 oda, a góloké 3-1 ide és ez mindenképpen jó, és biztató hír a visszavágóra nézve. Nem is merjük leírni, mekkora bravúr lenne a magyar kupában a négy közé jutni teljesen újoncként - városi támogatás nélkül, amit messzemenőkig megérdemelne pedig ez a szívvel-lélekkel küzdő szegedi gárda... Merengésünk közben hazai időkérés.
10' Fradi szöglet ismét, veszélytelen, de újabb jöhet. Azt meg megszerzi Koncz. Jók vagyunk!
9'GÓÓÓL!!! 1-3! Hazai korner után három az egyben támadunk, Hegyesi, Dürgő, Juhász, végül Dürgő Peti gurít a hálóba! 1-3!
8'GÓÓÓL!!! 1-2! Koncz óriási bombát ereszt el, kapufa, aztán Graeser hátáról becsorog! 1-2!
8' Hegyesi ugrik ki egy az egyben, de faultolják, ezzel 2-1 a Fradinak a faultarány. Koncz lövi a szabadrúgást 12 méterről - a falba...
7' Nyom a Fradi ismét, Komáromi támad, Tombácz óriási bravúrral véd!
6' Mezőnyben zajlik a játék, kicsit mintha higgadnának a csapatok. Szinte leírni is felesleges, hogy az UTC ilyen összeállításban sem játszott még, mint ma este, a hétközi meccseknek sajnos ez az ára...
5' Szabó Tamás ziccerben vezeti a kapunkra a labdát, aztán mellé gurít, köszönjük!
4' Feléledt a Fradi! Ismét Érsek tüzel, kapufa!
3'GÓÓÓL... 1-1. Ami az egyik oldalon kimarad, az bemegy a másikon: Érsek Róbert lőtt kapura, Tombácz talán kicsit mellé is nyúlt a nagy erejű lövésnek... 1-1.
3' Nem nagyon volt még a Fradinál a labda. Közben begyűjtünk egy faultot. Pataki remek ütemben passzol Dürgőnek, aki éppcsak lemarad róla, pedig benne volt a második...
2'GÓÓÓL!!! 0-1! Máris vezetünk! Hegyesi passzolt tanítani valóan Koncznak, ő pedig középről átlőtt mindenen! 0-1!
1' Az UTC kezdi a találkozót. Hamar elveszítjük a labdát, támad a Fradi, de veszélytelen.
20.15 Talán egy-két percet csúszunk, zajlanak a bemutatások. A mieink tiszta feketében, a Fradi a klasszikus zöld-fehér csíkos szerelésben lép pályára. Hamarosan kezdünk...
20.10 Igen vékony a keretünk, a nem száz százalékos Pataki Sándor is bevetésre kész, sőt, Brinszky Adrián edző és Erhardt Szilárd technikai vezető is magára öltötte a szerelést. Szegedi szurkolásból nem lesz hiány, hiszen két fős ultratáborunk képviselteti magát a hétfőről ismerős légószirénával és egy dobbal...
20.05 A Budapesti Spartacus csarnoka egy letűnt kort idéz a lámpák sárga fényében, olybá tűnik, itt sem változott az elmúlt 50 évben semmi... A srácok mindenesetre javában edzenek.
20.00 Sok szeretettel köszöntjük kedves Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Negyedóra múlva kezdődik a Fradi - UTC derbi, a magyar kupa négy közé kerülésért. Ez az első meccs, a visszavágóra Szegeden kerül sor, jövő január 11-én 19 órától.

Korábban írtuk:

A hétfői Győr elleni bajnoki végjátékának nyomán kedden az MLSZ fegyelmi bizottsága meghozta döntését Koncz Zsolt ügyében, eszerint az UTC játékosát két bajnoki mérkőzéstől eltiltották, ami azt jelenti, hogy a szerda esti kupameccsen pályára léphet a Fradi ellen. Brinszky Adrián edzőt és Erhardt Szilárd technikai vezetőt három bajnoki találkozóra vonatkozóan tiltották el a kispadtól és az öltözőtől, a kupameccsen azonban ők is ott lehetnek.

Beharangozó írásunk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.