Sport

Az MTVA minél több sportközvetítési jog megszerzésére törekszik

Az MTVA minél több sportközvetítési jog megszerzésére törekszik

2011. november 30., szerda
Az MTVA minél több sportközvetítési jog megszerzésére törekszik

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megalakulása óta azon dolgozik, hogy minél több sportközvetítés joga kerüljön a közszolgálati médiába – mondta az MTVA sportfőszerkesztője szerdán a Korrektúra konferencián, Balatonalmádiban.

Riskó Géza

kiemelte: ennek eredménye, hogy a sportközvetítésekben évtizedes hagyományokkal rendelkező köztelevízión láthatják a nézők a többi között a kézilabda- és a vízilabda-Európa-bajnokságot vagy a FIFA Gálát. A sportközvetítési jogokról szóló beszélgetés résztvevői – Riskó Géza mellett

Borbély Zoltán

, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője,

Gyulay Zsolt

, a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója,

Faragó András

, a Digi Sport vezető szerkesztője és

Mocsai Lajos

, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának vezetőedzője – egyetértettek abban, hogy a közérdeklődésre számot tartó sporteseményeket minél több emberhez kell eljuttatni. Faragó András ezzel kapcsolatban megjegyezte: a televíziója által már megkötött szerződések mindegyike kiköti, hogy a csatorna nem adhatja tovább a közvetítés jogát. Szerinte a tévészolgáltatókat kötelezni kellene arra, hogy a nagyobb sportágak közvetítési jogait megszerző csatornákat az alapcsomagba tegyék. Borbély Zoltán reményét fejezte ki, hogy például az olimpiai közvetítések során nem sportáganként határozzák meg a jövőben a jogdíjakat, ez ugyanis nem kedvezne a kisebb érdeklődésre számot tartóknak. Hozzátette: a futballbajnokság közvetítésének egy csomagban való értékesítése is előnyt hoz a kisebb csapatoknak. Mocsai Lajos azt hangsúlyozta, hogy a mozgásművészet kiemelkedő helyen van a magyaroknál, ezért a sportot úgy kellene kezelni, mint a kultúra részét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.