Sport

Tékvandó: három vásárhelyi Európa-bajnoki érem

Tékvandó: három vásárhelyi Európa-bajnoki érem

2011. október 27., csütörtök
Tékvandó: három vásárhelyi Európa-bajnoki érem

Pozsonyban rendezték meg az ITF Taekwon-do Európa Bajnokságot, amelyen 30 ország 485 versenyzője lépett küzdőtérre, közöttük két vásárhelyi sportoló is - kiváló eredményeket elérve.

A magyar válogatott tagjaként indult a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub két versenyzője is, akik mindketten éremmel tértek haza.

Máté Zoltán

V. danos mester tanítványai közül az első versenynapon

Csorba Cintia

az ifjúsági korcsoportban a formagyakorlat-csapat tagjaként, míg

Zsarkó Dániel Péter

a felnőttek mezőnyében a speciáltörés csapat tagjaként nyert bronzérmet. Zsarkó a második napon egyéniben is remekelt. Az egyenes kieséses rendszerű küzdelemben a -80 kg-osok között svéd-, lengyel- és brit ellenfelét legyőzve jutott a döntőbe. A pozsonyi Elan Sportcsarnokban látványos keretek között megrendezett döntő gálán a vásárhelyi fiú szlovén ellenfelével vívott küzdelme nagy közönségsikert és nemzetközi szakmai elismerést váltott ki, végül szoros pontozással a szlovén versenyző nyerte az Európa-bajnoki címet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.