Sport

Súlyemelés: megvédte magyar bajnoki címét Nagy Péter

Súlyemelés: megvédte magyar bajnoki címét Nagy Péter

2011. október 17., hétfő
Súlyemelés: megvédte magyar bajnoki címét Nagy Péter

A Kecskeméten rendezett országos bajnokságon megvédte magyar bajnoki címét az ólomsúlyban induló Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SE Universiade-győztes súlyemelője.

Nagy Péter

többszörös magyar bajnok, egyetemi és főiskolás világbajnok, Universiade-győztes szegedi súlyemelő 392 kg-os összetett eredménnyel (szakításban 181 kg, lökésben 211) nyerte a kecskeméti ob-t. Bár e teljesítmény elmarad egyéni legjobbjától mintegy 20 kg-mal (412; 192, 220), így is utcahosszal verte a mezőnyt. "Jól alakult a verseny, jó eredménnyel zártam, nem is számítottam rá, hogy ilyen jól fogok emelni. Két hét múlva lesz egy felmérőversenyem, igazából arra készültem, de az országos bajnokság közeledtével megnőtt a kedvem és az étvágyam is a nagyobb súlyokra" - kommentálta diadalát portálunknak a Szegedi Lelkesedés SE ólomsúlyú nehézatlétája. Az ob egyúttal arról is döntött, hogy Nagy Péter továbbra is a magyar súlyemelő válogatott oszlopos tagjaként részt vehet a három hét múlva kezdődő párizsi olimpiai kvalifikáció világbajnokságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.