Sport

Röplabda: vereséggel kezdett az új szegedi női csapat

Röplabda: vereséggel kezdett az új szegedi női csapat

2011. október 6., csütörtök
Röplabda: vereséggel kezdett az új szegedi női csapat

A hétvégén egy újonnan induló női röplabda csapat is megkezdte szereplését a honi harmadosztályban, az NB II-ben. Az EHÖK SE-Realio gárdája szoros meccsen kapott ki a honvédos lányoktól.

Vasárnap ismét röplabdásoknak szurkolhatott a szegedi sportszerető publikum. A Realio Kft. és a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat SE kooperációjával két év kihagyás után ismét életre keltette a felnőtt női röplabdát Szeged városában. A csapat játékosai az ország különböző pontjairól, röplabdás „fellegváraiból” – Békéscsabáról, Budapestről, Kalocsáról, Kecskemétről, Nyíregyházáról és Szolnokról – érkeztek az SZTE-re. Többen megfordultak már az Extraligában is, sőt, volt ifjúsági válogatottal is büszkélkedhet a csapat. Az idei szezonban több nagy feladat vár a csapatra. Az NB II Keleti csoportjában a rendkívül erős mezőnyében való helytállás mellett a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban a döntőbe jutás az elvárás. Aki ebben a lányok segítségére lesz, egyrészről a Realio Kft., aki névadó szponzorként a támogatók között kiemelt összeget, az éves költségvetés jelentős hányadát bocsátja a csapat rendelkezésére, másrészt pedig az SZTE EHÖK SE, aki jogi és intézményi hátteret, felszerelést és sporteszközöket biztosít a bajnokságban való sikeres szerepléshez.

A bemutatkozás

Már a mérkőzés kezdete előtt látszott a fiatal szegedi csapaton, hogy a csapatszellemmel, a lelkesedéssel nem lesz baj, a lányok közötti összetartás páratlan. A felkészülést a teremhiány miatt meglehetősen későn kezdte a csapat, mindössze egyetlen edzőmeccset tudott játszani a bajnoki rajt előtt. Teljesen új egység lévén, a csapatnál nagy hangsúlyt fektetnek a védekezési rendszer egységesítésére, a föladók és a támadók összhangjára. A mérkőzés első játszmájában a ponterős, gyors támadásokkal, ász értékű szerváival gyorsan ellépett a szegedi csapat, azonban néhány percnyi zavart követően a szett közepére utolérte, majd átvette a vezetést a Zrínyi (15-18).

Bíró

jó nyitásaival és

Csintalan

támadásaival azonban révbe ért a Szeged, 25-22-re hozták a lányok az első játszmát.

Az ellenfél új felállással próbálkozott a második szettben, ami szegedi szemmel sajnos szerencsésebbnek bizonyult, hiszen erősebb szerváikkal és hatékonyabb támadásaikkal alaposan megnehezítették a szegediek dolgát. Időkérésekkel, cserével próbálta

Csíkos

edző felrázni lányait, a játszma második felében már-már újra elindulni látszott a szekér, de az egyenlítéshez ez kevés volt, hiszen 8 pontos előnye volt az ellenfélnek, amelyet megtartva megnyerte a második szettet. A harmadik játszmára nem sikerült átmenteni a második játékrész végén mutatott formát, a sok pontatlan nyitásfogadásból nem tudtak eredményes, pontot érő támadásokat értékesíteni a lányok. Sok volt az apró hiba, hullámzó volt a teljesítmény, egy-egy szépen összeszedett labda után gyakran következett egy pontatlanság. Az ellenfél ezeket kihasználva, saját játékát játszva 25-18-ra nyerte a szettet, így átvette a vezetést. A negyedik játékrész elején

Molcsányi

remek, ász értékű nyitásaival nagy előnyre tett szert az EHÖK SE-Realio. Mezőnyben is sikerült megtalálni a helyüket a pályán, Csintalan bombáival szemben tehetetlen volt az ellenfél. A játszma hajrájában azonban ismét elkapta a fonalat a Zrínyi, 21-19-re, majd 22-21-re zárkóztak fel, azonban a 26 percig tartó szettben a szegediek küzdeni tudásukról és nyerni akarásukról tanúbizonyságot téve nem hagyták, hogy véget érjen a mérkőzés. Következett a mindent eldöntő, ötödik játszma, melyben a hosszú, látványos mentések és támadások után rendre a Szegednek sikerült pontot szereznie. 8-5-ös térfélcserénél azonban ismét bizonytalanná vált a lányok nyitásfogadása, a gyenge bejátszásokból nem tudtak hatékonyan támadni. Ezt kihasználva az ellenfél előbb felzárkózott, átvette a vezetést, majd szettlabdához jutott. Szépíteni még tudtak a lányok, de a mérkőzést megfordítani sajnos már nem sikerült, 3-2-re nyert a budapesti csapat. A felkészülés még nem hozta meg a hőn áhított eredményt, várat még magára. A lányok azonban rendkívül lelkesek és szorgalmasak, sikerre éhesen várják a következő mérkőzést, mely október 8-án a Tiszavasvári otthonában kerül megrendezésre, majd október 23-án az Eger ellen ismét hazai környezetben játszanak a lányok.

Női röplabda NB II Keleti csoport, alapszakasz, 1. forduló:

EHÖK SE Realio – Honvéd Zrínyi SE 2–3 (22, -17, -18, 22, -11)

Szeged, 50 néző. Játékvezetők: Oláh B., Baracsi

Szeged:

Csintalan, Páder, Molcsányi P., Krcelic, Morvai, Bíró A. Csere: Fodor Cs. (liberó), Szórád E., Pelle, Csordás.

Edző:

Csíkos Gábor.

Zrínyi:

Kiss V., Lakatos D., Szoldán G., Váradi, Szoldán A., László Zs.

Csere:

Ehmann (liberó), Csomáli, Nagy Cs., Juhos.

Edző:

Kovács István. Csíkos Gábor:

"Többé-kevésbé elégedett vagyok a lányok teljesítményével, egyes játékelemeket szépen hajtottak végre. Nagyon sok munkára lesz még szükségünk a fejlődéshez, de dicséretes az összetartás, a csapatszellem, és az a küldeni tudás, ami hajtotta előre a lányokat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.