Sport

Röplabda: újabb EHÖK SE-győzelem

Röplabda: újabb EHÖK SE-győzelem

2011. október 25., kedd
Röplabda: újabb EHÖK SE-győzelem

Hétvégén lejátszotta harmadik mérkőzését is a női röplabda NB II-ben az újonc EHÖK SE-Realio együttese. Újabb győzelmükkel a tabella 2. helyére jöttek fel a szegedi lányok.

Az első szettben villámrajttal indított az Eger, 4-0-t, majd 8-3-t is mutatott javukra az eredményjelző. 16-14-ig tartotta többpontos előnyét az Agria, még 20-18-ra is ők vezettek. Egy okos szegedi támadást követően azonban

Páder

szervasorozata a Szeged 25-20-as játszmagyőzelmét eredményezte. Mindkét csapat részéről döcögősen indult a második játékrész. 9-8-ra még vezetett az EHÖK SE-Realio csapata, de

Tóth

erős nyitásaiból nem tudott elég precíz támadásokat indítani a Szeged. 9-13-nál időt kért

Csíkos Gábor

, egy kicsit sikerült is felráznia lányait, 13-13-re zárkóztak fel. Ismét az egriek következtek a pontgyártásban, a szegediek csak kapaszkodni tudtak, de a szettet elrabolta az Eger. A harmadik szettben három friss emberrel állt fel a Szeged. A játszma közepéig minimális előnnyel, de a vendégek kezében volt a vezetés, 17-18-nál még nyílt volt a szett. A pihentség és a koncentráció azonban hozzásegítette az EHÖK SE-t az újabb játszmagyőzelemhez:

Csintalan

és

Molcsányi

nyitásai,

Krcelic

blokkja és

Bíró

támadásai ellen tehetetlennek bizonyult az Eger. A negyedik játékrészben

Pelle

nyitásainak köszönhetően most a Szegednek sikerült gyorsan elhúznia. A későbbiek során sorsdöntőnek bizonyuló nyitásfogadási hibákat, illetve az ezekből indított (többnyire kiszámítható, gyengébb) támadásokat kihasználva, szép röplabdát játszva alig 16 perc alatt "húzta be" a szettet a Szeged. Az egriek ereje mindössze 11 pontra futotta a negyedik játszmában.

Női röplabda NB II Keleti-csoport, alapszakasz, 4. forduló:

EHÖK SE Realio - Agria RC 3-1 (20, -19, 19, 11)

Szeged, 50 néző. Vezette: Halász, Szombathelyi

Szeged:

Fürdök, Páder, Bíró, Csintalan, Morvai, Molcsányi P.

Csere:

Fodor Cs. (liberó), Pelle, Krcelic, Deák.

Edző:

Csíkos Gábor.

Eger:

Kolman, Tóth, Juhászné, Kovács, Hajdú, Roth.

Csere:

Nemes (liberó), Mérköy, Szalmási.

Játékos-edző:

Juhászné Tóth Mária. Csíkos Gábor:

"Az Eger egy igen jó csapat, magasabban és gyorsabban játszanak nálunk. A kezdeti döcögős játék (hideg terem, stb.) után a harmadik szettre sikerült a pillanatnyilag legjobban játszó csapatösszeállítást a pályára küldeni, a lányok jobban érezték egymást a pályán és így pontosabbá vált a játék, megnyugodtunk és végre azt csináltuk amit gyakoroltunk az edzéseken. Javult a nyitásfogadásunk is, a centereink pedig rendre utat találtak az egri sánc között. Taktikusan és jól szerváltunk, a helyzetkihasználásunk pedig sokat javult az előző meccsekhez képest. Fejben és koncentrációban azonban még sokat kell fejlődnünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.