Sport

Röplabda: győzött az EHÖK SE-Realio

Röplabda: győzött az EHÖK SE-Realio

2011. október 11., kedd
Röplabda: győzött az EHÖK SE-Realio

A női röplabda NB II Keleti csoportjának 2. fordulójában máris megszerezte első győzelmét az EHÖK SE-Ralio együttese. A szegedi lányok a Tiszavasvári gárdáját fektették két vállra.

Az első szettet magabiztosan kezdte a Szeged, néhány pont előnnyel végig vezetve érkeztek a mérkőzés hajrájához. Ekkor azonban sikerült felzárkóznia a Tiszavasvárinak, így óriási csatában, 29-27-re tudta csak megnyerni az EHÖK SE-Realio az első játékrészt. A második szettben 15-15-ig fej fej mellett haladtak a lányok, ekkor azonban sikerült egy négypontos előnyre szert tenniük. A két tiszavasvári időkérés (17-15-nél majd 19-15-nél) sem segített, magabiztos játékkal 18-ra hozták a lányok a játszmát. A harmadik felvonást ugyanezzel a lendülettel kezdték, 18-14-re, majd 21-16-ra is vezettek. A hármas csere után azonban

Tóth D.

ütései és ejtései ellen tehetetlennek bizonyult a csapat, előbb felzárkóznia, majd szettet rabolnia is sikerült a Tiszavasvárinak. A negyedik játszmát kicsit görcsösen kezdték a lányok, nem voltak pontosak a bejátszások, a támadások sem bizonyultak elég hatékonynak, de

Bíró A.

nyitásaival és

Molcsányi P.

támadásaival 3-8-ról 8-8-ra sikerült feljönniük. Az egyenlítés után megint a Vasvári következett, szép támadásokat vezényeltek, ismét elhúztak (14-17), a hajrában azonban sikerült egy újabb, utolsó lendületet szerezniük a lányoknak, 19-18-nál már a nyírségieknek kellett időt kérniük. Sem mezőnyben, sem támadásban nem hibáztak azonban a szegedi lányok, így 25-20-ra megnyerték a negyedik játszmát, ezzel megszerezve a bajnokságban első győzelmüket.

Női röplabda NB II Keleti-csoport, alapszakasz, 2. forduló:

Tiszavasvári SE - EHÖK SE-Realio 1-3 (-27, -18, 26, -20)

Tiszavasvári, 50 néző. Játékvezetők: Jámbor, Daróczi

Szeged:

Csintalan, Pelle, Molcsányi P., Fürdök, Morvai, Bíró A.

Csere:

Fodor Cs. (liberó), Szórád E., Páder, Krcelic.

Tiszavasvári:

Török, Homoki, Varga, Tóth D., Répánszkiné, Szombati.

Csere:

Sándor B. (liberó), Duzogh, Mikli. Páder Zsófia:

"Higgadt és fegyelmezett játékot kért tőlünk Csíkos Gábor, azt hiszem, ezt teljesítették is a lányok. Voltak szép támadásaink, javult a nyitásunk és a nyitásfogadásunk. Sok bosszantó hibát vétettünk ill. a védekezés hatékonyságán is van még mit javítani."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.