Sport

Rögbinap válogatott meccsel vasárnap Szegeden

Rögbinap válogatott meccsel vasárnap Szegeden

2011. október 13., csütörtök
Rögbinap válogatott meccsel vasárnap Szegeden

Vasárnap a tojáslabda szerelmeseié a Felső Tisza parti stadionban. Magyar bajnoki forduló, utánpótlásrögbi, amerikai futball és válogatott rögbimeccs a program.

Október 16-án, vasárnap az új-zélandi világbajnokságon épp csak elcsendesedik a hazai All Blacks hakatánca a szomszéd ausztrálok elleni elődöntőt megelőzően, Szegeden is megkezdődik tojáslabda-parádé, sűrű program keretében hódolhatnak a rögbi és az amerikai futball rajongói szeretett sportjuknak a Felső Tisza parti stadionban. A program a tornarendszerben zajló női hetesrögbi bajnoki fordulóval indul délelőtt 10 órától a center pályán, melyben a Fit World Gorillák RC rögbis hölgyei is érintettek. Érdekesség, hogy a magyar női rögbibajnokságban indul a komplett szerb női válogatott is, mivel déli szomszédainknál e szakágban jóval előrébb járunk, s ez a lehetőség fejlődést biztosít számukra. "Nagyon nagy elismerés ez a magyar női rögbi számára, ami egyébként is sokkal előrébb járt nemzetközi szinten a férfiakénál" - mondta el portálunknak

Debreczeni Dénes

, a Gorillák csapatvezetője. A hölgyek mérkőzéseivel párhuzamosan NB2-es bajnoki forduló kezdődik a dobópályán és a Fű2-n, ahol az SZTE EHÖK SE kemény legényeinek szurkolhatnak a kilátogatók. 10.50-től a Dél-Alföldi Rögbi Akadémia ifjoncai is pályára lépnek a kadettbajnokság keretein belül, ellenfelük a Fehérvári RC lesz (a juniorok 13.20-kor játszanak). 11.40-kor újabb NB 2-es bajnoki forduló a program, ezúttal már csak a dobópályán, mivel a Fű2 12 órától a tengerentúli unokatestvérnek, az amerikai futballnak ad helyet.

Déltől ugyanis újabb barátságos meccset vív a Szeged Bats, törökkanizsai szerb légiósokkal megerősített gárdája, ellenfele a bolgár Sofia Bears lesz. A bolgárokról tudni kell, hogy jelenleg hazájuk egyetlen komplett felszereléssel rendelkező amerkaifutball-csapata, legutóbbi felkészülési meccsüket október 2-án vívták a nem túl acélos Bukarest Predators ellen, 65-0-s győzelmet aratva. A szegedieket - mint már

a Bukarest Warriors elleni június végi mérkőzésen

is - a vajdasági Törökkanizsa szerb kölcsönjátékosai erősítik. (Mivel a Bats nem tud elindulni a hazai bajnokságban, játékosai Békéscsabán és Törökkanizsán a magyar Divízió I-ben és a szerb ligában edződnek.) A nap fő műsorszáma a magyar-szerb válogatott találkozó lesz 15 órától. Mint Debreczeni Dénestől megtudtuk, e felkészülési meccs része a magyar rögbiválogatott 30 napos programjának.

Gica Vacaru

vezetőedző és

Suiogan Károly

segédedző együttese ezt követően október 29-én mérkőzik meg Dániával hazai környezetben, majd november 5-én Ausztria legjobbjaival szemben Bécsben Európa-bajnoki selejtezőn. A legfrissebb világranglistán jelenleg 71. magyar válogatottnak (szombati ellenfeleink, a szerbek 68. helyen állnak) mindkét találkozóját hoznia kell, hogy az Európai Nemzetek Kupája 2 C csoportjából feljebb lépjen egy divízióval. A magyar válogatottat a barátságos meccsen a Fit World Gorillák RC két játékosa,

Bárdos András

és

Prágai András

is erősíteni fogja a 2. sorban, ők a szegedi csapatvezető véleménye szerint meghatározó szerepet tölthetnek be a meccsen. A rögbi válogatott mérkőzésére a belépő jegy ára 500 forint (a többi mérkőzés megtekintése ingyenes), amely tombola is egyben, az értékes nyeremények kisorsolására a mérkőzés ideje alatt a helyszínen kerül sor. Jegyek a helyszínen reggel 9 órától vagy elővételben a Fit World Fitnessben (Szeged, Dózsa Gy.u.12.) válthatók.

Program:

10.00: Női 7s rugby torna (center pálya) 10.00: NB2-es rögbi bajnoki forduló 1. kör (dobópálya és Fű2) 10.50: DARA Szeged - Fehérvár RC kadett rögbi bajnoki mérkőzés 11.40: NB2-es rögbi bajnoki forduló 2. kör (dobópálya) 12.00: Sofia Bears (bolgár) - Szeged Bats amerikaifutball mérkőzés (Fű2) 13:20: DARA Szeged - Fehérvár RC junior rögbi bajnoki mérkőzés (dobópálya) 15.25 Himnuszok 15:30 Magyarország – Szerbia válogatott rögbi mérkőzés (center pálya)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.