Sport

Rögbi: vitézkedtek a Vitézek a Gorillák ellen + FOTÓK

Rögbi: vitézkedtek a Vitézek a Gorillák ellen + FOTÓK

2011. október 24., hétfő
Rögbi: vitézkedtek a Vitézek a Gorillák ellen + FOTÓK
Ismét hazai gyepen, a szegedi Etelka sori dobópályán meccseltek a szegedi rögbisek. A Gorillák ellenfelei a sokszoros bajnok és kupagyőztes Esztergomi Vitézek Suzuki korosztályos és felnőtt csapatai voltak.

Utánpótlás: junior-diadal, kadét-zakó

Délelőtt 11-kor a juniorok kezdték a sorozatot. A Dél-Alföldi Rögbi Akadémia néven induló szegedi gárda juniorjainak eddig nem sikerült nyerni a bajnokságban. A mutatott játékkal eddig sem volt baj, de előbb a Közép-Magyarországi Rögbi Akadémia, aztán a Fehérvár RC ellen sem jött a jó eredmény. Szombaton azonban megtört a rossz sorozat, a fiatalok magabiztos győzelmet arattak.

Junior Rögbi Bajnokság:

DARA - Esztergom 24-12 (14-5)Szegedi célszerzők: Györgyei (9'), Kovács H. (16'), Farkas M. (55', 70'). Az eggyel fiatalabb korosztály, a kadétok csatája következett a folytatásban. A néhány ifjú Góliátot felsorakoztató vendégek rendesen megijesztették a kisebb termetű házigazdákat. A méretesebb vendég tolongás sorra tarolta a rosszul védekező hazaiakat, akik nem igazán találták meg a termetes rohamok ellenszerét, így a végén nagy zakóba szaladtak a hazaiak.

Kadét Rögbi Bajnokság:

DARA - Esztergom 17-87 (0-32)Szegedi célszerzők: Kálmán B. 3.

Nem lehetett legyűrni a Vitézeket

14 órától következtek a felső osztály, az Extraliga felnőtt csapatai. A jól kezdő szegediek lendülete hamar megtört, hiába vezették sorozatban támadásaikat, egy-egy egyéni hiba után rendre célt vitt az Esztergom, így gyorsan eldőlt a mérkőzés, a félidőben már 43-0 volt oda. Fordulás után újra felpörgött az átszervezett hazai csapat, aminek Erdei és Matruhin céljaival meg is lett az eredménye, de aztán újabb hullámvölgy következett. Sorozatban potyogtak a vendég célok, csak abban bízhattak a hazaiak, hogy legalább százon belül maradjon a vendégcsapat illetve a különbség. Ez végül is sikerült, a Vitézek esélyeshez méltó 99-14-es győzelmet arattak. Az első félidőben az egyik hazai játékos, Szélpál Tamás súlyosnak látszó nyaksérülést szenvedett. Mint Debreczeni Dénes csapatvezetőtől megtudtuk, a hazai rögbis nyakában egy ütközést követően vérömleny keletkezett, mely egy ideget nyomva zsibbadásokat idézett elő. A csapatvezető reményei szerint Szélpál két heti gyógytornát követően a november 12-i, Budapest Exiles, a fővárosban dolgozó, elsősorban angolszász külföldiekből álló gárdája ellen már pályára léphet.

Rögbi Extraliga:

Fit World Gorillák - Esztergomi Vitézek 14-99 (0-43)Szegedi célszerzők: Erdei (42'), Matruhin (50').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.