Sport

Labdarúgás: 27 év után ismét győzelem a Honvéd ellen + FOTÓK

Labdarúgás: 27 év után ismét győzelem a Honvéd ellen + FOTÓK

2011. október 1., szombat
Labdarúgás: 27 év után ismét győzelem a Honvéd ellen + FOTÓK

Könnyed, magabiztos, háromgólos győzelmet aratott a Szeged 2011 labdarúgócsapata a fiatalokkal felálló Honvéd II. ellen az NB II Keleti csoportjának 7. fordulójában.

3
-
0
Szeged 2011
-
Budapest Honvéd-MFA
Labdarúgó NB II Keleti csoport 7. forduló

Már az első félidő végét jelző hármas sípszónak kellett volna felhangzania, amikor a kezdést jelzőt fújta a játékvezető - a vendégek ugyanis dugóba kerültek a fővárosból Szegedre vezető autópályán, s csak 15 óra magasságában értek Szegedre. A késlekedés rontotta ráhangolódás, a kevesebb bemelegítési idő is az oka lehetett annak, hogy meglehetősen összeszedetlenül kezdett a Honvéd II. Soraikat ráadásul fiatal 17-19 éves labdarúgók alkották, legtapasztaltabbnak közülük az NB I-es és Ligakupa rutinnal bíró

Vólent Rolandot

tekinthettük, aki pár mutatós megmozdulással igyekezett is helyzetbe kerülni az első 20 percben, ám a hazai védelem rendre jól zárt. (Az első csapatból nem játszatott vissza ezúttal a Honvéd, mivel otthon fogadták a Paks együttesét, akik 3-2-es győzelmet arattak.)

Elől a gyors szegedi támadók hamar zavarba tudták hozni a védőket, s a 10. percben már Bernáth Pétert éltetve hazai vezetést ünnepelhetett az ismét népes lelátó. A gól további lendületet adott a hazaiaknak, míg a piros-feketék labdatartási százaléka innentől nagyban zuhanni kezdett. Veszélyes megmozdulásra azért futotta, Vécsei Bálint 24 méteres szabadrúgását Trepák Attilának kellett a léc fölé tolnia a félidő derekán - tegyük hozzá, ez volt a meccs legnagyobb védése. A szegedi fölény a 30. percben érett újabb góllá, ismét Bernáth révén, majd a többször is helyzetbe kerülő Folmer Krisztián lőtte a harmadikat a félidő hajrájában - az előkészítésben végzett munkájáért mindenképp elismerés illeti Magyar Györgyöt, aki nagyon harcosan készítette elő a gólt. Szünet után járt öt perc hírnév a vendégeknek, ám helyzetig nem tudtak eljutni átmeneti, meddő fölényük során, azután már ismét a Kolozsvári János, Takács László edzőpáros dirigálta csapat vette át az irányítást. A félidő folyamán a helyzetek megvoltak ugyanúgy, elsősorban Gahwagi Nebil és Folmer részéről, ám gólt nem sikerült szerezni. A fiatalok nem diktáltak olyan iramot, hogy a Szegednek meg kelljen szakadnia a győzelemért, a frissítések - szegedi részről három mezőnycserével el is fogyott a kispad - sem hoztak új lendületet, így maradt végeredményben a 3-0, a 27 év elteltével újra Szeged - Honvéd párharcnak otthont adó SZVSE-stadion ismét hazai diadalt ünnepelhetett. Reméljük, még nagyon sok hasonlót fog.

Labdarúgó NB II Keleti csoport 7. forduló:

Szeged 2011 - Budapesti Honvéd-MFA 3-0 (3-0) Szeged, SZVSE-stadion, 2300 néző. Vezette: Becséri D. (Forgács, Becséri G.) Szeged: Trepák - Laczkó J., Tóth I., Magyar Gy., Radnai, Kulacsik (Puskás 69'), Batik B., Gellér (Bryan 79'), Gahwagi, Folmer (Bubori 72'), Bernáth. Vezetőedző: Kolozsvári János, Takács László. Honvéd II: Vereckei - Sundos, Gengeliczki, Baráth, Fejes, Lengyel (Nagy M. 69'), Nagy A., Vécsei (Czár 46'), Futó, Vólent, Kemény. Vezetőedző: Vincenzo Mazzeo. Gólszerző: Bernáth (10', 30'), Folmer (41') Sárga lap: Nagy A. (13') Kolozsvári János: "Az volt a célunk hogy az első öt percet megnyomjuk, s úgy érzem, az első félórában jól játszottunk és eredményesen. Azt sajnálom, hogy a második félidőben visszaálltunk, hiszen egyáltalán nem mindegy a gólarány sem, s lehetett volna javítani, de ettől függetlenül örülök a győzelemnek. Természetesen minden mérkőzésen a győzelem reményében lépünk pályára, hiszen a másodosztályban mindenki megverhet mindenkit. Előretekintve ez igaz a Nyíregyháza ellen is." Vincenzo Mazzeo: "Dugóba kerültünk az autópályán, lehet, hogy a késés miatt futballoztunk gyengébben az elején. Viszont fiatal csapatunk második félidőbeli teljesítménye biztató a jövőre nézve."A szegedi ultrák is megtettek mindent a hazai sikerért:A Szeged 2011 eddigi magyarkupa- és NB II-es statisztikája (összeállította és rendelkezésünkre bocsátotta: Kasza Péter Ferenc):

Online tudósításunk:

90' Vége a mérkőzésnek, megérdemelten és simán győzött a Szeged.
87' Kispesti szabadrúgás 30 méterről, Nagy Mihály lövi rá, Trepáknak csemege.
85' Bernáth tálal középre, hat méterre a kaputól Gahwagi bűvöli a labdát a védők lábai között, lő, de belelépnek. Nebil aztán lent marad, ápolják, rendbe jött.
82' Tóth Imre lő ártalmatlannak tűnően, pattog, kipörög Vereckei kezéből is, szöglet. A beívelést kifejelik a védők, újabb sarokrúgás. Batik fejére jön a szöglet, fölé stukkol az ötös sarkáról.
79' Gellér sétál le, Bryan jön helyébe.
78' Batik harcol ki egy szögletet, miközben Bryan is készülődik. Nincs is több cserénk, csak Czirbus ül a padon.
76' Fölényben játszik végig a Szeged, próbálkoznak a piros-feketék. A szurkolók várják az újabb hazai gólt.
73' Nagy tömörülés a Honvéd ötösén, kifejelik a hazai beívelést.
72' Bubori is beáll, Folmer jön le. Vastaps neki is.
69' Egy-egy csere: Puskás jön a Szegednél Kulacsik helyett, vastaps kíséri le. A Honvédnál Nagy Mihály Krisztián váltja Lengyel Gyulát.
67' Lentmarad egy vendégjátékos, Bernáth kirúgja, addigra felkel. A bedobásból visszaadják a vendégek a labdát, nagy taps a jutalmuk sportszerűségükért a hazai szurkolóktól.
64' Bernáth ront előre középen, lő, pedig passzolhatna, Baráth Botondról szöglet. Végeredmény Kispestről: 3-2-re nyert a Paks, Torghelle hiába mutatkozott be góllal a hazaiaknál.
62' Gyorsan fordul a játék képe, Batik tör be az ötösön belülre, magasan ad középre, Folmer nem éri el, túl magas a lábának, pedig szép akciógól lett volna...
61' Batik iramodik meg, jobbról ad be a tizenhatoson belül érkező Bernáthnak, ő lefejeli, a felpattanó Vereckeié. Aztán Kulacsik ront kapura, két ember között csaknem átverekszi magát.
59' Nagyon meddő vendégpróbálkozások után Bernáth tör ki a félpályán, Kulacsikot indítja, középre ad, elmegy Folmer mögött. Kemény Tamás a másik oldalon kerül helyzetbe, lövése Trepáké.
55' Támadgat a Honvéd, próbálkoznak az ifjak, sikertelenül.
52' Eljutnak a vendégek a hazai tizenhatosig, egy szögletet Futó Zsombor fejel fölé, vagy 6-7 méterrel.
51' Az iram nem óriási, az előny és a játék magabiztos a hazaiak részéről, kétségkívül közönségszórakoztató örömfoci van ma a SZVSE-pályán.
50' Hajrá, Szeged! - felelget egymásnak az ultratábor és a lelátó, a válogatottmeccsek mintájára. Gahwagi ismét próbálkozik, 18-ról fölé.
48' A hazai kapu mögött javában melegít mindhárom hazai csere, miközben Kulacsik labdáját Gahwagi 16 méterről tűzi kapura, Vereckei véd.
46' A vendégek kezdik a második játékrészt. Vécsei helyett Czár jön a Honvédnál.
SZÜNET! Nagyon sima eddig a találkozó a Honvéd utánpótlás-játékosokból álló második együttese ellen, akiknek egy szabadrúgáson és egy veszélyes lövésen kívül nem sok jutott. Az NB I-ben egyébként jelenleg 3-2-re vezet a Paks Kispesten, bő 10 perccel a vége előtt.
45' Vége az első félidőnek.
41'GÓÓÓL!!! 3-0! Bernáth szabadrúgása balra le Magyarnak, beverekszi magát a tizenhatoson belülre, középre ad, Folmer lő, góóól!
39' Lengyel szöglete visszapattan hozzá, elhozza a védőnk mellett és lapos szögből a jobb felsőre tűzi, elmegy a kapu előtt, Trepák nagyot repül.
38' Szabadrúgás után Batik fejel váratlanul a tizenhatosról, Vereckeié.
36' Bernáth óriási tapsot kap miután egy levett labdával azonnal kapura fordul 25-ről és lő, Vereckei magabiztosan fogja a labdát.
35' A játék képe alapján máris megelőlegezhetőnek tűnik a hazai diadal, pedig nagyon sok van hátra. De higgyék el: momentuma sincs a piros-feketéknek.
34' Folmer tör kapura egyedül, de Vereckei kezei között hal el az akció.
30'GÓÓÓL!!! 2-0! Bernáth Péter villan ismét: az alapvonalról Radnai középre adja a labdát, jön Bernáth Peti, góóóól!
27' Kemény ütközések, Folmer és Batik a földön, a vendégeknél Futó kerül padlóra.
25' Továbbra is fölényben a gól óta a hazai gárda, rendre vezetik az akciókat, most Folmer indítja szélen Bernáthot, aki megveri védőjét a tizenhatoson belül, középre ad, de tisztáznak a bekkek Folmer elől.
20' Vécsei 24 méterről tűz rá szabadrúgást, Trepáknak kell nyújtózkodni, fölé tolja. Ha bemegy, a semmiből egyenlít a Honvéd.
19' Gellér végez el egy szabit 35 méterről a jobb szélről, rá is tűzi, épp csak fölé, Vereckei szemmel kísérte.
18' Sundasról is megállapítjuk, hogy 17 éves létére megtermett játékos, de Gahwagit az imént nem tudta megverni.
16' Kemény Tamás nem túl kemény 26 méteres lövését jegyezhetjük fel a vendégeknél.
14' A hátárny ellenére a vendégeknél látszik az NB I-es rutinnal bíró Vólent Roland harcossága, rá mindenképp figyelni kell.
13' Nagy Armandot nem szeretjük, szinte felnyársalja a meginduló Gahwagit a félpálya bal szélé. Sárga lap.
10'GÓÓÓL!!! 1-0! Hosszú indítást kap középen Radnaitól Bernáth Péter és átlöbböl a kapus felett, a bal alsóban táncol a labda végül!
9' Bernáth ível be középre a bal oldalról jó 40 méterről egy szabadrúgást, Gellér nagyot fejel, elmegy a hosszú kapufa előtt-mellett.
6' Tapogatózó játékkal telnek az első percek, túl vagyunk egy veszélytelen hazai szögleten is.
1' A mieink kezdik a találkozót, nappal szemben fogunk támadni az első félidőben.
15.40 A Honvéd megszokott színeiben piros-fekete csíkos felsőben, fekete nadrágban, piros sportszárban lép pályára - ezt már látjuk, mert a kispadjuk előtt melegítgetnek. A mieink tiszta fehérben játszanak, a felsőn kék-fekete függőleges csík középen.
15.35 Még várakozunk. Most már bementek a csapatok, a hivatalos bemutatásra várunk. Nagyon fiatal ez a Honvéd, nincs köztük 20 éves sem.
15.25 Bő húsz perc a kezdésig, most mondja be a szpíker. Kicsit türelmetlen a közönség reakciója, végülis érthető... De a csúszás is.
15.20 Gyönyörű napsütötte idő van, enyhe széllel. Az ultrák folyamatosan forrósítják a hangulatot szemben. A lelátó nem zsúfolásig telt, de annyi néző, mint két hete, már biztosan van, ez 2200 főt jelent.
15.15 Pályán a vendégek is, szerencsére nincs soraik között a tegnap hazaigazolt Torghelle Sándor válogatott csatár, hiszen az NB I-es csapat ma a Paksot fogadja hazai környezetben.
15.10 Miközben már az ultrák is hangolnak a túloldalt, még van időnk monitorra vetni, hogy minden idők legemlékezetesebb Szeged - Honvéd párharcát a Szeged nyerte, itt a SZVSE-pályán, 4-3-ra az 1983-84-es idényben. A vendégeknél akkor 8 válogatott lépett pályára, s mégis a kék-feketék nyertek.
15.05 Amint azt már Vitos György szegedi futballkrónikás írásában olvashattuk, az első Szeged - Honvéd meccset nem ma játszották: 85 évre kell visszatekintenünk az időben, 1926 őszére. Akkor a Kispest FC a Szegedi Bástya FC-t 4-2-re legyőzte. Ez egyébként a 99. mérkőzés a két együttes között.
15.00 Pályán a hazaiak, bemelegítenek Bernáthék. A piros-feketék talán kissé fáradtabbak lehetnek, vagy nehezebben tudnak felpörögni a csúszás miatt. Esetleg az elején már meg is lehet majd lepni őket.
14.58 Közben megérkezett a Honvéd. Szerencsére nem csúszunk sokat. Talán félórát...
14.55 Népes szurkolótábor gyülekezik a fedett lelátón, lassacskán már lesznek annyian mint a Kazincbarcika elleni hazai bemutatkozáson. Szemben, az álló helyeken is egyre többen. Óvatos becsléssel máris mintegy 2000 főre taksáljuk a kilátogatókat, és ez még nőni fog.
14.50 Közben információ a vendégcsapat érkezéséről: dugóba kerültek az autópályán, biztos, hogy csúszással kezdünk...
14.45 Rövid a kispad a hazaiaknál, Podonyi és Varga István eltiltás miatt nem szerepelhet. Kisebb betegséggel bajlódik Puskás és Nagy Z.
14.40 Egy eredmény tegnapról az NB II Keleti csoportjából: REAC - DVSC DEAC 3-3. A párhuzamosan zajló NB II keleti meccsek közül két vidéki rangadót emelnénk még ki: a Békéscsabai Előre nyíregyházi vendégjátékán parázs csatára lehet számítani, míg az Eger Szolnokra látogat, az a találkozó sem ígérkezik rossznak.
14.30 Sok szeretettel köszöntjük a monitor előtt szurkoló futballbarátokat a SZVSE-stadionból, ahol félóra múlva igazi rangadón lép pályára a Szeged 2011 a Budapesti Honvéd kettes csapata ellen.

Korábban írtuk:

"Szombaton újra meccshangulat lesz Szegeden, telt házzal, rengeteg reménykedő szegedivel a SZVSE-pályán!" - jelentette ki Szeged város közgyűlésének pénteki ülésén Nógrádi Tibor képviselő, kinek módosító indítványát elfogadva a testület arról döntött, hogy 2014. június 30-áig szóló szerződés keretében évi 40 millió forintos támogatást nyújt a város élcsapata, a Szeged 2011 NB II-es vagy NB I-es szerepléséhez. Ha kíváncsi a beszédre és a részletekre, katt ide a videóért!Vitos György, a szegedi labdarúgás krónikásának visszatekintését a Szeged és a Kispest párharcának történetéről itt olvashatja el. A szombati Szeged 2011 - Budapest Honvéd-MFA mérkőzésről szóló beharangozót - a két együttes vezetőjének nyilatkozatával - az alábbi linken érheti el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.