Sport

Labdarúgás: a Szeged ajándékpontjai a Nyíregyházának + FOTÓK

Labdarúgás: a Szeged ajándékpontjai a Nyíregyházának + FOTÓK

2011. október 8., szombat
Labdarúgás: a Szeged ajándékpontjai a Nyíregyházának + FOTÓK

A nyírségi rangadón a Szeged kétszer is fel tudott állni vert helyzetéből, de hiába szereztek Bernáthék három gólt. A Nyíregyháza könyörtelenül kihasználta megingásaikat, s otthon tartotta mind a három pontot.

4
-
3
Nyíregyháza Spartacus FC
-
Szeged 2011
Labdarúgó NB II Keleti csoport 8. forduló

Labdarúgó NB II Keleti csoport 8. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Szeged 2011 4-3 (1-2).

Nyíregyháza, 1000 néző, vezette: Farkas Ádám.

Nyíregyháza:

Sánta – Reznek (Borsi), Vukadinovics, Davidov, Kovács Á., Ráti (Haburcsák), Radványi, Suci (Miskolczi), Mészáros, Salami, Erdélyi. Vezetőedző: Gálhidi György.

Szeged 2011:

Trepák – Laczkó, Tóth, Magyar, Radnai, Kulacsik (Varga), Batik, Gellér, Puskás, Podonyi (Folmer), Bernáth. Vezetőedző: Kolozsvári János.

Gólszerzők:

Kovács (2), Mészáros, Salami, ill. Batik, Kulacsik, Folmer.

Kiállítás:

Salami (88'), ill. Gellér (84'). Kolozsvári János:

"Edzőgyilkos mérkőzés vívtunk, melynek a végén egy kijózanító pofonnal lettünk gazdagabbak, csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Ezen a szinten nem lehet ilyen védelmi hibákat elkövetni. Fel kell ébredni, és úgy koncentrálni, hogy ha idegenben három gólt tudunk lőni, akkor ne térjünk haza lógó orral. Egy igazi közönségszórakoztató meccset játszottunk, csak éppen rossz leosztásban..."

Online közvetítésünk:
92' Vége a mérkőzésnek.
90' Folmer egy előreívelt labdáról maradt le centikkel, Sánta felszedte a lába elől a bogyót.
88'KIÁLLÍTÁS Salami második sárgája után mehet zuhanyozni. A Szeged rohamoz, de helyzetet nem tud kialakítani.

84'KIÁLLÍTÁS Kiugrott a hazaiak támadója Kovács egy védelmi megingás után. Gellér a labdára startolt, el akarat rúgni, de a kilépő csatárt találta el. Piros lapot kapott.
83' Csere a hazaiaknál. Reznek helyett Borsi jön.
81' Egy felívelést követően Magyar kétszer is megelőzte a kapust: előbb elfejelte a bogyót, majd a lecsorgó labdát kapura pofozta de egy védő a gólvonalról felszabadított.
80' Varga váltja Kulacsot.
76' Folmer tört be a tizenhatoson belülre, de keresztbe lőtt labdáját Sánta felszedte.
73' Kulacsiknak Csikar-szögből leadott erős lövését először kiejtette a hazai kapus, de másodjára már az övé volt a bőr.
70'GÓÓÓL! 4-3 Vezet a Nyíregyháza. Trepák elütötte a labdát Davidov elől, de küzdöttek tovább, egészen a szögletzászlóig, onnan a nyírségi támadó visszaívelte a labdát és Salami közvetlen közelről az üres kapuba bólintott.
64'GÓÓÓL! 3-3 Egyenlített a Szeged. Folmer–Bernáth összjáték, több passz után végül Folmer lépett ki, s a kifutó kapus előtt eltolta a labdát, és öt méterről az üres kapuba passzolt.
62' Bernáth szerzett labdát a középpályán. Kissé kisodródott helyzetből vezette a kapusra a bogyót, majd a hosszú sarok felé lőtt a hálóőr mellet, de lökete centikkel ugyan de célt tévesztett.
58' A Szeged próbál támadásba lendülni. Az utóbbi percekben a vendégeké a főszerep. Feljegyezhetünk egy ígéretes, 22 méteres szabadrúgást, amit azonban Gellér a sorfalba bombázott.
53' Folmer 18 méteres, erős, de középre tartó lövését védte Sánta, a kipattanóra érkeztek a szegedi támadók, de a kapus magabiztosan ölelte mellre a labdát.
49'GÓÓÓL! 3-2 Fordított a Nyíregyháza. A tizenhatos környékén ítélt a játékvezető szabadrúgást. Mészáros tanítani való mozdulattal csavarta be a bal fölsőbe a játékszert.
47'GÓÓÓL! 2-2 Egy szabadrúgást kifejelt a szegedi védelem, a labdát a tizenhatosnál akarta továbbcsúsztatni Bernáth, akivel ütközött egy hazai támadó, így a labda Kovács elé került, aki mintegy 7 méterről teljesen tisztán, kapussal szemben lőhetett és nem hibázott.
46' Elkezdődött a második félidő. Folmer Podonyi helyére áll be. A Nyíregyházában kettős csere: Miskolczi és Haburcsák állt be Suci és Ráti helyére.
Szünet
45' Kitört a szünet. Folmer a Szeged 2011-ből melegíteni kezd.
43' Batikot szinte csak szabálytalanul tudják tartani. Egy veszélyes szegedi támadás akadt meg a tizenhatos vonalánál.
40' A szögletet Davidov fejelte meg Trepákot megelőzve. A Zalaegerszegből igazolt támadó bólintása fölé szállt.
39' Veszélyes Nyíregyházi akció. A félpályán labdát vesztett a Szeged. Ráti ment el a jobb oldalon, és az utolsó pillanatban, a tizenhatoson belül sikerült szögletre mentenie a vendégvédelemnek.
35'GÓÓÓL! 1-2 Labdát szerezett a Szeged a középpályán, Bernáth Pétert sikerült kiugratnia a vendégeknek. A támadó a bal oldalon kissé kisodródva az öt és feles sarkától lőtt el a labdát, ami elment volna a kapu előtt, de Kulacsik a hosszú oldalon érkezett és egy méterről bepofozta a bogyót.
33' Ismét egy Puskás pontrúgás a felezővonal környékéről, amit Kulacsik 14 méterről fejelt mellé. A Szeged főleg pontrúgásokból veszélyeztet.
29' Puskás jobb oldalsó szabadrúgását a berobbanó Gellér elől sikerült felszednie a hazai hálóőrnek.
27' Kezd fölénybe kerülni a Nyíregyháza. A vendéggárdának ismét védekezésre kell most fordítania minden energiáját.
23' Élvezetes, mozgalmas a találkozó. Nagy az iram, főleg a két tizenhatos között. Pillanatok alatt felhozzák a labdát a csapatok, de a védelmek most a helyükön vannak. Kiegyenlített a játék.
19'GÓÓÓL! 1-1 Egyenlít a Szeged. Puskás jobb oldali szögletét 4 méterről kissé lehajolva Batik fejelte a kapuba.
18' A tizenhatos sarkától belőtt szabadrúgást Trepák Salami elől tenyerelt szögletre.
14' Batik pörgette a védők mögé a labdát. Sánta kapus az utolsó pillanatban szedte föl a bőrt a villámléptű Kulacsik elől.
11' A középpályán próbálja feltörni a falat a vendéggárda, mintha lazulna a nyírségi satu...
8' Egy kontratámadást akaszt meg szabálytalanul a nyíregyházi védelem. Bernáth beíveli a pontrúgás a tizenhatoson belülre, ahol Magyar próbálkozik kapáslövéssel egy lepattanót követően, de 14 méteres lökete a kapu mellé szál.
6' A gól után a Nyíregyháza fölényben focizik. Védekezni kényszerül a Szeged.
3'GÓÓÓL! 1-0 Vezet a Spartacus. Az első akcióból gólt ért el a hazai gárda. Salami egy védelmi rövidzárlatot kihasználva egyedül ugrott ki, s vitte Trepákra a labdát, aki kivetődött elé. A csatár lövése a szegedi kapusról a tizenhatos vonalára pattant, ahonnan Kovács az üres kapuba ívelte a bőrt.
1' Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak kék felsőben, piros nadrágban és sportszárban játszanak. A szegediek pedig a múlt heti győztes szerelésben, tiszta fehérben, a mezen középen kék-fekete csíkkal.
14.55: Egy szomorú információ: Gahwagi Nebil a kezdőcsapatban lett volna, de a meccs előtt nem érzete jól magát, így a kispadon kapott helyett, reméljük, a fehér vérsejtek dolgoznak, és nem lesz semmi komoly betegség e pillanatnyi aléltságból. 14.50: Minden megyében van egy-egy magas színvonalú futball-létesítmény, de Nyíregyháza e tekintetben kiemelkedő a fedett lelátójával, futópályájával és a tökéletesen előkészített gyepszőnyegével. Csongrád megyének van még hová fejlődnie... 14.40: A csapatok javában melegítenek, egy majdnem ideális labdarúgóidőben, hiszen 10-15 fok körüli a hőmérséklet, enyhén keresztbe fúj a pályán a szél. Nagy barátkozásnak volt szemtanúja tudósítónk: a közel 40-50 fős szegedi ultratábor megérkezett a stadionhoz, akikhez csatlakozott még ugyanennyi diósgyőri drukker, akik a Szegedet segítik majd buzdításukkal az ősi rivális Nyíregyháza ellen. A Szeged 2011 busza 8 órakor indult útnak a csongrádi megyeszékhelyről, a várhatóan igencsak izgalmas találkozó pedig 15 órakor startol. Érdekes előzmények tükrében készül mindkét csapat a szombati összecsapásra. A Szeged a hazai diadalok után a régen várt idegenbeli győzelemre "gyúr", ellenfele viszont hiába veretlen már hat forduló óta, miközben csak egypontos meccseket tudhat maga mögött, ezért Gálhidi mester tanítványai is az első három pont begyűjtésére készülnek. Több csatornán lehetett hallani, hogy a nyírségi klub anyagi gondokkal is küzd, több hónapos tartozást halmoztak fel a játékosok felé. Úgy hírlik azonban, a szombati derbi előtt valamennyi pénzt kapnak a futballisták, kérdés, ez mennyire dobja majd fel őket... Beharangozó írásunkat itt olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.