Sport

Labdarúgás: négy FK-gól Zákányszéken

Labdarúgás: négy FK-gól Zákányszéken

2011. október 29., szombat
Labdarúgás: négy FK-gól Zákányszéken

Az FK 1899 Szeged Zákányszékre utazott a megye II-es bajnokság 12. fordulójában a hosszú hétvégén, s magabiztosan verte 4-1 arányban a homokháti gárdát.

Több kulcsemberét (

Turján, Imre Z., Lednitzky

) is nélkülözni kényszerült

Hüvös Gábor

, ennek ellenére a vendégoldalon nyugodtan készült mindenki, így jöttek ki az öltözőből a diszkoszvetősök. Fél óráig szinte semmi említésre méltó esemény nem történt a pályán. A Szegedről alig félórás utazást vállaló mintegy 20 fős ultratábor tagjai, jóformán csak magukat szórakoztatták, a játékosok nem erőltették meg magukat, pedig ideális időjárási viszonyok között mérhették össze erejüket. A mérkőzés elején kiegyenlített játék folyt. Bár a hazaiaknak is akadt lehetőségük, az első gólt mégis a Szeged szerezte.

Meszes

szerzett labdát a saját térfélen, nagyszerű ütemben nyújtotta előre, a kilépő

Ács

pedig a hazai védőket lefutva megszerezte a kék-feketék számára a vezetést (0-1). Cserékkel próbálta növelni a gól hozta helyzeti előnyét csapatának Hüvös Gábor. Azonban továbbra is kényelmesen adogatták a labdát, igazi átütő erőt nem lehetett érezni a játékban. Viszont a lefújás előtt újra megzörrent a hazaiak hálója:

Herczeg

végezhetett el szögletrúgást, beadására

Dóra

érkezett senkitől sem zavartatva és bólintott a kapuba (0-2). Nem találtak fogást Gondáékon a zákányszékiek. A kék-feketék biztosan őrizék megszerzett előnyüket, így bátran pályára léphettek azok is, aki eddig kevesebb lehetőséget kaptak a bizonyításra. Ezt hálálta meg

Murányi

. Több jó megmozdulása után

Dervaderics

ívelt a balösszekötő helyén érkező Murányi fejére, aki a kimozduló

Pördi

fölött talált be (0-3). Ez már némi lendületet adott az FK-nak. Jó tíz percen keresztül a kapujuk elé szegezték a vendéglátókat. Akár több góllal is megterhelhették volna őket, azonban a befejezést sikerült mindig elrontaniuk. Negyedórával a lefújás előtt Dóra húzott el a bal oldalon, aki kitűnően centerezhetett a jó ütemben érkező Herczeg elé, aki élt is a lehetőséggel és négyre növelte a különbséget (0-4). Az aranyszínű mezben küzdő hazaiak aztán szépítettek az eredményen. A bal oldalon hozták fel a labdát az FK térfelén. A vendégek nem tisztáztak, és a tizenhatos területén belül csak szabálytalankodni tudtak. A megítélt tizenegyest

Fodor M.

végezte el. A jó irányba mozduló

Brunczvikról

pedig a hálóban kötött ki a játékszer (1-4). Egy, a hazai kaputól húsz méterre elkövetett apró gáncsolásért kissé könnyen "sárgázta" meg Dervadericset a játékvezető. Mivel az FK-játékosnak ebből a fajta lapból már volt egy a találkozón, így öt perccel hamarabb mehetett zuhanyozni társainál. Az FK magabiztosan zsebelte be a három pontot. Jobb játék mellett tökéletesebb koncentrálással akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

A megyei II. osztály 12. fordulójában:

Zákányszék KSK – FK 1899 Szeged 1-4 (0-2).

Zákányszék, 50 néző. Vezette: Tóth G.

Zákányszék:

Pördi - Seress, Soós, Papp, Jójárt, Tanács, Farkas, Honti, Tóth, Fodor M., Szűcs. Edző: Szabó Zsolt.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Meszes (Becsei 75'), Gonda, Dervaderics, Fodor I., Lukács (Bakó 35'), Nagy V. (dr. Havas 60'), Herczeg, Kálmán L. (Murányi 35'), Dóra (Kaiser 79'), Ács. Edző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Fodor M., ill. Ács, Dóra, Murányi, Herczeg.

Sárga lap:

Tóth, ill. Herczeg, Becsei.

Kiállítva:

Dervaderics. Hüvös Gábor:

"Zákányszékre azzal a céllal indultunk el, hogy csak a három pont megszerzése lehet a cél a cél, ehhez képest kezdetben ugyan úgy, mint múlt héten motiválatlannak tűnt a társaság. A két csapat közt nem volt különbség, sőt az ellenfél dolgozott ki a mérkőzés elején több helyzetet. Mi pedig, ahogy az egy jó csapathoz illik, egy helyzetből vezetést szereztünk. A szünet előtti gól, Dóra fejese eldöntötte a mérkőzés sorsát. A végére ellenfelünk elfáradt, akár több gólt is szerezhettünk volna. A jövőben nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen könnyedén kezdjünk. Két hazai meccs következik, mindenképp a hat pont megszerzése a cél, hogy méltó helyére kerülhessen csapatunk. Nagy odafigyelésre van szükség a továbbiakban, nem szabad kiengednünk. Köszönjük a nagyszámú közönségünk szurkolását."

Ifjúsági mérkőzésen:

Zákányszék - SZEOL-FK 1899 Szeged 2-3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.