Sport

Labdarúgás: Buzási Péter volt a szigeti veszedelem

Labdarúgás: Buzási Péter volt a szigeti veszedelem

2011. október 1., szombat
Labdarúgás: Buzási Péter volt a szigeti veszedelem

Két fájó vereséget követően különösen édes a győzelem a kék-feketék számára. A Vida Gergely esküvői tanúskodása miatt a csapatba került Buzási Csepelen góllal üzent a szakvezetésnek: a kezdőben a helye.

0
-
1
Indotek Csepel FC
-
Tisza Volán SC Szeged
Labdarúgó NB III Alföld csoport 7. forduló

Labdarúgó NB III Alföld csoport 7. forduló:

Indotek Csepel FC - Tisza Volán SC Szeged 0-1 (0-0).

Csepel, 50 néző, vezette: Wittmann János

Csepel:

Juhász - Németh J., Sarnyai, Haraszkó, Horváth, Krupár (Plausin 90'), Teplán, Vejmola, Németh G. (Vágó B. 77'), Maczó (Vinczellér 58'), Bozsik. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Szeged:

Czirják - Pénzváltó, Dargó, Grünvald, Buzási, Szilágyi (Fülöp 78'), Kéri (Kormányos 56'), Mucsi (Vágó L. 77'), Beretka, Rácz, Faragó. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Buzási (49') Buchholcz Gábor:

"Bíztunk benne, hogy a bár kicsit ütött-kopott, ám ezzel együtt is gyönyörű, patinás csepeli létesítmény feldobja a srácokat, ennek ellenére kicsit indiszponáltan kezdtünk. Átjártak rajtunk a szélvészgyors hazai középpályások és csatárok, több esetben Czirják Tamás vagy a szerencse óvott meg bennünket a góltól. A szünetben mondtam a játékosoknak, jóval több kell a sikerhez, s szerencsére megfogadták a tanácsokat. Ha nem is jó, de fegyelmezett játékot nyújtva hatalmas akarattal küzdöttek, s Buzási Péter révén a vezetést is sikerült megszereznünk. Ezt követően építhettünk a kontrákra, s akadtak lehetőségeink is, ezeket azonban nem tudtuk kihasználni. Összességében úgy érzem, az idény leggyengébb teljesítményével szereztük meg a fontos három pontot. A második félidőben mutatott küzdeni tudásért dicséret illeti csapatomat."

Fegyelmezett, harcos játékkal szerezte meg újabb győzelmét a bajnokságban a Tisza Volán SC Szeged, a Csepel elleni idegenbeli 1-0 mindenképpen bravúrszáma megy. A három pontot jelentő találatot a kezdőbe most visszakerülő Buzási Péter jegyezte az egyébként sok hibát hozó találkozón. Szép volt, fiúk!
94' A háromperces hosszabbítás elhúzódik az ápolás miatt. Kormányos lökete szállt fölé, majd nincs tovább, megvan a győzelem!
92' Czirják Tamás 20 méterre kifutva kapujából tisztázott, majd lent maradt a földön, megrúgták. Ápolni kell a remek sportembert.
90' Gabala Krisztián harmadik cseréje talán egy cseppet későn... Egyébiránt Plausin váltotta Krupárt.
89' Kormányos taktikai sárgája, nem engedett elvégezni egy szabadrúgást.
87' Németh J. megérdemelte volna a pirosat is, miután hátulról fejbe kólintotta Ráczot, ez a mozdulat most csak egy szigorú figyelmeztetést ért a sporinál. Már nincs sok hátra!
85' A kiugró Rácz Dezsőt Németh J. ütötte el, egy sárga a jutalma.
84' Egyre-másra rúgatja a szabikat Wittmann sporttárs a hazaiakkal, beszorultunk.
80' Buzásit buktatták büntetőterületén belül, de a bíró nem látott okot a közbeavatkozásra. Szerencsére a kavarodás végén leadott lövést Czirják hárítani tudta.
78' Cserék sorozatban. A Csepelnél Vágó B. állt Németh G. helyére, míg Buchholcz Gábor Mucsit és Szilágyit hívta le, s beküldte Fülöpöt, illetve a hosszú kihagyásból visszatérő Vágó Leventét. Isten hozott ismét a pályán, Levi!
77' Az előretörő Kormányost csapták el a hazaiak. Szilágyi 30 méteres szabadrúgása ezúttal nem volt olyan hatékony, mint azt tőle megszokhattuk.
75' Grünvald szerelését látta szabálytalannak a bíró. A 23 méterről elvégzett szabadrúgást Czirják csak öklözni tudta, az ismétlés az egyik hazai csatár részéről a felső lécen csattant. Megúsztuk...
72' Ezúttal Kormányos szorult ápolásra egy ütközés után, elég kemény ez a kis csepeli csata...
71' Szilágyi szöglete után az ötös sarkánál a rövid oldalon Faragó tudott csúsztatni, Juhász portás nagyszerű vetődéssel védett.
70' A hazai cséká, Vejmola sárgult be reklamálás miatt.
67' Még bő húsz perc választja el a mieinket az idegenbeli bravúrtól. Közben jelezzük, Grünvald természetesen folytatni tudta a játékot.
63' Óriási lehetőségek maradtak ki a csepeli kapu előtt! Rácz Dezső mintegy 40 méterre az alapvonaltól szenzációsan szelídített meg egy átadást, ezzel lépéselőnybe került a védőkhöz képest. Egyedül vezette rá, majd 10-ről akarta elgurítani Juhász hálóőr mellett. A kapus bele tudott kapni a labdába, ami túljutott rajta. Rácz érte el, visszagurított, az érkező Szilágyi pedig 18 méterről a kapufára zúdított.
62' Miközben Grünvald kap segítséget a padról, érdemes megállapítani, ugyanolyan sok a hiba (mindkét oldalon), mint az első félidőben. Persze ez most a szegedieket kevésbé zavarja, hisz náluk az előny!
60' Grünvaldot találták fejbe a hazaiak, a menteni igyekvő védőnk szerencsétlenül járt, vérzik a feje. Ápolásra szorul, elhagyta a játékteret.
58' Cserélt Gabala Krisztián: Vinczellérnek szavazott bizalmat, Maczót rendelte le.
56' Rossz hírünk van, nem bírja folytatni a szegedi 13-as, úgy támogatják le a pályáról. Kormányos Kolos állt közben a helyére.
54' Kétperces ápolást követően újra csatasorban a villámgyors Kéri.
52' A szegedi térfél közepén Kéri ütközött el csepelivel, le is kellett vinni a pályáról, a bíró ellene ítélt. Ma nincs szerencséje, és ez még enyhe megfogalmazás.
49'GÓÓÓL! 0-1 Vezet a Volán! Kéri Tamást vágták föl negyvenméteres cselsorozat végén. Szilágyi Norbert az oldalvonal közeléből élesen lőtte középre a szabit, a berobbanó Buzási Péter pedig 7 méterről küldte a lasztit a bal alsóba!
47' Teplán 20 méteres bombája fél méterrel suhant el Czirják ketrece fölött, kapusunk rajta volt a labdán.
46' Folytatódott a játék.
SZÜNET
45' Itt a vége az első felvonásnak, nem esett gól.
44' Megunva az eseménytelenséget Pénzváltó 35 méterről szúrta rá, labdája a bal felső sarok mellett-fölött szállt el.
42' Kéri cselezte le magát az alapvonalig, ahol hatalmas bodicseket gyűjtött be, a füves részen túl a salakon landolt. A bíró nagyvonalúan továbbot intett...
40' Figyelmeztetés hazai oldalon is, Haraszkó Sándor nevét jegyezte föl a laposok közé a spori, miután a védő páros lábbal szállt bele Rácz Dezsőbe.
37' A félidő végére megélénkült az iram, nem is ártott...
33' Nem maradt el a válasz sem, Rácz Dezső az ötösről bólinthatott egy remek beadást követően, az éles fejes a jobb kapufát súrolva csusszant mellé.
32' Ismét Teplán akcióban hazai részről, Buzásitól gyanús körülmények között lopta el a bőrt, majd tüzelt, a bőr a jobb kapufa tövén csattant.
30' Varázsütésre élénkült meg a csata. Teplán János lépett ki egy ütempasszal a szegedi védők közül, ám Grünvald beérte, kiszorította, a hazai futballista cimbalomszögből leadott löketét Czirják hatástalanította. Az ellentámadás végén Kérit rúgták föl a tizenhatosnál, de néma maradt a síp...
29' Azt kell mondjuk, leült a játék, egymás hibáiból élnek most a csapatok. Különösen feltűnő a szegedi középpálya indiszponáltsága, a Kéri, Szilágyi, Mucsi, Beretka négyes képtelen lendületet adni az együttesnek, szemben az előző találkozókkal.
23' Mucsi Máté kapott sárgát az ellenfél térfelén elkövetett apró fault után.
21' A bedobást követően Rácz Dezső cselezgetett a büntetőterületen belül, majd lőni is tudott, szögletre blokkolták. Korner kornert követett, fölényben a szegediek.
20' Pénzváltó Bence 45 méteres pontos indítással szöktette Faragó Bencét, aki elől Németh József a lelátóra vágta a labdát, pedig támadónk a tizenhatos környékéig jutott.
18' A Tisza-partiak igyekeznek támadásokat vezetni, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszik, így nem tudnak kapuközelbe kerülni.
13' Maczó ugrott ki a vendéglátók részéről, akik most átvették az irányítást, Grünvald Attila nagyszerűen lépett közbe, megakadályozva a vészhelyzetet.
12' Csepeli akció futott, az asszisztens lest jelzett, ám a játékvezető ezt nem vette figyelembe, szerencsére sikerült felszabadítaniuk a volános védőknek.
11' Sok az apró tüske, nem tud folyamatos játék kialakulni, egyenlő erők küzdelmét figyelhetjük egyelőre Csepelen.
7' Dinamikusabbnak tűnnek a mieink a kezdeti percekben, már három sarokrúgást is kiharcoltunk veszélyes támadások végén. Helyzetig azonban egyelőre nem jutottunk.
2' Az első szögletet a hazaiak végezték el, a nappal szemben védő Czirjáknak sikerült kiöklöznie a lasztit.
1' Meghallgattuk a Himnuszt, majd elindult a játék. Jó hír az utánpótlás-bajnokságból elöljáróban: a SZEOL-Tisza Volán SC U19-es gárdája 2-1-re nyert Gyulán a Grosics-akadémia ellen, így vezet a II. osztály Dél-Keleti csoportjában.
14.58 Hamarosan kezdődik az összecsapás. A hazai gárda a hagyományos piros-kék csíkos felsőben, kék nadrágban és piros sportszárban szerepel, a szegediek az idegenben megszokott narancssárga-fekete kombinációban.

Beharangozó írásunk

ide kattintva

olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.