Sport

Kék-feketén: a Szeged 2011 egy hete Bozóky Imrével

Kék-feketén: a Szeged 2011 egy hete Bozóky Imrével

2011. október 12., szerda
Kék-feketén: a Szeged 2011 egy hete Bozóky Imrével

Új, ezentúl hétről hétre jelentkező sorozatunkban a Szeged 2011 labdarúgócsapatának első számú vezetője, Bozóky Imre beszél az NB II-es alakulat aktualitásairól. Fókuszban ezúttal a széles körű összefogás, a nyíregyházi hibák tanulságai, illetve Orosz Márk és Nomel J. P. ügye.

Nyolc fordulón jutottunk túl az NB II Keleti csoportban, mely örömöt és bánatot egyaránt hozott a szegedi szurkolóknak, összességében azonban mégis rendkívül pozitív a kép, hiszen a születés minden kezdeti nehézsége ellenére markáns, masszív csapatként szerepelnek a kék-feketék. A csapatot üzemeltető gazdasági társaság vezetője szerint mindez nem jöhetett volna létre anélkül a széles összefogás nélkül, ami Szegeden a nyáron és azóta megvalósult. "

Kiss-Rigó László

püspök úr személye és az általa vezetett egyházmegye szerepvállalása, az önkormányzat és a Pick Szeged Zrt. segítsége, a szurkolók szeretete, kétkezi munkában is testet öltő támogatása tette lehetővé, hogy eljussunk idáig, hogy újra NB II-es futballról beszéljünk a városban. A hazai mérkőzések nézőszáma az igazi fokmérője annak, mekkora igény volt már erre a megyeszékhelyen" - kezdi a beszélgetést az MLSZ korábbi elnöke.

Le kell vonni a nyíregyházi tanulságokat

A drukkerek nemcsak idehaza részesítik fergeteges buzdításban a srácokat, hanem még a leghosszabb túrákra is elkísérik őket. Múlt szombaton Nyíregyházán is ott szorítottak a lelátón. A Szeged 2011 sajnos 4-3-as vereséggel tért haza, amivel megszakadt négymeccses veretlenségi szériája. Bozóky Imre úgy értékel, súlyos egyéni hibák következtében tulajdonképpen magukat fosztották meg a sikertől az egyébként nyerhető összecsapáson. "Természetesen bosszantó, hogy három rúgott góllal is kikaptunk, különösen, hogy ez a Nyíregyháza most nem olyan erős, hogy félni kelljen tőle. Annyi történt, hogy többet hibáztunk, mint amennyit lehetett volna. A bajnokság elején sokszor kellett maguk mögé nyúlniuk kapusainknak, ám azt követően négy mérkőzésen mindössze egy gólt kasszíroztunk, ami azt mutatta, sikerült stabilizálnunk a hátsó alakzatot. A nyírségi találkozón viszont újra átjáróháznak bizonyult a védelmünk. Természetesen a szakmai kérdésekbe nem folyok bele, a tanulságokat az edzői gárdának kell levonnia, ugyanakkor mindenképpen rendezni kell a sorainkat, mert két rendkívül kemény mérkőzés következik, melyeken nem engedhetőek meg hasonló bakik, különben nagy bajba is kerülhetünk." Ami a kemény mérkőzéseket illeti, aligha lehet vitatkozni Bozóky Imre szavaival, hiszen most szombaton a harmadik helyen tanyázó Ceglédet fogadja a Szeged 2011, majd jövő vasárnap a negyedik Balmazújvároshoz látogat. Bár a két éllovassal, a Békéscsabával és a Szolnokkal már találkoztak a mieink, mégis úgy fogalmazhatunk, most következik a neheze. Ettől függetlenül is folytatni kellene a pontok gyűjtögetését. "Következő ellenfelünk, a Cegléd egyenletes, jó teljesítményt nyújtott eddig, összeszokott együttesről van szó. Mégis azt mondom, nem szabad megijednünk tőlük. Ha olyan fegyelmezetten és taktikusan, olyan hozzáállással és akarással futballozunk, mint tettük azt példának okáért Békéscsabán vagy a Kispest ellen, még a mi győzelmünk is benne van a pakliban. Egy biztos: mindent meg kell tennünk azért, hogy a derbi után senkinek se lehessen hiányérzete" - emeli ki.

Tisztességgel teljesítik, amit vállaltak

Ha minden a tervek szerint alakul, szombatra bővül

Kolozsvári János

és

Takács László

merítése lehetősége, hiszen pályára küldhetik az elmúlt szezonban az olasz harmadosztályú Cavesénél alkalmazott

Orosz Márkot

is. A középpályás játéka elől elhárulnak az adminisztratív akadályok, immár minden a szakmai stáb döntésén múlik. Nem számíthatnak viszont még a kék-feketék

Nomel J. P.

góljaira. Az elefántcsontparti támadó egy évvel ezelőtt a KITE-Szeged mezében lett közönségkedvenc a Tisza partján, s szívesen vissza is térne, ám súlyos sérüléséből még nem épült fel teljesen. "J. P. orvosi vizsgálatokon vesz részt, s a szakemberek majd eldöntik, mikor végezhet teljes értékű munkát. Semmiképpen sem szabad sürgetni a dolgot, nehogy rásérüljön. Amikor ismét teljes értékű harcos lesz, további szegedi szerepvállalásáról a szakmai stábunk fog dönteni" - árulja el. Rovatunk debütálásakor azt a kérdést sem akartuk megkerülni, az első hónapok embert próbáló küzdelmei (játékoskeret kialakítása, a stadionkérdés megoldása, a gazdasági háttér megteremtése stb.) után mennyire sikerült stabilizálni a Szeged 2011 helyzetét az őszi szezon közepére. Bozóky Imre úgy felel: a folyamat a terveknek megfelelően halad. Ebben az időszakban a fundamentum elhelyezésén van a hangsúly, a szilárd alapokra lehet majd eredményesen építkezni a továbbiakban. A csapat első embere szerint a siker záloga a már korábban is említett összefogás még további szélesítése. "Nagy örömöt jelent, hogy a pályaválasztói jogok kezdeti cserélgetése után lett saját játékterünk Szegeden, ahol fogadni tudjuk az ellenfeleket. Természetesen sok munka és tárgyalás vár még ránk, míg ezt a kérdést véglegesen rendezni tudjuk. Gazdasági hátterünk megszilárdítása is komoly erőfeszítéseket igényel, ugyanakkor biztos állíthatom, amit a kft. vállalt, azt tisztességgel tudja teljesíteni. Természetesen további, a szellemiségünkkel egyetértő támogatókra is szükségünk van ahhoz az együttműködéshez, mely az egyházmegye, az önkormányzat, a szurkolók és a már mellettünk álló cégek között már eddig is megvalósult" - utal a még megoldandó feladatokra.

Szegeden van értéke a futballnak

A kezdeti lépések sikerét jól jelzi, hogy a két hazai meccsre egyaránt több mint kétezer néző látogatott ki. A szegediek alaposan ki voltak éhezve a magasabb szintű futballra. "Magam is úgy tapasztalom, a megyeszékhelyen igenis van értéke a futballnak, az emberek szeretik ezt a sportágat, s sokan bíznak benne, hogy újra lesz NB I-es csapata a városnak. Ehhez persze infrastrukturális téren is előre kell majd lépni. Ha környezetünk látja, hogy tisztességesen dolgozunk, biztos vagyok benne, hogy meglesz a szükséges háttértámogatásunk" - mondja. Bozóky Imre végezetül fontosnak tartja kiemelni: a különböző sportágak egymásnak nem konkurenciái, hanem éppen egymást segítik. A sportvezető szerint az élvonalbeli kézilabda, vízilabda, kosárlabda és a labdarúgás nem elszipkázzák egymás elől a nézőket, a lehetőségeket, hanem húzóhatást gyakorolnak egymásra. Bízzunk benne, hogy Szegeden a korábbi vélt vagy valós ellentétek a múlt ködébe vésznek, s a következő időszakban valóban ez az előremutató szemlélet fog érvényesülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.