Sport

Kajak-kenu: megérkezett Szingapúrba a magyar válogatott

Kajak-kenu: megérkezett Szingapúrba a magyar válogatott

2011. október 18., kedd
Kajak-kenu: megérkezett Szingapúrba a magyar válogatott

A tervek szerint kedden megérkezett a hét végén sorra kerülő maratoni kajak-kenu világbajnokság helyszínére, Szingapúrba a magyar válogatott.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a 36 tagú csapat hétfőn este indult Budapestről és Isztambulon keresztül, nagyjából 15 órás utazás után landolt az ázsiai metropoliszban. "Legalább 30 fok van, nyári ruhában, rövidnadrágban mászkál mindenki a városban, próbálunk akklimatizálódni" – mesélte

Hüttner Csaba

, a csapat vezetője. "Fantasztikus lesz a helyszín, hiszen Szingapúr belvárosában, a Forma-1-es pálya tribünje előtt jelölték ki a futószakaszt. Természetesen érmekért érkeztünk, tele vagyunk tapasztalt, sok nagy csatát megélt versenyzővel, akik szép eredményeket érhetnek el." A magyar együttest erősíti majd az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE síkvízi olimpiai és világbajnok kenusa,

Vajda Attila

is. "Tulajdonképpen a maratoni világbajnoksággal, illetve a vb előtti edzésekkel elkezdtem az olimpiai felkészülést. Eddig túl jó emlékeim nincsenek maratoni vb-ről, legutóbb 2003-ban indultam, de akkor nem sikerült befejezni a versenyt. Igazából sem egyesben, sem párosban nem tudok konkrét célokat megfogalmazni. Rengeteget számít majd, hogy milyen lesz az időjárás" - mondta a klasszis szegedi sportoló. A tavalyi vb-n, a spanyolországi Banyolesben két arany- és egy bronzérmet nyert a magyar válogatott a felnőttek között. A mostani viadal pénteken, az utánpótláskorú versenyzők futamaival kezdődik, a felnőtteknél az egyes számokat szombaton, a páros számokat pedig vasárnap rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.