Sport

Jégkorong: Volán-győzelem hazai jégen + FOTÓK

Jégkorong: Volán-győzelem hazai jégen + FOTÓK

2011. október 31., hétfő
Jégkorong: Volán-győzelem hazai jégen + FOTÓK
Hazai környezetben is bemutatkozott a Tisza Volán SC jégkorongegyüttese az OB II-ben. Kalocsa László tanítványai jó második harmadbeli helyzetkihasználásukkal fektették két vállra a dunaújvárosiakat. Első mérkőzését vívta az OB II-es szezonban a Tisza Volán SC MTK-s hokisokkal megerősített csapata vasárnap a szegedi műjégpályán népes szurkolótábor előtt. Kezdettől fogva érződött, hogy az idei nagyon erős keret ebben a mezőnyben, alaposan tűz alá vették a hazaiak a vendégek kapuját, betalálniuk azonban elsőként mégiscsak az utóbbiaknak sikerült, amikor Komáromi Dávid vette be Balázs Csongor kapuját, Szalavári Zsombor és Nagy Zoltán segédletével a 8. percben emberelőnyös szituációban (0-1). A Volán rohamai nem hagytak alább, ám a fiatal gárda nem tudott egyenlíteni. A második harmadban aztán feljavult a helyzetkihasználás, kettős fórban Hetler Ádám alakította 1-1-re az állást nem sokkal kezdés után, majd Bosnyák Márkó ütője villant bő három perc alatt kétszer a harmad derekán, mindkét alkalommal Ambrus András, utóbbinál pedig még Hetler jegyezhette az asszisztot (3-1). A 36. percben Egyed Máté is feliratkozott a góllövőlistára, az egyenlítéskor is aktívan tevékenykedő Varga Dávid passzát értékesítve (4-1). A harmadik játékrészben ismét sok volt a hiba a befejezésekben, üres kapus helyzeteket hagytak ki a hazaiak, s ami elől nem jött be, az visszaütött hátul Missoundou Balázs szépítése formájában 10 perccel a vége előtt (4-2). Bár még számos helyzetet alakított ki a hazai gárda, lövéseik eredménytelenek maradtak (a hivatalos statisztika szerint például Varga Dávid nyolcszor, Bereczki Gergő hétszer lőtt kapura, gólt azonban egyikük sem szerzett), így maradt a kétgólos, ám kétségtelenül megérdemelt hazai siker. Kilenc pontjával a Tisza Volán továbbra is 2. a tabellán 6 ponttal és egy mérkőzéssel elmaradva a listavezető Debrecentől, 3 ponttal megelőzve a Vasast idegenben legyőző MAC együttesét. Folytatás november 6-án, vasárnap 13.30-kor a MAC ellen a fővárosi Jégpalotában.

Férfi jégkorong OB II:

Tisza Volán-MTK - Dab.Docler Jégtörők 4-2 (0-1, 4-0, 0-1) Szeged, Szegedi Műjégpálya, 300 néző. Vezette: Wolf, Józan, Abonyi. Tisza Volán: Balázs - Muzsik, Hetler, Nagy P., Ódry, Csányi - Mohai, Bereczki, Ambrus, Bosnyák, Maslac - Máté, Selmeci, Rózsahegyi, Varga D., Egyed - Barcsik, Kovács Á. Vezetőedző: Kalocsa László. Jégtörők: Kormos - Szepessy, Szalavári, Fülöp, Mekler, Komáromi - Zsíros, Nagy Z., Szabó R., Nagy F., Missoundou - Oros, Kis, Kiss R., Wéhli. Vezetőedző: Berényi Norbert. Gólszerzők: Komáromi (07:31), Hetler (21:33), Bosnyák (29:16), Bosnyák (32:24), Egyed (35:29), Missoundou (50:14). Büntetés: 22 perc + fegyelmi büntetés (Csányi), ill. 22 perc. Kalocsa László: "A vártnál nehezebb mérkőzés volt, de a 72-24-es kapuralövési arányunk is azt mutatja, hogy gólokkal kellett volna nyernünk, elképesztő mennyire hadilábon állunk a góllövéssel. Egyértelműen látszik, hogy ebben kell javulnunk, talán nem is baj hogy most szorosabb meccset vívtunk. Ezt a Dunaújvárost két gólnál többel még senki nem tudta megverni idén, nem volt könnyű dolgunk. Nagyon fiatal a csapat és túlszaladják a lehetőségeket, picit lassabban, több türelemmel játszva sokkal eredményesebbek lehetnénk. Ettől függetlenül a második harmadban olyan játékot produkáltunk, hogy nem csak ebben a mezőnyben, de az OB I alsóházában is bárkit megszorongattunk volna."

További eredmények:

Debreceni HK - Ujpesti TE 7-2 (2-0, 3-1, 2-1) Vasas HC - MAC Budapest 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)

A jégkorong OB II alapszakaszának jelenlegi állása:

#CsapatM.Gy.D. Gy.D. V.V.G.P.
1.Debreceni HK55---25­–915
2.Tisza Volán SC43--118–109
3.MAC Budapest4111113–136
4.Vasas HC52--313–206
5.Dab.Docler Jégtörők51-1319–184
6.Ujpesti TE5-1-417–352

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.