Sport

Jégkorong: végig fölényben játszva kapott ki a Volán

Jégkorong: végig fölényben játszva kapott ki a Volán

2011. október 17., hétfő
Jégkorong: végig fölényben játszva kapott ki a Volán

Rangadót játszott vasárnap este Debrecenben a Tisza Volán SC jégkorongcsapata az OB II-ben. Ódry Tamásék végig fölényben játszva végül egy emberhátrányban kapott góllal szenvedtek vereséget.

Igazi rangadóra készülhetett az MTK-s hokisokkal megerősített Tisza Volán a tavalyi OB I/B-s bajnok Debrecen otthonában, s ennek megfelelő elánnal is vágtak bele

Kalocsa László

tanítványai a mérkőzésbe: két perc sem telt el, s

Ambrus András

előkészítése után

Bosnyák Márkó

zörgette meg

Máthé Csaba

hálóját (0-1). Szűk tíz perc elteltével egy emberelőnyt kihasználva

Bagdács József

egyenlített (1-1). A folytatásban

Csorba Dávid

már a hajdúságiaknak szerzett vezetést (2-1), ám

Egyed László Hetler Ádámtól

kapott remek pakkot hat perccel a harmad vége előtt, és a vendég csatár egyenlített (2-2). Egyre inkább érződött a szegedi-fővárosi együttes fölénye, ami a kapura lövésekben is megnyilvánult, hiszen Hetlerék csaknem kétszer annyi alkalommal vették célba a hazai kaput, mint a debreceniek (összességében 56-32 volt a kapura lövési arány). A helyzetkihasználás azonban hagyott kívánni valókat maga után. Ismét csak a hazaiak szerezték meg a vezetést

Tóth Ádám

révén az utolsó tíz perc elején (3-2), ám egy időkérés után 6 másodperc alatt érvényesítette kettős emberelőnyét a Volán, Hetler volt a mesterlövész (3-3). Az utolsó percekben azonban a hazaiak voltak szerencsésebbek, alig négy perccel a vége előtt, emberfórban

Barabás Sándor László

tudta bevenni a Volán új igazolása, a román válogatott

Balázs Csongor

ketrecét (4-3). A hajrában nem tudott betalálni a Volán, így

György József

tanítványai örülhettek a három bajnoki pontnak. A Tisza Volán SC jégkorongcsapatának következő bajnoki találkozója idegenben lesz, október 23-án 15.30-kor a Vasas U23-as csapatának otthonában lépnek pályára Ódryék.

Jégkorong OB II:

Debreceni HK - Tisza Volán-MTK 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)

Debrecen, 220 néző. Vezette: Marek, Kormos, Nyíri.

Debreceni HK:

Máthé - Molnár Zs., Nagy Z., Bálint, György I., Salánki - Hegedűs, Bagdács, Barabás, Fábián Dá., Elekes-Darabont - Mokrai, Koncsag, Balázs Zs., Fábián Do., Mocsári - Csorba, Pál L., Pál Cs., Tóth Á.

Vezetőedző:

György József.

Tisza Volán:

Balázs Cs. - Muzsik, Hetler, Nagy P., Varga, Ódry - Mohai, Bereczki, Bosnyák, Ambrus, Maslac - Máté, Lippai, Rózsahegyi, Egyed, Csányi - Selmeci.

Vezetőedző:

Kalocsa László.

Gólszerzők:

Bagdács (11:22), Csorba (25:08), Tóth (50:04), Barabás (56:12), ill. Bosnyák (01:54), Egyed (34:03), Hetler (53:26).

Büntetés:

24 perc + fegyelmi büntetés (Pál Csaba), ill. 22 perc + fegyelmi büntetés (Nagy Péter Zoltán) Kalocsa László:

"Egy teljesen verhető Debrecentől kaptunk ki, egy olyan meccsen, amit mi uraltunk végig. Egyéni hibákból elkerülhető gólokat kaptunk, de talán jól is jött ez a pofon még most az elején."

További eredmények:

Újpesti TE – MAC Budapest 5-4 bü. (1-1, 0-1, 3-2, 0-0, 1-0) Dab.Docler Jégtörők – Vasas HC 3-4 (3-1, 0-2, 0-1)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.