Sport

Jégkorong: gólzáporos győzelemmel rajtolt a Volán

Jégkorong: gólzáporos győzelemmel rajtolt a Volán

2011. október 10., hétfő
Jégkorong: gólzáporos győzelemmel rajtolt a Volán

Meggyőző fölényben játszva, sima győzelmet aratott a Tisza Volán MTK-játékosokkal kiegészített jégkorongcsapata az OB II-es nyitányon az Újpesti Jégcsarnokban.

Remek rajtot vett az MTK-hokisokkal megerősödött Tisza Volán SC a junior csapatokkal kiegészített jégkorong OB II nyitányán. A vendégek az Egyesült Államokból hazatérő

Ódry Tamás

révén már másfél perc elteltével megszerezték a vezetést, majd

Nagy Péter Zoltán

találata után ismét Ódry volt eredményes, így alig 14 perc elteltével már 3-0-ra vezettek

Kalocsa László

tanítványai. A harmad hajrájában egy hazai emberelőnyt

Egyed Márk

használt ki, így 3-1-es Volán-vezetéssel következhetett a második játékrész. A vendégek fölénye továbbra is érvényesült, a harmad elején Egyed Máté növelte az előnyt (1-4). A Volán sorai sorra alakították ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket, ám kisebb pontatlanságok miatt sokáig nem sikerült újabb gólt lőni. A szorításból néha kiszabadultak a lilák, a 30. percben egy ilyen akció végén

Frajka Botond

zárkóztatta csapatát (2-4), ám pár minutával később Nagy ismét eredményes volt (2-5). Felpörögtek ekkor az események, perceken belül

Kiss Lajos

, majd ismét Frajka zörgette meg

Szabó Gergely

hálóját, egy gólra feljött az Újpest (4-5). Ám mindössze csak egy percig örülhettek, mivel 35:55-nél a csapatkapitány

Hetler Ádám

, majd bő percre rá ismét Ódry használt ki egy-egy emberelőnyös szituációt (4-7). Fáradtak fizikálisan és fejben is a hazaiak, a harmad végén a már sokadszor a kiállítás sorsára jutó

Balla Norbert

egy 10 perces fegyelmi büntetést is begyűjtött az egyébként viszonylag kevés kiállítást hozó meccsen. Az utolsó játékrész elején

Turbucz Martint

állították ki, az újabb előnyt

Hetler

értékesítette pillanatok alatt, négyre növelve a Volán előnyét (4-8). A kegyelemdöfést

Ambrus András

állította be negyedórával a vége előtt, ezzel 9-4-es győzelmet aratott a szegedi-fővárosi alakulat. A vendégek fölényét a találkozón jól jellemzi a 67-22-es kapura lövési arány is. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a csapat egésze, Ódry Tamás és az új csapatkapitány Hetler Ádám pedig külön dicsértet érdemel teljesítményéért. A Tisza Volán korongosai legközelebb október 16-án, vasárnap este 18.30-kor lépnek jégre Debrecenben, egy igazi rangadón.

Jégkorong OB II:

Ujpesti TE - Tisza Volán-MTK 4-9 (1-3, 3-4, 0-2)

Budapest, Újpesti Jégcsarnok, 60 néző. Vezette: Németh M., Sándor Zs., Soós.

UTE:

Kecskeméti - Hajek, Pál, Frajka, Kiss L., Turbucz - Milu (kapus), Balla, Berger, Szlama, Szűcs I., Egyed Márk - Petrovickij, Bede, Bajnóczi, Baróti, Gyovai - Gold.

Vezetőedző:

Pék György.

Tisza Volán:

Szabó G. - Máté, Lippai, Rózsahegyi, Egyed Máté, Varga D. - Hetler, Muzsik, Nagy P., Csányi, Ódry - Bereczki, Mohai, Bosnyák, Ambrus, Maslac - Fodor, Barcsik, Szokolai, Selmeci.

Vezetőedző:

Kalocsa László.

Gólszerzők:

Egyed Márk (17:05), Frajka (29:29), Kiss L. (33:40), Frajka (34:54), ill. Ódry (01:48), Nagy P. (07:35), Ódry (13:57), Egyed Máté (20:37), Nagy P. (31:43), Hetler (35:55), Ódry (37:02), Hetler (40:59), Ambrus (45:35).

Büntetés:

10 perc + 10 perc fegyelmi (Balla), ill. 14 perc. Kalocsa László:

"A látottak alapján van okunk örülni a győzelmünknek, de még van hova fejlődnünk. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és hibáztunk is el, de legalább látjuk, hol kell még javítani."

További eredmények:

Dab.Docler Jégtörők - MAC Budapest 3-4 (0-1, 2-1, 1-1, 0-0, 0-1) szétlövés után Debreceni HK - Vasas HC 7-1 (1-1, 1-0, 5-0)

Október 2-án játszották:

Dab.Docler Jégtörők - Debreceni HK 2-4 (0-1, 1-1, 1-2) Vasas HC - Újpesti TE 6-4 (2-0, 2-2, 2-2)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.