Sport

Hátország: Cegléden nyert a SZEOL-Szeged 2011 U19

Hátország: Cegléden nyert a SZEOL-Szeged 2011 U19

2011. október 11., kedd
Hátország: Cegléden nyert a SZEOL-Szeged 2011 U19
Hágelmann Endre és Kiss Máté alakulata bravúros győzelemmel folytatta, míg Bellán János csapatát megállították a ceglédiek. A Szolnok elleni hazai vereséget követően sikerült a javítás az U19-es együttesnek, melynek kispadjára betegségéből felgyógyulva visszatért Hágelmann Endre mester. A vendégek magabiztosan, pontosan játszva kezdtek Cegléden, az ő akaratuk érvényesült. A 20. percben Bálint D. sérülése és a csapat átszervezése csak néhány perces zavart okozott játékukban, a félidő befejezéséig főleg a középpályán küzdöttek a csapatok. A szegediek kontrákkal, a hazaiak felívelt labdákkal próbálkoztak, de a védelmek hibátlanul játszottak, így nagyobb gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A folytatásban a ceglédiek cseréltek, és három csatárral próbálkoztak. A második félidő elején a vendégek ismét sérülés miatt cserére kényszerültek, a lendületes Törköly T. helyére Harmat G. állt be. A 63. percben Szalma G. pontos passzával Bagi T. lépett ki a védők közül, és szép lövése a hosszú sarokba vágódott; 0-1! Fokozta az iramot a Cegléd, de magabiztosan védekezett a vendégcsapat. A 75. percben Nagy Sz. lövése a felső kapufát érintve hagyta el a pályát, majd öt perc múlva Bagó B. lépett ki a bal oldalon egy védelmi késlekedés után, rávezette Batik G. kapusra a labdát, aki jól zárta a szöget, és a csatár óriási helyzetben a hosszú sarok mellé gurított. A néhány szegedi kontralehetőség közül az egyiket Varga R. szép lövéssel fejezte be, de labdája elkerülte a kaput. A játékvezető három percet hosszabbított, a szegediek célfutballal ölték az időt a hármas sípszóig. Ezzel megszerezték a bajnokságban harmadik győzelmüket egy izgalmas, harcos mérkőzésen. Az U17-es alakulat már nem járt ilyen sikerrel, Bellán János tanítványai 4-0-s vereséggel tértek haza Ceglédről. Ami a SZEOL-Tisza Volán SC-t illeti, az U19-es csapat 5-0-ra verte a Grosics Akadémia B-t, míg az U17-esek 3-0-ra kaptak ki idehaza a gyulaiaktól. Az U19-es bajnokságban a SZEOL-Tisza Volán SC 19 ponttal az élen áll, a 10 pontos SZEOL-Szeged 2011 a kilencedik. U17-ben a SZEOL-Szeged 2011 15 ponttal jelenleg a negyedik, míg a SZEOL-Tisza Volán SC 12 pontja a hetedik pozícióhoz elegendő. A SZEOL SC Kft. együtteseinek teljes hétvégi eredménysorát később közöljük.

A II. osztályú kiemelt U19-es bajnokság 8. fordulójában:

Ceglédi VSE - SZEOL-Szeged 2011 0-1 (0-0). Cegléd, vezette:Budai B. Cegléd: Manesses G. - Zsámboki D. (Gombár G. 67'), Toldi N. (Tarai 73'), Eke T. Planger B. - Terék B. (Kacsics B. 82'), Sinka T., Halasi, Utasi T. - Pásztor G. (Bagó B. 46'), Nagy Sz. Edző: Nagy Tamás. SZEOL-Szeged 2011: Batik G. - Báló M., Bálint D. (Nagy Á. 20'), Báló R., Tóth M. (Nagypál P. 78') - Papes B. - Törköly T. (Horváth-Harmat G. 54'), Szalma G. (Kozma Gy. 80'), Varga R. - Bagi T. (Váczi T. 79') - Méreg Z. Edző: Hágelmann Endre, Kiss Máté. Góllövő: Bagi T. (63') Jók: Eke T., Utasi T., Nagy Sz., illetve az egész csapat. Wachtler György utánpótlás szakmai vezető: "Örülök, hogy hosszú idő után találkoztam volt csapattársammal, Hágelmann Endrével, akivel több évig játszottam Szegeden. A csapat hajtott, de nem játszott jól, gratulálok a vendégeknek, dolgozunk tovább!" Hágelmann Endre: "A csapatom megmutatta, hogy akarással, fegyelmezett játékkal egy kiváló ellenfél otthonában is félelem nélkül, a győzelem reményében léphet pályára! Köszönjük a serdülőcsapatunk fergeteges buzdítását, amivel átsegítettek bennünket a holtponton. Külön köszönöm Kiss Máté kollégámnak a betegségem alatt végzett kiváló munkáját! Örülök, hogy nem kaptunk gólt. A SZEOL-Tisza Volán után mi vagyunk a második gárda, aki Cegléden győzni tudott!"

A II. osztályú kiemelt U17-es bajnokság 8. fordulójában:

Ceglédi VSE - SZEOL-Szeged 2011 4-0 (1-0). Cegléd, vezette: Imre Ferenc. Cegléd: Varga Zs. - Határ M., Füle B., Máté R., Pálfalvi M. (Juhász D. 54'), Mészáros M., Mándity G. (Tandari P. 84'), Viniczai V., Berta L. (Kállai B. 77'), Szabó Á. (Gabai P. 54'), Egervári M. (Matus T. 79'). Vezetőedző: Kecskeméti József. SZEOL-Szeged 2011: Mészáros L. - Kis L. (Baka M. 88'), Faragó N., Kertész G. (Kovács Z. 82'), Komócsin G. (Lajkó A. 75'), Sipos Á., Judik T., Szántó D. (Virág A. 88'), Horváth Cs. (Hencz Á. 62'), Duranyik R. (Iritz N. 82'), Rózsa D. Vezetőedző: Bellán János. Góllövők: Füle B. (36'), Mándity G. (58'), Egervári M. 2 (73', 76')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.