Sport

Gyorskorcsolya: Lajtos a reményfutamban bízhat

Gyorskorcsolya: Lajtos a reményfutamban bízhat

2011. október 22., szombat
Gyorskorcsolya: Lajtos a reményfutamban bízhat

Nem jártak sikerrel a magyar versenyzők az egyesült államokbeli Salt Lake Cityben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Világkupa-futam pénteki napján.

A viadal hivatalos honlapja szerint a nőknél 1500 méteren

Lajtos Szandra

, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzője állt a legközelebb a továbbjutáshoz, futamában a harmadik lett, de így is lemaradt az elődöntőről, akárcsak

Keszler Andrea

és

Tóth Patrícia

. Lajtos, Tóth és Keszler 500-on is búcsúzni kényszerült a selejtezőkben. 1000 méteren

Kercso Magos Zsuzsanna

és

Kónya Zsófia

a selejtező első körében,

Heidum Bernadett

a második fordulóban kényszerült búcsúra. A Keszler, Kónya, Lajtos, Tóth összetételű váltó a selejtezős futamában harmadik lett, így lemaradt a továbblépésről. A férfiaknál 1000 méteren

Burján Csaba

és

Nagy Konrád

, 1500-on és 500-on pedig

Oláh Bence

- aki szintén a SZKE korcsolyázója -

Béres Bence

és

Liu Shaolin Sándor

volt érdekelt, de a továbbjutás csak Béresnek sikerült, aki a következő körben azonban már nem járt sikerrel. A férfi váltó - Béres, Liu, Oláh, Nagy összeállításban - a selejtezős futam negyedik helyén végzett, s nem jutott tovább. A magyarok egyéniben a távok reményfutamaiban kísérelhetik meg a továbbjutást magyar idő szerint szombat éjszaka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.