Sport

Futsal: továbbment az UTC a kupában

Futsal: továbbment az UTC a kupában

2011. október 5., szerda
Futsal: továbbment az UTC a kupában

Tartalékosan is győzött Salgótarjánban, és ezzel a férfi futsal magyar kupa küzdelmeinek 2. fordulójába jutott az UTC-Junior Sport NB I-es együttese.

Erősen tartalékos együttessel vágott neki a salgótarjáni túrának az UTC-Junior Sport együttese, hiszen kulcsjátékosainak döntő hányada nem utazhatott a több száz kilométeres útra munkahelyi elfoglaltságai miatt a hétközi kupanyitányon. Bár a csapatra nem jellemző az elbizakodottság, a tavalyi NB II-es mérkőzések alapján előzetesen még tartalékosan is a továbbjutásra lehetett számítani. A vendégek a megszokott harcossággal, saját játékukat játszva rohanták meg az ellenfelet, s

Juhász Imre

révén már az 1. percben megszerezték a vezetést, amit pillanatokkal később a hazaiak ki is egyenlítettek

Bársony Balázs

révén (1-1). Öt perccel később ismét a hazaiak szereztek gólt, ám pechükre a hazai kapuba,

Huszár Bence

szerencsétlen megmozdulása révén (1-2). Újabb öt perc elteltével már kettő volt az UTC-előny, miután a csapatot játékos-edzőként elkísérő

Erhardt Szilárd

szerzett újabb találatot (1-3). Fordulás után továbbra is a megszokott, egész pályás letámadásos taktikával az UTC dominált, magabiztosan tartva előnyét. Csaknem a félidő feléig kellett várni az újabb találatra, ekkor azonban valóságos gólzápor következett.

Simon István, Szabó László

és

Bullás Imre

percenként szerezték az UTC góljait, majd amikor ez abbamaradt

Molnár Gábor

villant meg a hazaiaknál kétszer egymásután. A 7-3-as UTC-győzelmet jelentő végeredményt aztán Erhardt állította be a 37. percben. Az UTC tehát sikerrel vette az első fordulót a kiírás talán leggyengébb együttese ellen. A magasabb osztályúak, illetve esélyesebbek általában hozták meccseiket a forduló többi találkozóján is. Érdekességként meg kell említeni a másodosztályba visszalépett Fradi továbbjutását az élvonalbeli újonc MAFC-cal szemben - a zöld-fehérek 6-6-ot játszottak az egyetemistákkal, s mint alacsonyabb osztályú jutottak tovább az egymeccses rendszerben.

Férfi futsal magyar kupa, 1. forduló:

Salgótarjáni VSE - UTC-Junior Sport 3-7 (1-3).

Salgótarján, Salgótarjáni Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Varga L., Nagy R., Kujbus.

Salgótarján:

Szabó B. - Bársony, Új, Pataki L., Huszár.

Csere:

Nagy G. (kapus), Molnár G., Kasza, Kotrocó, Rigó, Széll.

Vezetőedző:

Hornyák János László.

UTC:

Béry - Vastag, Dürgő, Bullás, Szabó L.

Csere:

Vasas (kapus), Simon, Juhász, Erhardt.

Vezetőedző:

Szitkó Róbert.

Megbízott játékos-edző:

Erhardt Szilárd.

Gólszerzők:

Bársony (2'), Molnár G. (32', 33'), ill. Juhász (1'), Huszár (7' - öngól), Erhardt (12', 37'), Simon (29'), Szabó L. (30'), Bullás (31').

Sárga lap:

Szabó L. (38') Erhardt Szilárd, megbízott játékos-edző:

"Nagyjából betartotta a csapat azt, amit előtte megbeszéltünk, a találkozó egészén látszódott az osztálykülönbség. Nagyon motivált ellenfelet győztünk le, próbálták megvalósítani, amire tudásukból tellett. Szokásos játékunkat játszva feltörtük védelmüket. Győzelemért mentünk, ezt ha kicsit nyögvenyelősen is, de elértük."

További eredmények:

Érdi ASC - Colorspectrum Aramis -

a találkozót elhalasztották a felek

Dunakeszi Kinizsi - Gödöllői Bikák 2-9 Bábolna-NM TFC - MVFC Berettyóújfalu 2-8 Ferencvárosi TC - MAFC BME-Docler Akadémia 6-6

(alacsonyabb osztályúként továbbjutó a Ferencváros)

Tolna-Mözs - Soroksári TE 6-7 KHSC Victoria Sport - Admirál-Haladás VSE 2-7 (1-2)

SZTE EHÖK SE - DEAC Futsal Club 4-11

1. FC Veszprém - Szombathelyi Egyetemi SE 14-7 ESC Gyöngyös MI - Nagykáta SE Futsal KGSM 3-5 Rákosmenti FC - RAFC HungarÍz 3-1 ELTE SE - Üllő FC Cső-Montage 2-6 Szuperinfó-Vác FSE - Dupont FC 4-6 Rubeola FC Csömör - Vasas 1988 Déli Futsal 2-3 (1-1)

Hétfőn játszották:

Kispest FF - Monor SE 5-1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.