Sport

Vízilabda: öt góllal verte a franciákat a női válogatott

Vízilabda: öt góllal verte a franciákat a női válogatott

2011. szeptember 26., hétfő
Vízilabda: öt góllal verte a franciákat a női válogatott

Ötgólos győzelmet aratott a magyar női vízilabda-válogatott a franciák elleni Európa-bajnoki selejtezőn Nancyban. A légiósokat nélkülöző magyar csapatban két szegedi, Dalmády Petra és Miklós Dóra is szerephez jutott.

A Nancyban rendezett meccsen az alaposan megfiatalított együttes jól kezdett, vezetett, de jelentősebb előnyre nem tudott szert tenni, sőt a vége felé csak 9–8 volt ide. A befejezés viszont annál jobban sikerült: négy magyar gólra egyetlen francia válasz sem érkezett, s összességében biztosan nyert Merész András szövetségi kapitány együttese, amelyben ezúttal nem szerepeltek sem az idegenlégiósok, sem a közelmúltbeli junior-világbajnokságon ezüstérmes gárda tagjai. „Öt újoncot avattunk, mindenkinek játéklehetőséget adtam, és bár biztos volt az elsőségünk a selejtezőcsoportban, fontos volt, hogy újból nyerjünk, és magabiztos, de legalábbis annak látszó győzelmet arassunk” - értékelt a szövetségi kapitány.

Horváth Anna, Polák Zsófia, Miskolczi Kitti, Farkas Kata

, valamint a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas tavalyi U17-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerző ifjú tehetsége,

Miklós Dóra

első válogatottságát ünnepelhette a diadallal.

Dalmády Petra

személyében másik szegedi pólóshölgy is játéklehetőséghez jutott ötödik válogatottsága alkalmával. A magyar csapat legeredményesebbje a nyáron Szegedről a BVSC-hez igazoló center,

Tóth Ildikó

volt négy találattal.

Női vízilabda Európa-bajnoki selejtező:

Franciaország – Magyarország 8–13 (2–4, 2–2, 3–3, 1–4)

Magyarország:

Gangl, Menczinger, Szücs 3, Dalmády P., Csabai 2, Poszkoli 2, Tóth I. 4, Miskolczi 2, Polák, Farkas, Miklós, Dombrádi, Horváth A.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.