Sport

Vajda továbbra is világbajnoki formában

Vajda továbbra is világbajnoki formában

2011. szeptember 1., csütörtök
Vajda továbbra is világbajnoki formában

Csütörtökön az 1000 méteres elő- és középfutamokkal elkezdődött a londoni olimpia tesztversenye a Windsor melletti Eton Dorney evezős és kajak-kenu központban.

Vajda Attila

középfutamából másodikként jutott be a holnap délutáni fináléba, a

Dombi, Kökény

páros és

Dombvári Bence

pedig a B-döntőben lesz érdekelt. Dombvári Bence ugyanazt hozta, amit a szegedi MOL világbajnokságon, a bombaerős mezőnyből a B-döntőbe jutott férfi K-1 1000 méteren. Az Európa-bajnoki bronzérmes Dombi, Kökény páros szerencsétlen sorsolás miatt nem jutott be a döntőbe. A középfutamban előttük végzett a világbajnok szlovák páros, valamint a szegeden negyedik helyet szerző belga duó és vízen becsúszott a harmadik helyre az ausztrál páros is, így a mieink csak a B-döntőbe jutottak be. Vajda Attila viszont továbbra parádés formában versenyez. Könnyen jutott tovább az elő és a középfutamból is, csak Brendel tudta megverni ma, de

Storcz Botond

szövetségi kapitány szerint olimpiai bajnokunk „nem meccselt le” a hatalmas termetű német kenussal. Storcz Botond: „Ezt a versenyt nem szabad a szegedi világbajnoksághoz hasonlítani, ez egy jóval kisebb szabású rendezvény, hiszen magán az olimpián is csak 250 sportoló fog rajthoz állni kajak-kenuban. A pálya kb. 1 órára van London belvárosától, azt tudom róla mondani, hogy elég szeles. Ugyanott van a szállásunk, ahol majd az olimpia idején is lakni fogunk, a hotel nagyon jó és csak 10 percre van kocsival a pályától, az étterem kínálatán kell majd még némi finomhangolást végeznünk. A legfontosabb feladatunk ezen a hétvégén, hogy feltérképezzük a helyi körülményeket.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.