Sport

Egészségnapi torna Katus Attilával az SZTE-n + FOTÓK

Egészségnapi torna Katus Attilával az SZTE-n + FOTÓK

2011. szeptember 28., szerda
Egészségnapi torna Katus Attilával az SZTE-n + FOTÓK
Közel 350 igencsak szemrevaló egyetemista lány állt össze az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának udvarán, hogy Katus Attila fitneszbajnoknak engedelmeskedve minden idomukat megmozgassák az V. SZTE Egészségnap bemelegítéseként. Immár ötödik alkalommal rendezték meg az Egészségnapot az ETSZK-n, melynek fő témája a testmozgás és a szabadidő eltöltése. A bemelegítő torna is azt a célt szolgálta, hogy a hallgatók megismerjék azokat a könnyed mozgáselemeket, melyek segítségével egész napi fittségüket meg tudják alapozni.

Sport minden méretben és formában

Igazán különleges sportágakkal és mozgásformákkal kívántak a szervező kedvet teremteni a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. A reggeli bemelegítő torna - melyet Katus Attila vezényelt le - igazán szórakoztató, és természetesen minden izmot és idomot megmozgató tömegjelenetével kiváló napindító volt. Ezt követően a hallgatók egy kerekasztal beszélgetésen vehettek részt, ahol a fitneszbajnok mellett Vajda Attila kajak-kenu olimpiai bajnok és Kanyó Dénes búvárúszó-világbajnok beszélt az egészséges életmód, a helyes táplálkozás és a sport, a testmozgás megfelelő arányáról. Olyan érdekes kérdésekre is választ kaphattak az érdeklődők, mint például milyen praktikákat alkalmaznak egészségük megőrzéséért, vagy hogyan veszik rá a tömegeket a mozgásra és az egészséges életmód kialakítására.

A sport egészségesen szórakoztasson

„Látszik, hogy olyan helyen vagyunk ahol az egészség jóval fontosabb, mint máshol" - mondta el portálunknak Katus Attila. „Ezt a gyakorlatsort lényegében bárki meg tudja csinálni, itt pont az volt a lényeg, hogy mindenki végre tudja hajtani, és a mozgás élményszerű, a mozgás öröm legyen." A fitneszbajnok elve, hogy pozitív impulzusként hasson az emberekre, motiválja őket abban, hogy ráérezzenek: a mozgás nem elérhetetlen dolog. Érezzék a pozitív hatásokat, érezzék, hogy mosolygósabbak, jobb közérzetűek lettek. „Az előadás során az értékrendszeren, a gondolkodásmódon próbálunk javítani" - folytatta a fitneszbajnok. „Ezt néhány szakmai, és főleg hasznos tippel egészítjük ki. Nagyon fontos, hogy legyen egy egyensúly, legyen a sportnak olyan vonzereje, ami szórakoztat is és ráadásul egészséget is ad."

Zumbától a sárkányhajóig

A délután folyamán többek között zumbaoktatás, íjász- és szablyavívó-foglalkozás, petanque, Bollywood-tánc, női önvédelem és a sárkányhajózás is várta a szép számú érdeklődőket. A nap a Zacc Kávéházban megtartott táncházzal zárult, ahol latin táncok világába vezették be résztvevőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.