Sport

Női futball: SZAK-bravúr kellene a Győri Dózsa ellen

Női futball: SZAK-bravúr kellene a Győri Dózsa ellen

2011. szeptember 23., péntek
Női futball: SZAK-bravúr kellene a Győri Dózsa ellen

Két hét szünet után folytatja bajnoki szereplését a Szegedi Ak NB I-es női labdarúgócsapata. Cserenkó Szabolcs együttese szombaton Győrben lép pályára.

Az elmúlt hét végén nem rendeztek bajnoki fordulót a női labdarúgó NB I-ben a magyar válogatott belgiumi és norvégiai Európa-bajnoki selejtezője miatt (Pádár Anitáék előbb Németalföldön 2-1-es, majd az északiak otthonában súlyos, 6-0-s vereséget szenvedtek). A SZAK legutóbb itthon szerepelt, ám a verhetőnek tűnő Nagypáli együttese magabiztos játékkal nyert 2-0-ra. Az ellenfél ezúttal még nehezebb lesz, hiszen hosszú hajnali-délelőtti utazást követően Győrben lépnek pályára Zimányi Kovács Anikóék. A Győri Dózsa a SZAK-hoz hasonlóan három pontot gyűjtött a pontvadászatban, ám

Cserenkó Szabolcs

vezetőedző óva int minket attól hogy ezt a tényt túlértékeljük. "A tabella csalóka, hiszen nekik is három pontjuk van, mint nekünk, azonban sokat elárul, hogy a 2. fordulóban azt a Ferencvárost győzték le, akik tele vannak korosztályos válogatottakkal. A győrieknek is vannak válogatott játékosaik, ők most tértek haza a norvégiai selejtezőről, jelenlétük nagyban meghatározza a csapat játékát. Jobb csapat a Győr mint mi, mindenféleképpen bravúr kellene ahhoz, hogy akár pontot is szerezzünk idegenben" - közölte portálunkkal a tréner. A szegediek dolgát ráadásul az is nehezíti, hogy a Nagypáli ellen kiállított belső védő, Kardos Bernadett eltiltását tölti. "Emiatt

Miklós Gabriella

visszább fog játszani a középpályáról, ott pedig váltásokat fogunk beiktatni, hiszen ezen a részen leszünk a legsebezhetőbbek" - vázolta fel a szerkezeti átalakítás lényegét a SZAK mestere. "Bízom benne, hogy egy tisztes eredményt el tudunk érni" - tette hozzá. A mérkőzést szombat délután 14 órától rendezik Győrben a helyi Dózsa-sporttelepen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.