Sport

Női futball: súlyos SZAK-vereség Győrben

Női futball: súlyos SZAK-vereség Győrben

2011. szeptember 25., vasárnap
Női futball: súlyos SZAK-vereség Győrben

Nagyarányú vereséget szenvedett szombaton a Szegedi AK NB I-es női labdarúgó-együttese Győrben. A házigazdák nyolcig meg sem álltak.

Ismét átkelt az országon a Szegedi AK női labdarúgócsapata, ezúttal Győrben vendégszerepeltek Zimányi Kovács Anikóék. Talán a többórás buszozás lehetett az oka, mindenesetre a mérkőzés első negyedóráját abszolút uralta a hazai csapat, ezalatt

Jakab Réka

és

Nagy Hedvig

révén - utóbbi kétszer is eredményes volt a periódusban - rúgtak három gólt és két kapufát, ezzel idejekorán eldöntve a három pont sorsát. A szegedi lányok a néha meddő hazai mezőnyfölényt, két-háromérintős labdakihozatallal alkalomadtán meg tudták akadályozni, gólhelyzetig azonban nem sikerült eljutni az első játékrészben. A második félidőben cserékkel próbált frissíteni

Cserenkó Szabolcs

vezetőedző, ám a győri rohamokat nem tudta kivédekezni a SZAK, sem az újabb gólokat megakadályozni: ezúttal Nagy egyszer, Jakab Réka kétszer köszönt be a

Horváth Melindát

a szünetben váltó

Németh Zsanett

kapujába. Az egyetlen gólveszélyes szegedi lehetőség a 75. percben 0-6-nál adódott, ekkor

Horváth Hanna

és

Szalai Ágnes

háromszögelt jól, utóbbi beadására

Baksa Katalin

érkezett fejjel hat-hét méterre a kaputól, és csak centikkel stukkolt mellé. A végjátékban

Tóközi Tímea

is feliratkozott a két győri gólvágó mellé, illetve közülük Nagy megszerezte negyedik találatát is a 87. percben, teljessé téve a kiütést. Az egész mérkőzésen látszott a győrieken hogy nagyon akarnak, az első perctől az utolsóig végig hajtották a meccset és végig nyomás alatt tartották a Szegedet. Ugyanez elmondható a szegedi lányokról is, hiszen tudásukhoz mérten kihozták magukból a maximumot, de a jól játszó Győr ellen - akiknek ráadásul minden bejött a meccsen - idegenben reményük nem lehetett. A következő fordulóban hazai környezetben sem lesz könnyű dolguk Horváth Hannáéknak: a labdarúgás terén szinte minden tekintetben rekorder, magyar válogatott klasszis többszörös gólkirálynőt,

Pádár Anitát

foglalkoztató 1. FC Femina jön látogatóba a felső Tisza partra az október 1-én, szombaton 14 órakor kezdődő találkozó alkalmával.

Női labdarúgó NB I, 6. forduló:

Győri Dózsa SE - Szegedi AK 8-0 (3-0)

Győr, Győri Dózsa sporttelep, 100 néző. Vezette: Németh R. (Makkos, Farkas Á.)

Győri Dózsa:

Szalontai (Varga F. 29') - Szórádi, Siska, Soproni (Molnár D. 46'), Szűcs, Pintér, Jakab R., Tóközi, Jakab P., Dénes (Kopácsi 59'), Nagy H.

Vezetőedző:

Süle János.

Szegedi AK:

Horváth M. (Németh Zsa. 46') - Szalai, Németh Zsó., Dóczi, Horváth H., Miklós, Szil (Boros 59'), Zimányi Kovács, Hajka (Lévai 46'), Baksa, Lipták.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Jakab R. (4', 50', 68'), Nagy H. (10', 15', 49', 87'), Tóközi (80'). Cserenkó Szabolcs:

"Küzdött, hajtott a csapatom, amit a mi szintünkön ki tudtak hozni magukból a lányok azt teljesítették, azonban a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtanunk. Az NB I és az NB II között óriási a különbség. Fizikálisan rengeteg a lemaradásunk, nem nagyon tudjuk megnyerni a párharcokat támadásban és középpályán, szerencsére védelemben ennél jobb a helyzet. Mindezek ellenére látok fejlődést a játékunkban, hiszen amit kérek a lányoktól egy-egy meccs egy-egy periódusában, azt sikerül végrehajtani. 'Lassú víz partot mos' – van még min dolgoznunk, aminek hosszútávon láthatjuk meg az eredményét."

További eredmények:

Páter Fit-Well-Nagypáli - Nyíregyháza Spartacus FC 6-0 (2-0) Astra-Bíró-Kert FC - UTE 5-0 (1-0) FTC - Viktória FC 0-1 (0-1) MTK Hungária FC - 1. FC Femina 10-1 (6-1)

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

#CsapatM.Gy.D.V.Lg.Kg.Gk.P.
1.Viktória FC Szombathely66--3753218
2.Astra-Bíró-Kert FC66--2852318
3.MTK Hungária FC55--4143715
4.1. FC Femina-Hellotel63-31320-79
5.FTC62-410826
6.Győri Dózsa SE62-41322-96
7.Páter Fit-Well-Nagypáli62-41326-136
8.UTE61-5624-183
9.Szegedi AK51-4324-213
10.Nyíregyháza Spartacus FC61-5430-263

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.