Sport

Labdarúgás: megvan az első szegedi győzelem! + FOTÓK

Labdarúgás: megvan az első szegedi győzelem! + FOTÓK

2011. szeptember 17., szombat
Labdarúgás: megvan az első szegedi győzelem! + FOTÓK
Hazai bemutatkozása alkalmával a Szeged 2011 labdarúgócsapata küzdelmes meccsen két vállra fektette a Kazincbarcikát, így az NB II egygólos győzelemmel tért vissza hat év után Szegedre. Gahwagi Nebil találata döntött több mint kétezer néző előtt.
1
-
0
Szeged 2011
-
Kazincbarcika SC
Labdarúgó NB II keleti csoport, 5. forduló
Minden szegedi futballbarát várta már a nagy napot, mely végre, szombat délután elérkezett: a Szeged 2011 NB II-es újonc csapata első hazai meccsét vívta a megszépült SZVSE-pályán. Több mint kétezer néző előtt röpke hazai rohamokkal indult a találkozó, azonban hamarosan felvette a ritmust a vendég Kazincbarcika is. A félidő közepén új erőre kaptak Bernáth Péterék, ezt jelezte is előbb egy Kulacsik-kapufa, majd a 27. percben Bernáth labdáját Gahwagi Nebil váltotta gólra - ismét a kapufa segítségével. Az elkövetkező percekben növelhette volna előnyét a hazai csapat, ám pontatlanságok, rossz helyezkedés miatt az eredmény már nem változott. Fordulás után maradt az első félidei kemény játék, bár ezúttal már Szőts játékvezető mind többet befújt az apróbb szabálytalanságok közül is. Ez meg is határozta a játék képét az egész második félidőben, hiszen míg a Szeged gyors támadásokat igyekezett vezetni, addig a kazincbarcikai akciók nagyrészt a pontrúgásokra támaszkodtak, amelyekből a vendégek kaptak bőséggel. Mindezek folytán lassan fölénybe is került Szabó János csapata - az utolsó 20 perc kétségtelenül az övék volt -, ám részben a tisztázó szegedi védelem, részben Trepák Attila határozott fellépései nyomán gólt nem sikerült elérniük, így maradt az 1-0-s hazai győzelem. Az eredmény akár szimbolikusnak is felfogható, hiszen az utolsó, Szegeden rendezett másodosztálybeli mérkőzésen, hat évvel ezelőtt ugyancsak 1-0-ra nyert a Szeged FC a Szombathelyi Haladás ellen. Ki kell emelni a népes hazai szurkolósereget is, hiszen több ezer nézőt már rég láthattunk nagypályás szegedi labdarúgó-mérkőzésen. A hálás közönség az ultrákkal karöltve számtalanszor köszöntötte vastapssal a KITE-Szegedtől "örökölt" Gahwagi, Kulacsik, Bernáth és Batik , illetve a Makóról érkező Magyar és Puskás vagy éppen a kaput őrző Trepák megmozdulásait. A történelmi győzelem ünneplésére kevés idő van, hiszen a labda gurul tovább: kedden Szolnokon játszik a Szeged a magyar kupában, pénteken pedig Békéscsabán várja kőkemény kihívás Kolozsvári János és Takács László együttesét.

Labdarúgó NB II Keleti csoport, 5. forduló:

Szeged 2011 - Kazincbarcika SC 1-0 (1-0) Szeged, SZVSE-pálya, 2200 néző. Vezette: Szőts (Viszokai, Iványi). Szeged 2011: Trepák - Laczkó, Tóth I., Magyar, Radnai (Podonyi 78'), Kulacsik, Batik, Puskás, Gahwagi (Varga I. 69'), Folmer (Reyes Colon 69'), Bernáth. Vezetőedző: Kolozsvári János, Takács László. Kazincbarcika: Tarr - Toplenszki (Horváth B. 75'), Nyisalovits, Konate, Nyitrai, Kovács B. (Pasteur 64'), Fehér, Borbély (Poszuk 64'), Tátrai, Kovács P., Bene. Vezetőedző: Szabó János. Gólszerző: Gahwagi (27'). Sárga lap: Puskás (39'), Bernáth (45'), ill. Kovács B. (3'), Borbély (47'), Kovács P. (49'), Horváth B. (87'). Kolozsvári János: "Azt mondtam a mérkőzés előtt a fiúknak, hogy már eleget böjtöltünk ahhoz, hogy meglegyen az első siker. Biztos voltam benne, hogy sok ziccert alakítunk ki, ez így is történt, sajnos azonban ma is sok helyzetet elhibáztunk. Tudtam, ez a Kazincbarcika nem erősebb nálunk, le tudjuk győzni őket. Arra viszont nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz. Szerencsére azonban be tudtuk gyűjteni a három pontot. Sokat segített, hogy végre hazai pályán, hazai közönség előtt játszottunk." Szabó János: "Hatvan percen át a Szeged játszott fölényben, ám a hajrában ellenfelünk fölé kerekedtünk. Egyenlíteni mégsem tudtunk."

Online közvetítésünk:

92' És vége a meccsnek! Győzött a Szeged, megvan az oly nagyon áhított három pont!
91' Mindenki amerre áll, arra rúg. Veszélyes játék után hazai szabadrúgás, közben vastaps követeli a lefújást.
90' Kettő perc hosszabbítás következik.
90' Előbb Kulacsik marad lenn, Bene is aztán, meglepő módon vendég szabadrúgás. Trepák jól jön, öklöz.
89' Egy kósza labda a közvetítőállás közelében csap be. Köszönjük, jól vagyunk.
87' Horváth Bence sárgát kap, mert eljátszotta a tizenegyest, pedig műesés volt. Nem az első, tegyük hozzá, büntetőre apellálnak a vendégek.
84' Újabb szabadrúgással fújja szét Szőts a meccset, 30 méterről középről Nyitrai lő, mellé.
83' Kulacsik védővel a nyakán messziről, nem túl erős lövést ereszt meg, Tarré.
82' Horváth Bence jön a vendégeknél Toplenszki helyére.
80' Egyértelmű fölényben a vendégek, amikor Kulacsik megindul, a kezdőkörnél felrúgja Nyisalovits, sárga. Pirosat vártunk...
80' Bene remekül ugrik ki egy passzra, kicsit jobbra sodródva ad be középre, Magyar fejeli ki.
78' Bene esik el védőjével a hazai tizenhatoson belül, majd higgadtan kihozzuk a labdát. A spori nem látott szabálytalanságot. Radnait Podonyi váltja, miközben Puskás a kezdőkörben a földön terült el.
77' Hazai bedobás után Kulacsik elé kerül a labda, de nagy erővel keresztbe lő el a kapu előtt a támadó...
75' Nyom a Barcika Bene iramodott meg, de sikerült kikotorni előle a labdát bedobásra a jobb oldalon. Aztán nagy kavarodás a hazai kapu előtt, végül sikerül tisztázni.
72' De már itt is a következő 33 méterről középről. Kovács Péter emeli be középre, Trepák kiöklözi.
71' A játékvezető tálcán kínálja a pontrúgásokat a vendégeknek, pedig az első félidőben engedte a nagyobb szabálytalanságokat is. Szerencsére ez a barcikai szabadrúgás is veszélytelen.
69' Pasteur szabadrúgás 29 méterről társa fejéről pattan ki, az ismétlést blokkolja a védelem.
69' Folmer helyére jön Bryan Reyes Colon. Varga István is készülődik, Gahwagit váltja, óriási vastapsot kap Nebil.
68' Kulacsik az alapvonalról ad keresztbe, Bernáth éppcsak mellé bombáz
65' Pasteur bemutatkozik, a vendég tizenhatos sarkánál buktatja Kulacsikot. A sértett csavarja rá, épp csak fölé.
64' Vendégeknél kettős csere: Poszuk és Mbei Simon Pasteur Emmanuel jön Kovács Bence és Borbély helyett.
63' Gahwagi kavargat védelemben ügyesen, jár a taps.
61' Gahwagi tör be a tizenhatoson belülre, balra sodródva lő, belevetődik egy védő. Kirúgás, mert visszapattant a labda Nebilre.
60' Egy szabadrúgást Batik ível kapura messziről, fölé. Pillanatokkal később Kulacsik elől szerzi meg a labdát Tarr vetődve.
59' Vendég szöglet után Kulacsik indítja Bernáthot, aki küzd Toplenszkivel, majd a védő ellöki és a labdát is elrúgja. Felháborodik a lelátó és a kispad - lap ugyanis nincs...
53' Aztán Gahwagi Nebil kap tapsot, jól ugrik ki, a tizenhatos bal oldalától passzol be az érkező Magyar elé, de Tarr ismét gyors.
52' Kovács Bence látványosan, páros lábbal dobja fel magát az orrunk és a partjelzőé előtt, szabadrúgás jön jobbról, az alapvonaltól, Batik fejeli ki. Meg is indulunk de Folmert megelőzi Tarr a labdáért vívott versenyfutásban.
50' Kulacsik adja be a szabadrúgást 30 méterről, Folmer csúsztat, kivágják a védők a lecsorgó labdát.
49' Kovács Péter is kap egy lapot túlzásba vitt fejhasználatért.
48' Kulacsik szabadrúgása után az ötösről fejel kapura Magyar, alig mellé.
47' Borbély kap sárgát egy ütközés után, Gahwagi marad lenn, majd bámulatosan gyorsan meggyógyul.
46' A vendégek kezdik a második félidőt.
SZÜNET!
45' Tarr vágja ki a labdát, főszerkesztőnk, Pintér M. Lajos veszi le a lelátó előtti térben. Aztán Bernáth tör be és esik nagyot, de a spori szerint műesés, sárga lap. Szőts aztán le is fújja a félidőt.
39' Puskás amolyan jégkorongosan odateszi a hátsófelét a megiramodó Bene elé, aki borul is, sárga lap Puskás jutalma. A szabadrúgás 28 méterről középről messze mellé-fölé csavarodik.
38' Kovács Péter kavargat a hazai tizenhatos bal oldalán, Tátrai iramodik a passz után, de Trepák gyorsabb.
36' Vastaps a lelátón!
35' Egyértelműen jobb már a Szeged, Folmer visszatett labdájával Batik tör be a tizenhatoson belülre középen, kicsit hosszan szökteti magát, Tarr vetődik a bogyóra.
33' Nyitrai emeli a lábát, Batik belenéz, lennmarad, jár a szabadrúgás. Magyar György fejeli be középre, Folmert Tarr előzi meg és fogja.
31' Egy vendég beívelés érkezik a hazai kapu elé, Trepák kijön, támadják, közben fölé durrantanak a vendégek.
29' Kulacsik a bal oldalon az alapvonalnál átverekszi magát és a labdát a védőkön, Batik elé kerül, Bence teszi középre, de lemarad róla mindenki... Ebben benne volt a második gólunk. Be kell lőni a helyzeteket, ezt már az orosházi meccs végén is megmondta Kolozsvári mester.
27'GÓÓÓL!!! 1-0! Bernáth remekül tálal középre balról az érkező Gahwaginak, aki a bal sarokra lő, a kapufa most jó barát, beperdül Tarr mögött a labda! Vezetünk!
26' Bene kerül helyzetbe a hazai kapunál, de Trepák összeszedi a labdát.
25' Kulacsik keveredik át a védőkön, Konatén is, jobbról ad középre, érkezik Bernáth, de estében rosszul találja el a labdát, Tarrnak könnyű zsákmány, a taps mégis jogos és az elismerő hangorkán is.
22' Átvette a kezdeményezést a Szeged, az eddig legtöbb védőmunkát végző Konaténak akadt dolga a barcikaiaknál a jobb oldali hazai akciók nyomán.
20' Folmer Krisztián remekül indul meg, jó labdát oszt ki Kulacsiknak aki elszabadul védőjétől majd a tizenhatoson belül elgurítja a labdát a hosszúra a kapus mellett, kapufa! Óriási tapsot kap!
19' Bernáth iramodik meg középen, a tizenhatosnál szerelik, Folmer szerezné meg a labdát, ha nem előzné be egy narancsmezes.
17' Most is: Radnai Györgyöt vágják fel büntetlenül a vendég térfél bal oldalán...
17' Szőts játékvezető engedi a kemény játékot, kap is hideget-meleget a hazai szurkolóktól egy-egy keményebb barcikai belépő után.
16' Azt kell mondjuk, hogy a kezdeti szegedi lendületes támadások után többet támad már a vendég együttes. A hazaiak hosszú passzokkal próbálkoznak - elég pontatlanul.
12' Borbély csavar rá magasan ívelt labdát a hazai kapura majdhogynem félpályáról szabadrúgásból, meredeken csapódott lefelé, de elsuhant a kapu felett, Trepák résen volt.
11' Gahwagi aztán veszélyesen iramodik meg ismét a bal oldalon, egészen az ötösig jut, amikor becsúszva szerelik.
10' Az elmúlt két percben főleg a Barcika gurigázott a szegedi térfélen, de nem sikerül feltörniük a hazai védelmet.
8' Védelmi bizonytalanság után Tátrai szerez labdát a hazai tizenhatosnál, de hosszan szökteti magát, Trepáké a labda.
4' Kulacsik saját lábán battyog le, majd Puskás lövi rá a szabadrúgást jó 40 méterről, mellé.
3' Kovács Bence buktatja Kulacsikot a középpályán, sárga lap. A szegedi támadót ápolni kell, reméljük nincs nagy baj.
1' Gahwagi lódul meg a bal oldalon rögvest, a középre adott labda azonban Kulacsik mögé érkezik.
1' A Szeged kezdi a mérkőzést Szőts sípmester jelére.
16.05 Kiss csúszással indul a meccs a protokoll miatt. Mintegy 2000 főre becsülhető a nézőszám, a fedett lelátó majdnem megtelt, szemben még gyűlnek az álló részeken. Rég volt ennyi néző focimeccsen Szegeden!
15.58 A kezdőrúgást Egervári Sándor szövetségi kapitány végzi el. A Szeged 2011 kék-fekete csíkos felsőben fekete nadrág és sportszárban, a vendégek narancssárga felső, fehér nadrág és sportszárban lép pályára. Hamarosan kezdünk...
15.55 Az ultrák hatalmas pénztárgépszalag-esővel fogadják a csapatokat, a Szeged pedig a csapathimnuszra vonul be, miközben görögtüzek gyúlnak.
15.50 Megérkeztek az ultrák is vagy százan, velük fog szurkolni Gellér Gábor, a csapat Orosházán két sárga lappal kiállított, most eltiltását töltő játékosa is.
15.45 Kiváló, napsütötte labdarúgóidőnk van egyébként, élénken zöld el az új gyep, megcsillan a fény az új kapukon, miközben betelnek az ülőhelyek a szurkolók által önerőből kifestett fedett lelátón, ahol ott tündököl a hatalmas SZEGED felirat is kedd óta.
15.40 A várakozásoknak megfelelően óriási az érdeklődés, lassan megtelik a fedett lelátó szurkolókkal, az állóhelyekre is folyamatosan érkeznek a nézők.
15.35 Vitos György, a szegedi labdarúgás örök krónikása - aki fiaival, Gergővel és Gyurikával, a Tisza Volán igazolt utánpótlásfocistáival látogatott ki a találkozóra - közölte portálunkkal, kiegyezne a legutóbbi másodosztályú szegedi eredménnyel. Akkor a Szeged FC 1-0 arányban diadalmaskodott a Szombathelyi Haladás gárdája ellen.
15.30 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat a SZVSE-pályáról, ahol rövidesen bemutatkozik - az NB II-ben először - a Szeged 2011 hazai környezetben.
Először Szegeden a város újdonsült NB II-es labdarúgó-együttese! S ha már itthon játszanak Bernáth Péterék, akkor az első győzelmet is össze kellene szedni. Nyerni kellene, nem csak a közönség miatt, hanem önmagukért, hiszen négy forduló ment le a bajnokságból, s az újonc mindössze egyetlen árva ponttal az utolsó helyen áll, azt is csak legutóbb sikerült megszerezni Orosházán. De most már rendesen lesznek hazai találkozók is, bízzunk benne, mindössze csak ez hiányzott az eddig elmaradt győzelmekhez. Beharagozó írásunk itt olvasható.A találkozó előtt:Egy győztes mérkőzés képei:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.