Sport

Futsal: jobb volt, de kikapott az UTC Nagykátán

Futsal: jobb volt, de kikapott az UTC Nagykátán

2011. szeptember 26., hétfő
Futsal: jobb volt, de kikapott az UTC Nagykátán
Végig fölényben játszott, mégis vereséget szenvedett a Nagykáta elleni idegenbeli találkozón az UTC-Junior Sport együttese az NB I 4. fordulójában.
4
-
2
Nagykáta SE Futsal Káta-GSM
-
UTC-Junior Sport
Férfi futsal NB I, 4. forduló
Bravúros menetelésbe kezdett két héttel ezelőtt az NB I-es újonc UTC-Junior Sport: két olyan gárdát győztek le Újszegeden a Brinszky-tanítványok, melyeknek az élvonalban eltöltött éveit összeadva kőkemény évtizedeket kapunk. Ezt a győzelmi sorozatot folytatták volna hétfő este Nagykátán. Azonban nem indult jól a találkozó, mert bár az UTC vezette az első támadást, egy gyors kontrából a frissen igazolt válogatott strandlabdarúgó Ábel Péter azonnal megszerezte a hazaiaknak a vezetést (1-0). Nem ijedt meg az UTC, kapujához szögezte a hazaiakat, akik kontrákra rendezkedtek be, s a két fél olyan iramot diktált, ami gyakran csapongó, kapkodós játékhoz vezetett, rengeteg pontatlansággal. A sérüléséből a Berettyó ellen felépült Tóth Attila többször is gólra válthatta volna az UTC előnyét, ez végül a 12. percben egy szépen végigjátszott támadás végén sikerült is (0-1). Olyannyira elkapta a fonalat az újszegedi gárda, hogy négy perccel később Hegyesi Zsolt vezethetett egy kontrát, majd a remeklő Tóthtal összejátszva a vezetést is megszerezte a Tisza-parti alakulatnak (1-2). Szünet előtt kigyűlt az UTC ötödik hibája, de szerencsére nem lett belőle baj, viszont az első félidő képe, annak minden veszélyével az UTC-re nézve előrevetítette a második történéseit. Fordulás után ugyanis maradt a rohanás és a hibák, amik gyorsan megbosszulták magukat: a 24. minutában Nagy Attila szerzett labdát és egyenlített (2-2). Ráadásul a játékvezetők is hirtelenében könnyen fújtak a hazaiak javára, így a 26. percre már ki is gyűlt az öt hiba, s a kisbüntetők Damoklész kardja ott függött a vendégek feje fölött. Az egygólos előny tudatában nem nyugodott meg a csapat, igyekezett növelni azt. Ám a kapkodás rendre rossz befejezéseket hozott, Pataki Sándor, Debreceni Dávid, Dürgő Péter és Hegyesi sorra hagyták ki a lehetőségeket, nem egyszer ziccerek maradtak ki. S mindez a 33. percben bosszulta meg magát, amikor Dürgő védekezett túl határozottan, s a 6. fault után járó 10 méteres kisbüntetőt Nagy értékesítette, visszaszerezve a vezetést a Nagykátának (2-3). Nem sokat tehetett az UTC, továbbra is nyomtak, letámadták az ellenfelet, a támadásokhoz az egyébként bravúrosan védő Tombácz Róbert is feljött ötödiknek. Két perccel a vége előtt eldőlt a meccs: Visnyei Gábor kontrázott és lőtte be a negyedik hazai gólt. Az utolsó pillanatokban hiába támadott az UTC, feljebb zárkózni, egyenlíteni már nem sikerülhetett. Összességében jól játszott a csapat, harcosan, bátran rohanta meg ellenfelét, amely hamarabb tett szert a kellő türelemre a kapkodás közepette, és ezt kihasználva kontráival veszélyeztette a fölényben játszó vendégek kapuját - eredménnyel. Fordított előjellel némiképp visszaköszönni látszik az UTC - Berettyóújfalu találkozó. Brinszky Adrián gárdája október 3-án, jövő hétfőn hazai környezetben javíthat a ma este a Berettyóújfalut 2-1-re megverő Haladás ellen, a megszokott időpontban, 19 órakor.

Férfi futsal NB I, 4. forduló:

Nagykáta SE Futsal Káta-GSM - UTC-Junior Sport 4-2 (1-2) Nagykáta, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: L. Tóth, Takács, Veres. Nagykáta: Hauer - Vörös P., Ábel, Nagy A., Molnár T. Csere: Tóth I., Lovasi, Kaszács, Decsi, Visnyei, Borsi (kapus). Játékos-edző: Vörös István. UTC: Tombácz - Trucz, Hernády, Hegyesi, Dürgő. Csere: Juhász, Tóth A., Bitó, Debreceni, Bullás, Pataki, Béry (kapus). Vezetőedző: Szitkó Róbert. Megbízott edző: Brinszky Adrián. Gólszerzők: Ábel (1'), Nagy A. (24', 33' - kisbüntetőből), Visnyei (38'), ill. Tóth A. (12'), Hegyesi (16'). Sárga lap: Ábel (10'), Decsi (34'), ill. Hegyesi (18'). Brinszky Adrián: "A tervezettnek megfelelően végig irányítani tudtuk a mérkőzést és a mi akaratunk érvényesült, ám hiába domináltunk, ez győzelmet nem ért a mai meccsen. Kicsit türelmetlenek is voltunk, voltak jó szándékú, ám öncélú megoldásaink, csak a lövőrepertoárt nem tudtuk színesíteni, így az ellenfél kapusa mindent védeni tudott. Hamar kigyűltek a faultjaink a második félidőben, és 2-2-nél az a tízméteres lélektani volt. Most megtorpantunk, a jövő héten javítani kell."

További eredmények:

Admirál-Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 2-1 (0-0) DEAC Futsal Club – Colorspectrum Aramis 2-4 (1-2) MAFC BME Docler Akadémia – Gödöllői Bikák 2-4 (2-3) Rubeola FC Csömör – Üllő FC Cső-Montage 4-3 (1-1) Pénteken játszották: Rába ETO – Vasas 1988 Déli Futsal 5-2 (0-1)

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#CsapatM.Gy.D.V.Lg.Kg.Gk.P.
1.Rába ETO44--2451912
2.Colorspectrum Aramis43-12616109
3.Vasas 1988 Déli Futsal43-115789
4.UTC-Junior Sport42-21920-16
5.MVFC Berettyóújfalu42-21316-36
6.Haladás VSE42-21418-46
7.MAFC BME Docler Akadémia42-21015-56
8.DEAC Futsal Club41121314-14
9.Nagykáta SE Futsal Káta-GSM41121115-44
10.Rubeola FC Csömör41121223-114
11.Gödöllői Bikák41-31317-43
12.Üllő FC Cső-Montage4-131317-41

Online közvetítésünk:

Még egy eredmény Szegedről: Az SZTE EHÖK SE is nekivágott az NB II Keletnek ma este 19 órakor, a Kispestet fogadták a Csonka-szakközépiskola tornatermében, és 8-1-es vereséget szenvedtek. Ez nem a szegedi csapatok napja volt...
40' Továbbra is létszámfölényben, Tombácz lő, fölé. Hauer kidobja, de csak pillanatok vannak hátra. Hauer még véd egy nagyot. Vége, kikaptunk, pedig sokkal jobbak voltunk, végigtámadtuk a meccset.
39' Elúszni látszik a meccs. Támadásainkban feljön Tombácz is, kell az a bal láb, 5 a 4 ellen passzolgatunk. Szerencsére Tombi elég gyors, ha elveszítjük a labdát időben vissza tud lépni.
38'GÓÓÓL... 4-2 Kontra ismét hazaiaknál, Visnyei kerül helyzetbe, be is vágja. Őrjöng a 2-300 főnyi hazai publikum.
37' Egy kátai hazaadás után szabadrúgás a hatosról, elrontjuk. Tombácz óriási bravúrral véd egy kátai kontrát.
36' Pokolian nehéz meccs, valahogy a Nagykátával mindig ilyenre sikerül, úgy látszik. Tavasszal az 5-5-ös hazai meccsen is nagyrészt ők vezettek, aztán sikerült egyenlíteni, csaknem fordítani is...
35' Folyamatosan támadunk az elmúlt percekben, eredmény nélkül, kontráznak a hazaiak a labdavesztéseinkből - eredmény nélkül.
33'GÓÓÓL... 3-2 Dürgő szabálytalan, kisbüntető a 6. fault miatt. Nagy Attila bevágja... Vezetnek a hazaiak ismét.
32' Hegyesi kerül helyzetbe, lő a hatosról, megint véd a hazai kapus. Elképesztő bravúrok mindkét oldalon a hálóőrök részéről. Nagyon kell vigyáznia védekezésben az UTC-nek, hiszen még hét percet kell lejátszani szabálytalankodás nélkül.
31' Dürgő újabb három az egy ellen szituációban, véd Hauer. Továbbra is sok a pontatlan labda, nagyon nagy a rohanás, kicsit csapongó a játék.
30' Továbbra is nyom az UTC, kontrázna a Káta, sarokrúgás. Most mi kontrázunk, Hernádytól megszerzik a labdát. Sok a pontatlanság.
29' Közben egy meglepő eredmény: a Berettyóújfalu 2-1-re kikapott Szombathelyen a Haladástól, amely jövő hétfőn épp Újszegedre látogat egy újabb újonccsatára. Az Aramis vendégként nyert a DEAC-Armada ellen 4-2-re.
28' Hegyesi kap vissza egy labdát, de mellé lő. Sarokrúgás, kibekkelik a hazaiak.
27' Lenyugodott az UTC, magabiztosan tartják a labdát a fiúk, építik a támadásokat, egyelőre eredmény nélkül.
26' Beszorulnak a mieink, ráadásul befújják a bírók az 5. UTC-faultot pillanatok alatt. Elég könnyen szól a síp... A szabadrúgáshoz Ábel áll oda, Tombácz véd bravúrosan ismét! Sarokrúgások a hazaiaknál, mindkettő veszélytelen.
25' Óriási UTC-helyzet marad ki, Juhász lövésébe Debreczeni ér bele, centikkel mellé az üres kapunak. Aztán Pataki, majd Debreczeni lő mellé egymás után.
24'GÓÓÓL... 2-2 Hegyesi veszít labdát, indul a kontra, Nagy Attila vezeti a bőrt és belövi Tombácz mellett... Életveszélyesek a hazaiak gyors ellentámadásai.
23' Hazai sarokrúgás után Hegyesi szerzi meg a labdát, de nincs gólveszély, rossz a passz.
22' Folyamatosan letámad az UTC, nem bír támadást építeni a vendégcsapat, inkább csak a mieink hibáiból építkeznek.
21' A hazaiak indítják útjára a labdát a második félidőben. Megszerzi azonban az UTC a labdát, sarokrúgás következik. Trucz lő, kapufa.
SZÜNET! A korai hazai gól ellenére egyértelmű fölényben játszotta le az első játékrészt az UTC, hatalmas iramot diktáltak a csapatok. Ez sok pontatlanságot is szült, ám még így is kétszer eredményesek voltak a szegediek és fordítani tudtak. A fölény átka, hogy a Nagykáta kontrajátéka életveszélyes. A félidő utolsó percében Bitó bokája kifordult, súlyosnak tűnik, aligha léphet pályára a második félidőben. A szünetben tombolahúzás, nem akármilyen nyereményekért: az október 11-i Magyarország - Finnország Eb-selejtezőre is lehet jegyet nyerni!
20' Két nagy kátai helyzet, feljön támadni Hauer, mindenkit meglep, talán még társait is. Egyedül megy, lő, egy társon megpattan, így felsőléc. Aztán Tombácz ér vissza és óriásit véd Lovasi Balázs lövésekor! Ezzel a hazai tűzijátékkal ér véget az első félidő.
19' Hegyesi szabálytalan, ez már az 5. UTC-fault. Bullás kerül nagy helyzetbe, de kimarad. Pataki lövését védi Hauer, a kipattanót Debreczeni tüzeli centikkel a kapu mellé. Nagy a rohanás, be-becsúsznak pontatlanságok.
18' Két nagy UTC helyzet, előbb Trucz, majd Hegyesi lő keresztbe el a kapu előtt. menetrendszerűen jön a hazai kontra, Nagy Attila két nagy lövését hárítja egymás után Tombácz.
17' Zárójelben jegyezzük meg: Hegyesi Zsolt három gólt lőtt azon a bizonyos tavaly őszi meccsen, elévülhetetlen érdemei voltak a győzelemben. Reméljük, legalább hármat ma is lő!
16'GÓÓÓL!!! 1-2! ...és Hegyesi megszerzi a labdát, megindul egyedül, érkezik Tóth Attila is, egy kényszerítő után Ballack visszakapja, és be is vágja!
15' Nagykátai időkérés után egy gyors támadás a hazaiaknál: Hauer messzire előredobja a labdát, Ábel leveszi, sarokkal teszi Molnár elé, Tombácz véd, majd ismétlésnél újabb bravúr!
14' Hullámzik a pálya, hullámzik a játék, most a Káta próbálkozik kontrákkal, szerencsére nem jutnak el veszélyes helyzetig. 3-2 a faultarány a Nagykáta "javára".
13' Bullás két helyzete, előbb betör a hatoson belülre, de már csak estében tud lőni eredménytelenül, majd ismét előretör, a hatosról lő, véd Hauer.
12'GÓÓÓL!!! 1-1! Hernády passzából Tóth Attila tiszta ziccerben most már nem a kapufát találja el, hanem kilövi a sarkot egy szépen felépített szegedi akció végén!
12' Kiszabadul a Nagykáta a szegedi nyomás alól, szépen járatják a labdát, Molnár Tamás felső kapufával veszélyeztet.
11' A tavalyi kátai derbire még visszatérve: akkor 3-2-re jött fel a félidőben az UTC Bitó Attila és Simon István góljaival. Bitó most is itt van, igazán beköszönhetne Hauernak...
10' Óriási nyomás alatt a kátai kapu! Tóth Attila rendez tűzijátékot, 20 másodperc alatt kétszer forgácsolja szét a kapufát. Egyértelmű fölényben a csapat, de vigyázni kell a kontrákkal továbbra is.
8' Faultok tekintetében 2-2 az állás. Gólokéban sajnos még mindig 1-0 "oda"...
7' Sarokrúgás utáni variációt Pataki centikkel lő mellé. Szabadrúgás a javunkra, Bullás, ez is épp csak mellé...
6' Kátai szabadrúgás utáni kavarodásból Nagy Attila lőhet, Tombácz véd. Az UTC birtokolja többet a labdát, de egyelőre meddő a vendég fölény. Egyébként egy évvel ezelőtt, az NB II-ben már 3-0-ra vezetett 10 perc elteltével a Káta, de az UTC onnan is fordítani tudott.
4' Hegyesi késik le egy ütemmel az elé tett labdáról, aztán Hernády bombáz kapura, Hauer kapus továbbra is a helyén van.
3' A bekapott gól óta az UTC irányítja a játékot, körbepasszolgatunk a hatos előtt. A kontrákkal vigyázni kell, most ép Vörös lódult meg, szerencsére sikerült elhárítani a veszélyt.
1'GÓÓÓL... 1-0 Megindul azonban egy hazai kontra, Ábel vezeti a labdát és be is vágja... Hát nem erre a kezdésre számítottunk.
1' ...és akkor belevágunk! Az UTC kezdi a mérkőzést. Hernády azonnal teszteli Hauer kapust, aki védeni tud.
19.29 Szojka Ferenc emlékére gyászszünettel indul a mérkőzés.
19.25 Lehetnek már vagy százan a szurkolók a csarnokban. Hamarosan kezdünk...
19.20 A Nagykáta végül harmadik helyével is feljutott az élvonalba a feltöltések miatt, így kerülhet sor a mai újoncrangadóra.
19.15 Még negyedóra a tavalyi NB II Keleti csoportja ezüst- és bronzérmesének összecsapásáig. A két gárda nagy versenyt futott az osztályozós helyért, melyet az UTC nyert meg végül mint emlékezhetünk. Ebben nem kis szerepe volt annak, hogy idegenben 6-4-re sikerült legyőzni őket, Újszegeden pedig 5-5-ös döntetlen született.
19.10 Folyamatosan érkeznek a nézők a kátai sportcsarnokba, számíthatunk rá, hogy fergeteges hangulatot biztosítanak csapatuknak.
19.00 Pályán a csapatok, zajlik a melegítés. A mieink fekete-fehérben, a házigazdák tiszta fehérben piros sportszárral lépnek pályára.
18.30 Ahogy az várható volt, a hazaiaknál Lovasi Balázs játékra jelentkezett, így várhatóan pályára is fog lépni az UTC ellen.
17.45 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat és a futsalrajongókat! Az UTC-Junior Sport együttese már megérkezett Nagykátára, lassan készülődnek a bemelegítéshez a csapatok.

Korábban írtuk:

Az UTC a Berettyóújfalu elleni győztes csapattal utazik Nagykátára megszerezni újabb három pontját. Az együttesből Vastag Szabolcs és Szabó László továbbra is sérült, rájuk ma sem számíthat Brinszky mester. Az UTC lendületben van, a Csömör két héttel ezelőtti 5-2-es legyőzése, valamint a kétszeres bajnok, elmúlt két évben döntős Berettyóújfalu felett aratott 8-4-es diadalt követően egyértelműen győzni mennek Kátára, első idegenbeli pontjaikért. Bár a hazaiak több meghatározó embert is nélkülözni kényszerülnek sérülések miatt, nem szabad alábecsülni őket, hiszen legutóbb épp a Csömör ellen már megszerezték első pontjukat az élvonalban. Izgalmakban nem lesz hiány ebben biztosak lehetünk. Kövesse velünk a mérkőzés alakulását online, hétfő este 19.30-tól. Beharangozó írásunk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.