Sport

Csabai utóhangok – Puskás, Makra és Kiss-Rigó értékel

Csabai utóhangok – Puskás, Makra és Kiss-Rigó értékel

2011. szeptember 24., szombat
Csabai utóhangok – Puskás, Makra és Kiss-Rigó értékel

A Békéscsaba – Szeged 2011 rangadót követően az öltözőfolyosón csíptük el Puskás Csabát, a Szeged és Makra Zsoltot, a Békéscsaba játékosát. Ők értékelték játékosként a mérkőzést, illetve Kiss-Rigó László, megyés püspökünk is megnézte a találkozót, ő is megszólalt a derbit követően.

„Úgy álltunk neki a meccsnek, hogy van két-három gyors emberük, a csapatkapitányuk,

Pozsár Gábor

pedig jól irányít, így a kontratámadásuk lehet veszélyes. Így is történt, hiszen főleg a kiállítás után álltak visszább, mi pedig nem mertünk kezdeményezni, lassan törtük csak fel a védelmüket, nem igazán találtuk meg a kulcsot a kapujukhoz” – értékelte a mérkőzést

Puskás Csaba

, hozzátéve, hogy miután kiegyenlítődött a létszám, ugyanúgy visszahúzódva játszott a Csaba, így építettek támadásokat. „Igazából mi sem nagyon mertünk kockáztatni. Amikor emberhátrányba kerültünk, már ők domináltak, a célunk már az volt, hogy megtartsuk az egy pontot. Ekkor már egy csupa szív védekezéssé alakult át a játékunk” – fűzte hozzá.

Makra Zsolt

szerint a korai kiállítás meghatározta a mérkőzést, ekkor jobbára csak védekeztek, egy ártalmatlan szituációt követően azonban egy szegedit is kiállítottak, és szép lassan kiegyenlítődött a játék. „A második félidőben próbáltunk kontrákra játszani, de sajnos kihagytuk a helyzeteinket, az ellenfelünknek nem nagyon volt lehetősége megszerezni a győzelmet, mi pedig elpuskáztuk. Csak magunkat okolhatjuk, hogy elvesztettünk két pontot” – fogalmazott Makra. A Békéscsaba szegedi játékosa a Szeged 2011-ről elmondta, hogy látszik, jó játékosokból áll a csapat, azonban össze kell még érniük, ez több év. „Itt Békéscsabán is két-három év volt, mire a jelenlegi csapat kialakult, Szegeden is kell ennyi. Szerintem a célkitűzésüket el tudják érni, a 12. hely előtt fognak végezni, hiszen a támadószekcióban nagyon jók, hátul is stabilak. Ez odahaza több győzelmet jelent majd, ha pedig idegenben olyan masszívak lesznek, mint ellenünk, akkor csipegethetik a pontokat szép számmal” – így a Csaba magabiztos védője. A folyosón feltűnt

Kiss-Rigó László

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, akit megkértünk, hogy mint a Szeged 2011 tulajdonosának képviselője, értékelje a látottakat. „Magas színvonalú nem volt a mérkőzés, inkább kiegyensúlyozottnak mondanám, ami inkább egy kártyapartihoz hasonlított, annyi sárga és piros lap került elő a bíró zsebéből" - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.