Sport

Bővítik az újszegedi sportcsarnok kamerarendszerét

Bővítik az újszegedi sportcsarnok kamerarendszerét

2011. szeptember 8., csütörtök
Bővítik az újszegedi sportcsarnok kamerarendszerét

Szerda délelőtt a Pick Szeged klubmenedzsere, és a rendőrség képviselői terepszemlét tartottak az újszegedi sportcsarnokban - az új huligántörvény miatt ugyanis további kamerákat kell felszerelni - tájékoztat a csapat honlapja.

"Ez komoly anyagi terhet jelent a csapatnak, hiszen nem szerepelt a költségvetésünkben ez a tétel" - idézi

Fekete György

klubmenedzser

beszámolóját a honlap

. "A rendőrség képviselőivel feltérképeztük a sportcsarnokot.

Az új törvény előírja

, hogy minden kiemelt rendezésű meccsen be kell kamerázni a csarnokot. Szerencsére a sportcsarnokban több kamera is van, így ha minden jól alakul, akkor csak négyet kell felszerelnünk" - tette hozzá. Az új kamerák a nézőteret, a nézők mozgási területeit pásztázzák majd. A rendszer bővítésének az MKB Veszprém elleni október végi bajnoki rangadóra kell elkészülnie. A szombati, Gyöngyös elleni nyitányon már tapasztalhatták a drukkerek (és a sajtó munkatársai is), hogy változott a beléptetés is a Pick Szeged mérkőzéseire. Noha messze nem volt teltház, mint mondjuk egy Bajnokok Ligája mérkőzésen, húsz perccel kezdés előtt mégis áthatolhatatlan tömeg keletkezett az épület előcsarnokában, a szurkolók lassabban juthattak el a nézőtérre, mint azt az elmúlt években megszokták, többeknek pedig a beléptetés szigorítása miatt merültek fel kifogásai. "Új biztonsági cég dolgozik a meccseinken, illetve szeptember 1-jétől életbe lépett az ún. huligántörvény, amely miatt mindenképpen szigorítani kellett beléptetést" -

közölte a klub weboldalán

Mezei Richárd

, a Pick Szeged Kézilabda Zrt. vezérigazgatója. "Lehet, hogy a szegedi drukkereknek meglepő a biztonsági emberek magatartása, de minden nagy meccsen Európában már így lehet belépni, a zsebek kiürítése, a ruhák és táskák átnézése hozzátartozik a sporteseményhez" - tudatta az egykori beállós. Mint elmondta, a félidei ki- és beléptetést azért kellett így megoldani, mert korábban rengetegen kihasználták a szünet adta lehetőséget, és ingyen jutottak be a találkozók második félideire. A vezérigazgató szerint a beléptetésben még akadtak hibák, de az októberi bajnoki rangadókig és a BL-meccsekig ezeket szeretnék megoldani. Október hónapban számos kiemelt jelentőségű mérkőzést vív majd a Pick Szeged, hiszen a BL-ben a német Kielt és a spanyol Leónt, míg az NB I-ben a megerősödött Csurgót és a bajnok Veszprémet fogadja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.