Sport

A titános Szaszkó Dominik triatlon-bronza

A titános Szaszkó Dominik triatlon-bronza

2011. szeptember 7., szerda
A titános Szaszkó Dominik triatlon-bronza

A Titán TC ifjú atlétája, a szentesi Szaszkó Dominikot legutóbb triatlonban is remekelt egyéniben és csapatban is az országos bajnokságon.

A megszokott menetrend szerint a triatlonistáknál május végén kezdődik a hazai versenyszezon a ranglista versenyekkel és augusztus első hétvégéjén zárul az Országos Bajnoksággal Fadd-Domboriban. Az idei év

Szaszkó Dominik

számára nehezebbnek ígérkezett, hiszen ismét egy korosztállyal feljebb lépett és most már a serdülők között kellett bizonyítania. Ez a korosztályváltás egyben azzal is járt, hogy a teljesítendő táv is növekedett: 500 m úszás, 12 km kerékpározás és 3 km futás lett a versenytáv. Az első versenyeken már kiderült, hogy az országos bajnokságon az első tízbe kerülés reális cél lehet, de nem fogják könnyen adni. Az idén augusztus 6-án rendezték a triatlonisták legfontosabb korosztályos versenyét, az Országos Bajnokságot, Fadd-Domboriban. Ez különösen fontos megmérettetés, hiszen nem csak a bajnoki helyezésekről dönt, hanem ez alapján dől el, ki kerülhet, illetve ki maradhat a Heraklész-válogatott keretében. Az idei évben volt még egy plusz szerepe is a versenynek, hiszen a verseny után kialakult éves ranglista 1-16. helyezettje meghívást kapott az augusztus 13-án Tiszaújvárosban immár 15. alkalommal megrendezett Világkupa futam betétversenyére, amely a Junior Európa Kupa futam selejtezője és döntője között került lebonyolításra. A serdülők versenye 11.45-kor rajtolt 30 fokos melegben. Az előzetes tervek szerint az úszás során Dominiknak nem volt szabad 1 percél nem lehet nagyobb hátrányba kerülnie (ez a jelenlegi leggyengébb száma), ezt maradéktalanul betartotta, hiszen 1,02 hátránnyal 17. helyen fejezete be az úszást. A bicikli felvétele jól sikerült és egy négyfős bollyal kezdte meg az élen állók üldözését. Mintegy 3-4 km-el a vége előtt utol is érték az előttük haladó 7 fős bolyt, (Dominik tekerte a legjobb kerékpáros időt) ami előtt már csak az élen álló két versenyző haladt. A kerékpározás befejezése után remek cipőváltást követően már 10. helyen kezdhette meg a záró 3 km futást a vele együtt beérkező 11 versenyzővel. A futás közismerten Dominik legerősebb száma, ezért ekkor már feltételezhető volt egy jó eredmény, ez végül nem is maradt el, hiszen a 3. legjobb időt futva egészen a verseny 3. helyéig küzdötte fel magát.

A végére még az egyéni bronzérem mellé a Titán TC csapatával (Szaszkó Dominik,

Gellén Tamás, Kardos Bálint

) egy ezüstérmet is sikerült szerezni, olya nagy múltú csapatokat megelőzve, mint a TVK-Mali vagy a Mogyi. A verseny után kialakult az éves ranglista is amelyen a 11. helyet sikerült megszerezni, a fiatalabb évjáratból pedig a 2. lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.