Sport

Vízilabda: Hegedűs Gábor most a Betonnal lenne bajnok

Vízilabda: Hegedűs Gábor most a Betonnal lenne bajnok

2011. augusztus 6., szombat
Vízilabda: Hegedűs Gábor most a Betonnal lenne bajnok

A Szeged Beton már csaknem kialakult keretéhez az utolsó pillanatban csatlakozott a friss bajnok ZF-Eger 27 éves, saját nevelésű szélsője, Hegedűs Gábor. Hege ismét szeretne magyar bajnok lenni - ezúttal Szegeden. Erről is beszélgettünk vele a csütörtöki edzés után.

– Legutóbb bajnok lett az Egerrel. Hogy került Szegedre?

– Ez egy hosszú és komplikált történet. Az elmúlt években már többször eljátszottam a gondolattal, milyen lenne nem Egerben vízilabdázni. Az elmúlt szezonban sikerült elérnünk azt a régóta dédelgetett, hőn áhított célt, a bajnokság megnyerését, amit az egész város és a játékosok – s jómagam is gyerekkorom óta – már annyira vártunk. Ekkor úgy gondoltam, eljött az idő és nyugodt szívvel válthatok, s egy nagyon hosszadalmas-bonyodalmas folyamat végén kerültem Szegedre.

– Magyar bajnoki aranyérmesként nyilván kapott ajánlatokat bőven, akár külföldről is…

– Először úgy nézett ki, nem tudok itthon maradni, hiszen mire bizonyos tárgyalási folyamatok lezajlottak, addigra már a legtöbb magyar csapatnak, köztük a Szeged Betonnak is véglegesen kialakultnak tűnt a kerete. Kaptam ajánlatokat külföldről, Olaszországból és Franciaországból is, de alapvetően én itthon szerettem volna folytatni. Hozzá kell tenni: jelenleg nem egyszerű kimenni külföldre sem, emellett úgy gondoltam és gondolom most is, hogy nagyon érdekes bajnokság elé nézünk, s ebből nem akartam kimaradni. Így azt hiszem teljes mértékben érthető, hogy nagyon megörültem, amikor megkeresett a szegedi vezetés és végül ide igazolhattam.

– A Szeged Beton háza táján a hamarosan kezdődő bajnokságot illetően nem titkolt cél a bajnoki döntő. Egy újabb bajnoki cím, ezúttal szegedi színekben, elvárás önmagával szemben?

– A Szeged Beton már évek óta ott van annak a kapujában, hogy itthon komolyabb sikert elérjen – nagyon bízom benne, hogy ez idén így is történik, s magam is hozzájárulhatok a sikerhez.

– A várossal ismerkedett már?

– Még nem mondanám, hogy teljesen felfedeztem, de amikor az Egerrel voltunk itt tornákon, vagy bajnoki találkozók előtt egy-két nappal esetleg korábban megérkeztünk, akkor én is ismerkedhettem a várossal. Szeged nagyon szép város, akárcsak Eger, azonban nagyobb, így annyi időm még nem volt, hogy alaposabban felfedezzem, de ezt igyekszem fokozatosan megtenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.