Sport

Új névadó szponzorra leltek a szegedi női vízilabdások

Új névadó szponzorra leltek a szegedi női vízilabdások

2011. augusztus 5., péntek
Új névadó szponzorra leltek a szegedi női vízilabdások

Három évre szóló együttműködési megállapodást írt alá a szegedi női vízilabdaklubbal a Szegedi Vízmű Zrt. Az együttes mostantól Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas néven szerepel.

Három évre szóló együttműködési megállapodást látott el kézjegyével pénteken

Bük József

klubelnök és

Istókovics Zoltán

, a Szegedi Vízmű Zrt. elnök-vezérigazgatója. Az új mecénás a város gazdasági életének meghatározó szereplője, mely stabilitást adhat az egyre sikeresebb női pólósoknak. Jó hír, hogy a korábbi támogatók, a Szegedi Tudományegyetem és a Taylor&Nash is tovább segítik az egyesületet. A sajtótájékoztatón elhangzott: mivel több kulcsember is távozott, aligha várható egyből a tavalyi pompás eredménysor (ezüstérem a kupában, negyedik hely az OB I/A-ban) megismétlése, ám mivel az utánpótlás igencsak acélos (a gyermekcsapat aranyérmes lett a bajnokságban, a felnőttgárda tagjai közül

Lengyel Dominika

éppen az ifi Eb-re,

Tóth Petra

a junior vb-re készül a válogatott keretével), reményteli, szép évek elé néz a szegedi női vízilabda.

Drégelyi Zoltán

, a Taylor&Nash alapító-tulajdonosa elmondta: bíznak benne, hogy az új névadó szponzor segítségével, a klub által az utóbbi időszakban elért sikerek révén profitálni tudnak a látványsportokat kiemelten támogató kormányzati politikából. Ha elképzeléseik valóra válnak, tovább erősíthetik az amúgy is kiváló utánpótlás-nevelésüket, s a felnőttek is merészebb terveket szövögethetnek. Istókovics Zoltán pedig arról beszélt, az általa vezetett cég 2001 óta segíti a szegedi sportot (kajak-kenu, evezés, női kosárlabda), egyik tulajdonosuk pedig a Jövő SC úszóinak névadó támogatója, így örömmel fogadták a Tisza-parti vízilabdás hölgyek részéről érkező megkeresést is, s nyitottak a hosszú távú kooperációra. A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas július 25-én kezdte meg a felkészülést.

Lakó Gábortól

, a régi-új vezetőedzőtől megtudtuk: fiatal, eltökélt játékosai igen lelkesen és motiváltan végeztek eddig a jobbára úszásból, futásból, kerékpározásból álló edzésprogramot. A hamarosan következő előkészületi tornákon már a labdáé lesz a főszerep. Október végén a magyar kupában aztán már tétre megy a harc, novembertől december közepéig pedig a bajnokság (résztvevői: Dunaújváros, Szentes, Eger, Szeged, BVSC, Honvéd, Újpest, magyar utánpótlás-válogatott) első szakaszában kell megalapozniuk a jó szereplést a lányoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.