Sport

Szombaton jótékonysági rally a plázaparkolóban + VIDEÓ

Szombaton jótékonysági rally a plázaparkolóban + VIDEÓ

2011. augusztus 24., szerda
Szombaton jótékonysági rally a plázaparkolóban + VIDEÓ

Első alkalommal, de a tervek szerint nem utoljára rendezik meg Szegeden a Nyomot hagyunk! - Rally, gyerek navigátorokkal című jótékonysági rendezvényt augusztus 27-én, 10 és 14 óra között a plázaparkolóban.

Ilyen jellegű programot már évek óta szerveznek Budapesten, ahova sok vidéki gyermek el sem jut. Ezért is határozta el

Tápai Gábor

, a Fingerprint Kft. ügyvezető igazgatója, - aki már évek óta támogatja a szegedi rally versenyzőket - és a TMC Rallysport szegedi versenyzőpárosa

Szemmelroth Anetta

navigátor és

Rádóczi József

autóversenyző, hogy itt az ideje Szegeden is megszervezni egy rally autózást olyan gyerkőcöknek, akik kénytelenek már egészen fiatalon megtanulni, hogy mit is jelent a „harcolni” és a „nem szabad feladni” kifejezés. A Fingerprint Kreatív Kommunikációs Kft. egy éve felvett és használt új szlogenje, a „Nyomot hagyunk!” nem csak a reklám, és dekorációs üzletágban állja meg a helyét, hanem az ártatlan szemű, őszinte gyerekekre is. Ezek az apróságok fájdalmas, időnként kilátástalannak tűnő küzdelmükkel törvényszerűen és végérvényesen megváltoztatták nemcsak szüleik, testvéreik, hanem a környezetükben élők, és az őket megismerő felnőttek életszemléletét is.

A szervezők olyan rendezvényt kívántak életre hívni, amilyen még nincs Szegeden, és ami garantáltan örök élmény marad a gyerekek számára. A szavakat tett követte, és egész kis csapat dolgozott azon, hogy ez a jótékonysági rendezvény megvalósuljon. A megoldás adott volt: rally versenyautó van, bátor gyerekek is vannak, akik boldogan kipróbálnák a navigátori szerepet. A Szeged Pláza vezetőségének köszönhetően a helyszín sem maradt sokáig probléma, mivel felajánlották, hogy lekerített parkolójukban száguldhatnak a versenyautók. A szervezők felvették a kapcsolatot a szegedi gyermekgyógyászati intézményekkel, akik készségesen segítettek 25 olyan fiatalt találni, akik már elég jól vannak ahhoz, hogy beülhessenek a 4-5, egyenként csaknem 300 lóerős sportautókba. A 4 és 17 év közötti fiúk és lányok olyan kórokkal vívnak harcot nap mint nap, mint az onkológiai megbetegedések, anyagcsere és genetikai rendellenességek, tüdőbetegség, amelyek vissza-visszatérve, vagy szövődményeket okozva olykor egész életükön végigkísérhetik őket. A kis csapatban épp hogy csak óvodás korú, már gyógyult onkológiai betegek és transzplantált apróságok is lesznek. A létszám limitált éppen azért, hogy a versenyzők minden résztvevőt el tudjanak vinni egy körre, és mindenkivel tudjanak érdemben foglalkozni. A rendezvény egyrészt zártkörű, hiszen csak a meghívott gyerekek ülhetnek be a versenyautókba, részben pedig nyílt, hiszen a járművek hangja nyilván jó pár érdeklődőt vonz majd a parkolóba. A helyszínen a szerelősátrak mellett rendőr-, mentő-, és tűzoltóautó is lesz, amelyet az éppen várakozó gyerekek közelről megtekinthetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.