Sport

Rögbi: Franciaországban edzőtáboroznak a Gorillák

Rögbi: Franciaországban edzőtáboroznak a Gorillák

2011. augusztus 10., szerda
Rögbi: Franciaországban edzőtáboroznak a Gorillák

Immár nyolcadik bajnoki szezonjának vág neki a Fit World Gorillák SE, azaz a szegedi rögbicsapat.

Teljes a választék és egyre népszerűbb a rögbi Szegeden, így a szegedi Gorillák várhatóan minden kiírásra kerülő versenyszámban nevezni tudnak majd az új idényben. A Magyar Rögbiszövetség 2011-2012-es versenykiírása hivatalosan még nem jelent meg, de a szegedi rögbi csapatok már csaknem egy hónapja gőzerővel készülnek az új szezonra. Az augusztus még a felkészülési mérkőzések és az edzőtáborozás jegyében telik: előbb Kecskeméten a KARC ellen lépnek gyepre a Gorillák, majd augusztus 17-21. között Strassbourgban edzőtáboroznak, ennek keretein belül 20-án a francia CRIG ellen játszanak (akik a júniusi

II. Szegedi Nagy Sportágválasztón

vendégeik voltak), majd 27-én Székesfehérváron, a Velencei Kék Cápák ellenében mérettetik meg magukat. A tétmeccsek időszaka szeptembertől következik, 3-án rendezik a magyar kupa 1. fordulóját, majd 17-én indul a XV bajnokság Extra Ligája.

Az utánpótlásnál is zajlik az élet

A XV-ösöknél az utánpótlás, a Dél-Alföldi Rögbi Akadémia (DARA) augusztus 23-25-én (kedd-csütörtök) tart edzőtábort a Felső Tisza parti stadionban. A DARA idén várhatóan mindkét XV-ös korosztályos bajnokságban, a kadett és junior korcsoportban is indul. A mérkőzések a felnőtt bajnoksághoz igazodnak. A felnőtt XV NB II-höz hasonlóan az olimpiai 7-es férfi, női, egyetemi és diákolimpiai rögbi versenyszámok tornarendszerben kerülnek megrendezésre. Új egyesületi kezdeményezésként ősztől több fordulóssá alakul az Iskolás Rögbi Kupa, melyben egyre több általános és középiskolai csapat mérkőzik már 2007 óta. Szombatonként pedig 10 órától Családi Sport Napok keretében együtt ismerkedhet minden korosztály a rögbi különféle játékos változataival, hódolva a közösségi élet és mozgás örömeinek.

A csapat idénykezdő programja

Felkészülési mérkőzések:

Augusztus 12., péntek, 18 óra: KARC - Fit World Gorillák (Kecskemét, Sóstói Stadion) Augusztus 17-21.: Strassbourgi edzőtábor Augusztus 20., szombat: CRIG (francia) - Fit World Gorillák Augusztus 27., szombat, 15 óra: Velencei Kék Cápák - Fit World Gorillák (Székesfehérvár, Köfém-pálya)

Férfi XV.bajnokság Extra Liga:

Szeptember 3., szombat: magyar kupa 1. forduló Szeptember 17., szombat: DHL Magyar Bajnokság 1. forduló

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.