Sport

Labdarúgás: Szarvasra vadászik szombaton a Volán

Labdarúgás: Szarvasra vadászik szombaton a Volán

2011. augusztus 26., péntek
Labdarúgás: Szarvasra vadászik szombaton a Volán

A Dunaharasztiban elért 1-1 akkor számít különösen értékesnek, ha hazai pályán további három ponttal fejelik azt meg a kék-feketék. A cél a győzelem!

Nem kezdte rosszul a bajnokságot a Buchholcz-legénység, hiszen mint arról online közvetítésben számoltunk be, vasárnap 1-1-re végeztek az NB III Alföld csoport egyik favoritjának számító Dunaharaszti vendégeként. Most szombaton hazai közönsége előtt is bemutatkozik a kék-fekete alakulat. Mégpedig nem az eredetileg meghirdetett 17 órakor, hanem fél órával később, 17.30-kor. A módosítás oka, hogy aznap is zajlik a Felső Tisza parti stadionban a Tisza-kupa atlétikaverseny. Mindez persze aligha zavarja majd Rácz Dezsőéket. A szegediek határozott célja, hogy két vállra fektessék látogatójukat, a Szarvasi FC-t. Az előző kiírásban kétszer is sikerült diadalmaskodniuk a mieinknek: idehaza 3-2-re, idegenben 3-1-re verték a Békés megyei riválist.

Online

Szombaton 17.30-as kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tisza Volán SC Szeged - Szarvasi FC NB III-as mérkőzésről.

"A hatalmas hőség ellenére is becsülettel dolgoztak a héten a srácok.

Kéri Tamás

és

Buzási Péter

még különedzést is vezényelt magának. Szombaton egyértelműen győzelmi szándékkal lépünk majd pályára. Jó lenne végre úgy kezdeni egy pontvadászatot, hogy állandósítjuk helyünket az első ötben, nem pedig a kapaszkodással kell foglalkoznunk. Biztosra veszem, a Szarvas nem adja majd olcsón a bőrét, hiszen a nyitányon odahaza kapott ki 2-1-re a Makótól, s nyilván nem akar két zakóval kezdeni. Arra számítok, hogy az utolsó percig küzdeni fognak a vendégek. Tavaly két komoly, emlékezetes csatát vívtunk ellenük. Egyik sem volt könnyű, de mindkettőt sikerült behúznunk. Ezt a sorozatot szeretnénk folytatni" - nyilatkozta portálunknak

Buchholcz Gábor

. A Volán vezetőedzője elárulta: most is, mint mindig, elsősorban saját magukra koncentrálnak, a saját játékukat csiszolják a találkozóra, nem az ellenféllel foglalkoznak. Ennek ellenére azért természetesen gyűjtöttek információkat róluk, az éppen a Szarvastól érkezett

László Viktor

meg is nézte a Makó elleni, már említett mérkőzésüket. "Örök igazság, hogy mindenki úgy játszik, ahogy hagyják. Rá akarjuk erőltetni akaratunkat a vendégekre, s ha ez sikerül, akkor nem lehet gond. Bízom benne, hogy a fiatalság felül tud kerekedni az idősebbeket is felvonultató gárdán. Mondom ezt attól függetlenül, hogy egy cseppet sem becsüljük le a szarvasiakat, akik tavasszal 3-2-re re nyertek a KITE-Szeged vendégeként, s Csepelen is értékes 1-1-et vívtak ki. Az elmúlt napokban azzal foglalkoztunk, hogy tökéletesítsük futballunkat: a helyes mozgásokat, a csatárok kapu elé történő érkezését gyakoroltuk elsősorban, illetve az újak beépítésén és taktikai hiányosságaink pótlásán dolgoztunk" - avatott be a kulisszatitkokba. A vezetőedző megemlítette: csapata számára semmiképpen sem hátrány, hogy a Szarvas két kulcsemberét veszítette el legutóbbi találkozásuk óta. A remek pontrúgásairól is ismert

Bány Tamás

Makóra távozott, míg a rutinos, nagyszerű kapus,

Kiri Mihály

Achilles-sérüléssel bajlódik. Ami a mieinket illeti,

Pénzváltó Bence

a héten egyetemi turisztikai táborban volt, ezért mulasztott tréningeket,

Branko Bozovic

Szerbiában kezeltette vesegyulladását,

Veréb Tamás

megfázott,

Farkas Márkot

pedig porccal műtötték, legalább hat hétre kidőlt. Az ugyancsak operáción átesett

Vágó Levente

viszont már keményen fut, két-három hét múlva várhatóan a labdás edzéseket is elkezdheti. Ha minden jól alakul, októberben már mérkőzést is játszhat a remek középpályás. A többiek harcra készek, ráadásul igen elszántak. Ha olyan lelkesedéssel játszanak majd, mint legutóbb Dunaharasztiban, akkor nem csak az időjárás miatt várnak forró percek a Szarvasra!

A Tisza Volán SC Szeged tervezett kezdőcsapata:

Czirják - Fülöp, Vida, Boldizsár, Grünvald - Buzási, Dargó, Szilágyi - Kéri, Rácz, Faragó.

Emlékeztetőül a legutóbbi (tavaszi) mérkőzésükön:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 17. fordulójában: Szarvasi FC – Tisza Volán SC Szeged 1-3 (0-2).

Szarvas, vezette: Eke László.

Szarvas:

Kiri – László (Enabulele 46′), Závoda (Kiszel 58′), Klimaj, Csellár, Bakró, Pákozdi, Petykó, Bány, Nagy (Rácz 68′), Truczka. Vezetőedző: Somogyi János.

Szeged:

Czirják – Mészáros (Huszár 95′), Boldizsár, Szabó A., Grünvald – Szilágyi, Mórocz – Buzási, Beretka (Mucsi 93′), Kéri – Kazi (Pénzváltó 81′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Klimaj (46′), illetve Kazi (17′), Szilágyi 2 (30′, 58′)

Kiállítva:

Petykó (87′), Kiri (88′), illetve Kéri (55′)

Így játszott a Szarvas múlt héten:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 1. fordulójában: Szarvasi FC - Makó FC 1-2 (0-1). Szarvas:

Szabó B. - Klimaj (Demcsák), Furár, Csellár, Nagy R., Mike, Pákozdi, Petykó, Kristóf, Somogyi, Bakró. Vezetőedző: Somogyi János.

A szarvasi gólszerző:

Petykó (84')

Az NB III Alföld csoport 2. fordulójának programja:

Augusztus 27. (szombat) 17.00:

Monor SE - FC Dabas, Várfürdő-Gyulai Termál FC - Dunaharaszti MTK, Indotek Csepel FC - Tápiószecső FC.

17.30:

Tisza Volán SC Szeged - Szarvasi FC.

Augusztus 28. (vasárnap) 17.00:

Makó FC - Tököl VSK, Kecskeméti TE II. - Üllő SE, Hódmezővásárhelyi FC - Pilis Sport, Szolnoki MÁV FC II. - Jánoshida SE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.