Sport

Kovács Katalin sikeres műtéten esett át

Kovács Katalin sikeres műtéten esett át

2011. augusztus 26., péntek
Kovács Katalin sikeres műtéten esett át

Sikeres lábműtétet hajtott végre Kovács Katalin kétszeres olimpiai és 31-szeres világbajnok kajakosnőn dr. Toman József, a Sportkórház sebésze.

A kiváló sportolónőnek afféle "üzemi sérülése" volt a jobb lábfején,

Tomán

doktor pénteki elmondása szerint "lábháti ganglionnal" operálta a minapi szegedi világbajnokságon is két aranyérmet szerző Kovácsot, ami köznapi nyelvre lefordítva az ínhüvely kóros kiboltosulását jelenti a jobb lábfejen. "Katit a kajakozásban zavarta az elváltozás, edzőjével,

Csipes Ferenccel

konzultálva úgy döntöttünk, hogy a világbajnokságig injekciókkal enyhítjük a fájdalmat, s a vb után kerítünk sort az operációra a Sportkórházban" - mondta a sebészorvos, aki még hozzátette, hogy a teljes gyógyulás két-három hetet vesz igénybe, de közben sem zavarja Kovácsot a kajakozásban a beavatkozás. Mindennek amiatt van jelentősége, hogy jövő szerdán Londonba utazik Kovács az előolimpiai kajakversenyekre. "Katit nem akadályozza a versenyzésben a műtét, természetesen elindul a viadalon" - jelentette ki Csipes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.