Sport

Kajak-kenu: Hitelesítették a pályát, érkeznek a külföldiek

Kajak-kenu: Hitelesítették a pályát, érkeznek a külföldiek

2011. augusztus 13., szombat
Kajak-kenu: Hitelesítették a pályát, érkeznek a külföldiek

Hétvégén is folyamatosan dolgoznak a szervezők a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság helyszínén. Már áll a lelátó, hitelesítették a pályát és nyit az akkreditációs központ.

Folyamatos dolgoznak a szervezők a Maty-éren, vagyis a szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság helyszínén. Már állnak a lelátók, amelyeken 10 900 szurkolónak lesz ülőhely, és emellett minden nap további 10 ezer állóhelyre szóló jegyet vásárolhatnak az érdeklődők. Végeztek a szakemberek a versenyhelyszín hitelesítésével is, geodéták mérték meg, hogy minden pálya azonos hosszúságú legyen. „Egy olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a legszigorúbb szabályoknak kell megfelelnünk. A földmérők hajszálra pontosan megnézték, hogy például az 1000 méteres táv valóban 1000 méter legyen, illetve azt is, hogy a célvonal egészen pontosan 90 fokos szöget zárjon be a pályákkal. Szerencsére mindent rendben találtak, egyetlen versenyző sem juthat jogosulatlan előnyhöz a pályán, így ebből a szempontból sincs már akadálya a kezdésnek” – nyilatkozta

Vékássy Bálint

versenyigazgató. Közben sorra érkeznek a külföldi versenyzők, edzők és vendégek Szegedre. Vasárnap megkezdi működését az akkreditációs központ, hétfőtől pedig már hivatalos edzéseket is rendeznek a Maty-éri pályán. Az olimpiai kvalifikációs viadalra 94 ország adta le a nevezését, ami rekordnak számít a sportág történetében. A 248 londoni kajak-kenus olimpiai kvóta több mint kétharmada Szegeden talál gazdára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.