Sport

Futsal: méltó ellenfele volt az UTC a Berettyóújfalunak (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Futsal: méltó ellenfele volt az UTC a Berettyóújfalunak (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2011. augusztus 11., csütörtök
Futsal: méltó ellenfele volt az UTC a Berettyóújfalunak (FRISSÍTVE) + FOTÓK
Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az UTC-Junior Sport NB I-es újonc futsalcsapata a bajnoki ezüstérmes Berettyóújfalu vendéglátójaként. Hegyesi Zsolték egyenrangú ellenfelei voltak a kétszeres bajnoknak. A kétszeres magyar bajnok, magyarkupa- és Szuperkupa-győztes Berettyóújfalu személyében csütörtökön este rangos ellenfél jött Szegedre, segítendő az újonc Ujszegedi TC felkészülését. A tavaly még épp a mai ellenfelet erősítő, és az NB II-ben a hajdú-bihariak második számú csapatát irányító Szitkó Róbert távollétében Brinszky Adrián irányította a számos új arccal gazdagodott szegedi legénységet, amely nem feltartott kézzel lépett pályára, hanem kezdettől fogva egyenrangú ellenfele volt a Berettyó-partiaknak. Némiképp várható módon az ellenfél szerezte meg a vezetést a 3x25 perces futóórás találkozó első játékrészében, és el is húztak 2-0-ra. Ennek dacára már ekkor látszott, hogy a nagypályás rutinnal bíró hazaiak egy-egy bátor előreíveléssel komoly zavarba tudták hozni a területvédelemre berendezkedett ellenfelet - ez a mérkőzés további részében is így maradt. A második harmadban az UTC színeiben harcba szállt Hegyesi Zsolt és Dürgő Péter is, ennek folytán türelmesebb, de ugyanakkor pontosabb játékra váltottak a hazaiak. Ez gólokban is megmutatkozott, az UTC fölényét "Ballack" két villanása váltotta gólra, több kihagyott ziccer után, majd Trucz Zsolt lövésével már 3-2 volt "ide". A vendégeknél az egykor az Első Betont is erősítő válogatott Tihanyi Csaba bár három gólt is kapott ebben a huszonöt percben, de ennek ellenére kiválóan védett, óriási rutinja szinte minden mozdulatán és kifutásán látszott. A szünet előtt kiegyenlített a Berettyó, így 3-3-mal fordultak a harmadik harmadra a felek. Felpörgette a tempót az MVFC, és két szép akció után 5-3-ra újra elhúztak, Hegyesi azonban tudott faragni a hátrányból, így kialakítva a 4-5-ös végeredményt. Az UTC kapusai, Tombácz Róbert és Béry István Endre gyakran elképesztő bravúrokat mutattak be, akárcsak az újonc Batik Gergő, akin még érződött némi bizonytalanság. Mint a mérkőzés után megtudtuk, az UTC-Junior Sport együttese a bajnokság augusztus végi kezdetéig három további felkészülési mérkőzést tervez, egyet az ELTE ellen idegenben, itthon játszanának az Üllő FC Cső-Montage-zsal, valamint egy városi összecsapásra is számítani lehet az SZTE EHÖK SE gárdájával.

Felkészülési futsalmérkőzés:

UTC-Junior Sport - MVFC Berettyóújfalu 4-5 (0-2, 3-3) Szeged, újszegedi sportcsarnok. UTC: Tombácz - Trucz, Pataki, Hernády, Szabó L. Csere: Béry, Batik G., (kapusok), Debreczeni, Juhász, Vastagh, Balogh N., Simon I., Hegyesi, Dürgő. Megbízott edző: Brinszky Adrián. Szegedi gólszerzők: Hegyesi 3, Trucz. Brinszky Adrián: "Egy profi csapattal kellett felvennünk a ritmust, sebességben sikerült is utolérnünk őket. Nem álltunk be bunkerezni, egyenesen nekik mentünk, meg is leptük őket, ráadásul óriási helyzeteket hagytunk ki. Ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok a fiúkkal. A jó első sorunk mellé egy hasonló második sort igyekszünk összerakni a továbbiakban." Turzó József, a Berettyóújfalu vezetőedzője: "Nem volt olyan egyszerű meccs, mint vártam, egy-két játékos teljesítményével vagyok elégedett, aki végigcsinálta a nyári felkészülést, a brazil játékosok sem azt a játékot hozták, amit vártam tőlük. Nagyon tetszett az UTC nyílt játéka, rendkívül ügyes, labdabiztos játékosokból áll a csapat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.